Yeni Kısırlaştırılmış Kedi

SirinMilka
SirinMilka

388 Puan

Arkadaşlar merhaba;
Benim evimde üç tane kedi var. tanıtmak istersem şçyle diyebilirim; anne, baba ve yavruları. Hatta Ocak ve Şubat aylarında dişi kedimin hamileliği ile ilgili konular açmıştım. Size birşey sormak istiyorum. Yavru kedimiz yaklaşık 3,5 ay süt emdiği ve şuan 6 aylık olmasına rağmen kızıştı. Bizde veterinere götürüp kısırlaştırdık. Veteriner çok süt emdiği için bu kadar iri olduğunu ve erken kızıştığını söyledi. Erkek kedimizi çiftleşmelerinden sonra zaten kısırlaştırdık ama dişi kedimizi ameliyat yorucu olduğu için(kedi açısından) istemedik. Yavruyu kısırlaştıralı 3 gün oldu. Bugün dişi kedimle çiftleşmek istediğini gördüm. Acaba ben evde yokkken çiftleşmiş olabilirler mi? Yani demek istediğim 3 gün önce kısırlaştırılan kedi çiftleşirse, dişi kedinin hamile kalma ihtimali var mıdır? Eğer varsa neler yapabilirim çünkü önceki yavrular bizi baya bir zorladılar ve 3 yavruyu verdik birini veremiyoruz. Öğrenci halimizle 3 kedi çok zor oluyor. Lütfen, yardımlarınızı bekliyorum.

10 CEVAP

patipati
patipati

88105

Birsüre böyle yapabilir ama hamile bırakamaz. Bence dişi kediyi kısırlaştırmanı çok daha önemli. Dişi kedilerde rahim iltihabı oluyor ve bazen ölümüne bile sebep oluyor. Ben çok kedi kısırlaştırdım ve hiç endişe edilecek birşey yok. İlk gün ağrısı acısı oluyor ama 2. günden sonra yavaş yavaş iyiye gidiyor.1 hafta sonra da gayet iyi oluyor. Ameliyat yapacak veteriner iyi seçilmeli. İnternetten bilgi edinebilirsiniz. Hem erkek hem de dişi kediler sağlıkları için kısırlaştırılmalı.

CanerOduncu
CanerOduncu

4284

A çok pardon ben olayı şimdi anladım dişi kedi kısır degil kuçuk oglan 3 gun once kisirlasmissa hamile birakamaz ama yaptigi hareketler ıcguduseldir. Tesisleri alınmış olsa bile hâla vucudundaki organlatdan bazilari testesteron hormonu salgılar buda ona ciftlesme hareketini yaptirir. Bence hamilelikle ilgili Endiselenmeyin ama en yakin zamanda dişinizi kısirlastirmanizi oneririm. Ve vetetinerinize şunu sormanızi oneririm. Erkek kedim ciftlesmeye calisiyor acaba iyileşme surecini kötü etkilermi ona bir zararı olurmu ben olsam aklıma takılırdi acikcasi cevabini bilmedigim bir soru

patipati
patipati

88105

Ben çok kedi kısırlaştırdım. Sokakta uysal gördüğüm her kediyi bizim belediyeye götürüyorum ücretsiz kısırlaştırıyorlar. Evde 10 gün bakıp salıyorum. Bazısına antibiyotik içiremiyorum bile. Ne yakalık takıyoruz ne başka bir şey sadece temiz ev ortamında bakıyorum. İlk gün zaten yemek verilmeyecek. Ertesi gün mamasını yiyecek. Sonraki gün daha da iyi olacak ve artık bebek derdi olmadan mutlu mesut yaşayacak. Kısırlaştırma olayını gözünüzde büyütmeyin. Önemli olan ehil ellerde ameliyat olması. İlk gün gardrobun tepesine çıkan bile oldu dikişleri patlamadı.

PetlebiAlisveris
PetlebiAlisveris

106539

içgüdüsel olarak böyle davrandığını düşünüyorum

CanerOduncu
CanerOduncu

4284

Ben nadiayi kısırlastirdiktan sonra ilk günü çok kotuydu. 2. Gune kadar hic bisey yemedi.hasta hayvanlar icin olan ekstra enerjili konservelerden 2 3 yane yedi bir kac gun boyunca sonra normal beslenmeye gecti. 1 5 6 gun icinde oyun oynamaya basladik. En çok elizabet tasmasindan nefret etti hep cikarmak istedi. Ama dikisleri alınana kadar cikarmadik yalayıp yarasini acmasin diye. Bence hamilelik konusundaki sorunuz biraz ilginç olmuş. Çunki mantıken rahmi ve yumurtalıkları cerrahi operasyonla alınmış olan bir memeliden bahsediyoruz. Hamile kalması herhalde doğa üstü bir durum olur.

SirinMilka
SirinMilka

388

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sadece merak ettiğim yumurtalıkları alınsa bile kanalında biraz olsun sperm kalmış olabilir mi sorusuydu. Ama birkaç kişi benim soruma cevaptan çok kedi kısırlaştırılma sürecini anlatmış. Ben de bunları sizin kadar iyi biliyorum evimde üç kedimin olduğunu söylemiştim zaten. Yine de ilginiz için çok teşekkür ediyorum.

eeyore
eeyore

783

şimdi ilk yazınızı okudum da, yumurtalıklar alınsın önemli değil, annenin sütü iyiyse besleyiciliği yüksekse normaldir erken ergenliğe girmesi, erkek kısırlaştırılmamış olabilir bu bir tehlike teşkil etmez çünkü spermlerin döllenebilecekleri bir alan yok, bazı dişilerde hormon fazlalığı olabiliyor şöyleki; evde bir tane kedim 2 kere doğum yaptı, 2.sinden 3.5 ay sonra kısırlaştırdık fakat içeride topluiğne başı büyüklüğünde yavrular oluşmaya başlamıştı (kedi hamileydi ama yavrular canlanana kadar herhangi bir sorun olmaz alınması) ama aynı zamanda baktığımızda veteriner hekimimiz şu an çifleşse gene hamile kalabilir hormonları çok yüksek dedi ve bu kedinin hiçbir zaman kızanı geçmez dedi.


demem o ki korkmanızı gerektirecek birşey olduğunu düşünmüyorum, içinizin rahat etmesi adına veteriner hekiminizle konuşun isterseniz


şöyle de bir durum var;insanları baz aldığımızda kanalda sperm döllenebiliyor ve dış gebelik söz konusu oluyor fakat dişi kedilerde de kanal ovüllerle beraber alındığı için bir sıkıntı çıkacağını sanmam.

eeyore
eeyore

783

yumurtalıkların alındığı taktirde sperm nerde döllenicek ki??? kalıp kalmaması sorun teşkil etmez bence

Nurackgoz
Nurackgoz

1196

2014 ksksksks

Eliff90
Eliff90

712

Yanılmıyorsam Böbrek üstü bezlerinde az bir hormon kalıyor erkek kedilerde.bu da bu hareketlerin içgüdüsel olmasına sebep oluyor. Bazı erkekler kısırlaştırıldıktan sonra koku bile bırakabiliyormuş.
Ama yumurtalıkları alındığı için Kediniz hamile kalmaz hiç dert etmeyin.
Dişi kedinin sağlığı için onu da kısırlaştırın derim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 10384 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR