2 Aylık Yavru Kedi Günlük Ortalama Kaç Gram Mama Yemeli?

yavuz
yavuz

2742 Puan

ben yaklaşık 70-80 gram veriyorum. sanırım bazen sindirim sorunu yaşıyor. 2 defa yediğini olduğu gibi çıkardı. başka bir nedeni de olabilir tabi ki ama ben yine de merak ediyorum; günlük kaç gram besin almalı diye. yaş mama kullanıyorum. bazen kuruyu yumuşatıp eziyorum ve onunla karıştırıp veriyorum.

5 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

Yavru kediler yiyebildikleri kadar yemeliler.Öğünle ya da ölçüyle vermeye gerek yok.2aylık daha çok küçük o yüzden mümkün olduğunca sık beslenmeli. Yediğini olduğu gibi çıkardıysa muhtemelen hızlı hızlı yemiş ve midesini kapasitesinin üstünde doldurmuştur. Birara 3,5 aylık bir yavru kediyi misafir etmiştim evimde. Benim kedilerimden mama kıskandığı için hızlı hızlı yer karnını şişirir sonra da olduğu gibi çıkarırdı.Dediğim gibi 2 aylık daha midesi çok minik o yüzden hızlı hızlı yiyip şişiriyordur kendini. Bu zamanla düzelen bir şey, endişelenmeyin ama siz yemeklerden sonra karnına biraz masaj yapabilirsiniz.

outlaw
outlaw

2813

Kusmasının sebebi mideleri küçük olduğu için fazla yediklerini çıkartmak olabilir.Kaç gram oluyor bilmiyorum ancak günde 4 kez beslenmeli yavrular burada bu konuyla ilgili bir cevap var belki işine yarayabilir.

Reyaura
Reyaura

15210

Bi sınırı yok az az sık sık yer . Büyüme döneminde oldugu için mama kabı sürekli dolu olmalı.

dilex
dilex

4519

Mamaniza ait Olculu mama kabi kullanabilirsiniz

pisicikpisicik
pisicikpisicik

10660

kuru mamasıyla yaş mamayı karıştırıp verin,haşlanmış tavuğun beyaz göğüseti,beyaz peynir,verebileceğiniz mamalar,günlük mama hep aynı yerde dursun açıktıkça gelir yer,daha minik

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 31521 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR