2 Aylık Kedim 3 Gündür Veterinerde

umut61
umut61

2877 Puan

2 aylık kedim bir anda hasta oldu. Kusma, ishal ve yüksek ateş ile hemen veterinere götürdük. 3 gündür tedavi edilmeye çalışılıyor. Hiçbirşey yemiyor ve sürekli uyku halinde. Hiçbirşey söylemiyorlar. Acaba ne olduda kedim bu hale geldi çok üzülüyorum.

16 CEVAP

BuseKsk
BuseKsk

103115

Enfekte kedilerin dışkıları ve vücut sekresyonları ile ortama yayılır ve enfeksiyonu takiben haftalar ve aylarca etrafa yayılabilir. Oda sıcaklığında bir yıl yaşayabilir. Bulaşma kedi-kedi ya da insan-kedi kontaminasyonu ile bulaşabilir. Hasta kedilerin idrar, salya, dışkıları ve kedi ile temas, kontamine kaplar, kafesler, kontamine giysi ve eller ile bulaşır. 2 ve 4 aylık kedilerin yaşama şansı az iken yaşını doldurmuş kedilerin daha az şekilde etkilendigini söylüyorlar. Ölüm oranı yok denecek kadar az. Şimdiden geçmiş olsun. Umarım sağlıkli olur.

umut61
umut61

2877

Abi kediyi petshoptan aldım yani burası ticarethane. Para verdim aldım. Cins kediyi babasının hayrına veren olmuyor. Veterinerleri iğnesini falan yaptığını söylüyor ama hastalıktan bahseden yok. Sabah gittim kedimi görmeye. Tamamen erimiş, yürütmek istedim, Sarhoş kediler gibi sallandı düştü. Miyavlamaya çalıştı miyavlayamadı. Adamlar çok rahatlar bende o kediyi sözleşmeli aldığım için mecbur orada tedavi edilmesi gerekiyordu. Artık Allah'a emanet, birde diğer yavru kedilerle aynı ortamda duruyor ayrı bir yerde durmuyor. Sinirimden üzüntümden çatlamak üzereyim yemin ederim elim ayağım bağlı bekliyorum. Cuma gününe kadar beklicem.

irosii
irosii

1158

Veterinerlere de güvenilmiyor.Dün gece kedimi kaybettim.Bugün eski sahibi otopsi yaptırmış ve antibiyotikten nerdeyse safra kesesi patlayacakmış.Her götürdüğümde bastılar ilacı gönderdiler.Gitti yavrum :( Allah şifa versin.Sizi anlıyorum çok zor bir durum.

outlaw
outlaw

2813

bir şey söylemek zor gerçekten... geçmiş olsun

ozgur
ozgur

1867

belirtileri gençlik hastalığı gibi duruyor iyileşme şansı var biz iyileştirdik bir arkadaşımızın kedisini ve daha küçük bir kediydi umarım en kısa zamanda iyileşir veterinerde bırakmakla en iyisini yapmışsınız.

Pence
Pence

967

Kediniz 3 gündür veterinerde ise ve o veteriner durumu hakkında bir açıklama yapamıyorsa bence oradan alın çocuğu... ehil bir veterinere götürün...

umut61
umut61

2877

Kedim aldığım yerde tedavi edilmeye çalışıyor ama bu sabah gittiğimde, tamamen erimiş, sesi kısılmış, ağzının içi komple yara olmuş halde gördüm. Geri dönüşü olmayan bir döneme girdiğini söylediler. O kadar erimiş ki düzeleceğine inançları artık kalmamış. Bu kediyi bu hale sokan virüs nasıl bulaşmış olabilir ki. Aklım almıyor.

umut61
umut61

2877

Artık çok geç :( Kedimizi sahiplendiğimiz 3. gün fenalaştı ve daha kötüye gitti ve gidiyor. Evimde 9 aylık bir kedim de var aşıları eksiksiz, acaba onun için bu virüs bir sorun teşkil eder mi ?

PetlebiAlisveris
PetlebiAlisveris

106539

tam olarak ne sebep söylediler hangi hastalıkmış acaba öğrenebildiniz mi?

atay
atay

12507

Bizim tonti'mizde gençlik hastalığına yakalanmıştı ve 21 gün boyunca ben işteyken sabahları veterinerde, akşamları evde kaldı. Sonunda atlattı. Umuyorum siz de atlatacaksınız.

offff :( valla bu yazilari okudukca yüregim parcalaniyor, mesleginin hakkini veren yok memlekette.
candir ya can.para aliyor basiyor igneyi gönderiyorlar. evinizin yakinindaki veterinerleri secmeyin bence, internette iyicene arastirip en iyisini bulup götürün. en iyi cözüm

umut61
umut61

2877

Arkadaşlar kedim bugün dünyaya gözlerini kapattı. Kediyi sahiplendiğim yerdeki veteriner, bana kedinin parazitlerini sanırım atamadığını, bu yüzden bu hale geldiği söyledi. Söyleyecek bir şey bulamadım. Gelin siz söyleyin...

umut61
umut61

2877

Şimdiki korkum ise evimdeki 9 aylık kedimin hastalanması. Eğer o yavru kedide gerçekten bulaşıcı bir hastalık varsa diğer kedime bulaşma ihtimali varmı ? Aşıları eksiksiz yaptırıyoruz.

PetlebiAlisveris
PetlebiAlisveris

106539

Çok üzüldüm :( eğer aşıları tam ise bulaşacağını zannetmiyorum ancak yine de kaybettiğiniz kedinizin kullandığı mama kabı,tuvalet gibi şeylerden uzak durmasını sağlamanızı tavsiye ederim

umut61
umut61

2877

Hepsini kaldırdık yıkadık dezenfekte ettik. Zaten yavru kediyi ayrı tuttuk evde kaldığı sürede.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2836 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR