Cavalier King Charles Ve Labrador Cinsi Kopekler Hakkında Bilgi Verebilir Misiniz?

sudenur
sudenur

643 Puan

evde bakacagım lutfen bana yardımcı olabilir misiniz?

7 CEVAP

PetlebiAlisveris
PetlebiAlisveris

106539

Merhaba Labrador retriever ve cavalier king charles hakkında bilgiler burada mevcut, bu cins köpek sahiplerinin de yardımcı olacağına inanıyorum

erva
erva

907

Cavalier King Charles Spaniel, İngiltere Kralı II. Charles'ın favorisi olan eski Toy Spaniellerin görüntüsüne sahip yeni bir Toy Spaniel ırkıdır. Küçük veCavalier King Charles Spaniel güzel bir köpek olan Cavalier, düz bir kafatasına ve konik bir burun yapısına sahiptir. Gözleri yuvarlak ve canlı, fakat dışa çıkıntılı değildir. Kulakları uzun, düşük ve tüylüdür. Uzun, ipeksi güzel bir kürke sahiptir. Tüy yapısı uzun, ince, düz veya hafif dalgalıdır. Kürk rengi siyah-ten, triolor (üç renk) veya Blenheim denen inci beyazı üzerine koyu kestane renklerde olabilir. Blenheim köpeklerde baş üzerinde kulakların arasında koyu kestane renk olması arzu edilir. Kuyruk isteğe bağlı olarak kısaltılabilir, fakat normal uzunluğun 1/3'ünden kısa olmamalıdır.


Karakteri


Cavalier King Charles Spaniel canlı, hareketli, coşkulu bir köpektir. Coşkusunu en güzel şekilde heyecanla kuyruk sallayarak belli eder. Sportif ve dışa dönük bir ırktır. Korkusuzdur ve sahibini memnun etmekten hoşlanır. Yeterince zeki bir ırk olan Cavalier, eğitimi kolay, nazik, itaat eğitimine başarıyla yanıt veren bir ırktır. Diğer köpeklerle ve petlerle iyi anlaşır. Cavalier yalnız kalmak istemez, özellikle ilgiyi üzerinde tutmaktan çok hoşlanır. Bu ırk pet olarak yetiştirilmiş olmasına rağmen köken aldığı ırkların avcılık içgüdülerini taşır. Koku ve görme duyusu kuvvetlidir. Bazen ilgisini çeken bir kokunun veya bir hayvanın peşine düşebilir, bu nedenle güvenli olmayan çevrelerde tasmasız dolaştırılmamalıdır. Belli yaşın üstündeki çocuklarla daha iyi anlaşır.


Yaşam Ortamı


Apartman yaşamı için uygun bir ırktır. Ev içinde orta derecede aktif olduğundan küçük bir bahçeye çıkış imkanı gereklidir. Çok sıcak iklimlere uygun bir ırk değildir.


Egzersiz İhtiyacı


Adaptasyon yeteneği kuvvetli bir ırk olan Cavalier King Charles ailenin sağlayacağı egzersiz imkanlarına uyum sağlayacaktır. Parkta özgürce koşup oynayacağı saatlerden mutlu olur.


Bakımı


Düzenli olarak fırçalanması ve taranması gerekir. İhtiyaç duyulduğunda banyo veya kuru şampuanla yıkanabilir. Özellikle kulaklardaki ince tüyler dolaşmaya ve düğümlenmeye yatkındır. Kulak içindeki ve parmak aralarındaki tüyler düzenli olarak kontrol edilmelidir. Banyo sonrasında tamamen kurutulmalı ve vücudun ısısına dikkat edilmelidir. Gözler bir enfeksiyon belirtisi olup olmadığı yönünde takip edilmelidir. Cavalier orta derecede tüy döken bir ırktır.


Kökeni


English Toy Spaniel'in bir alt tipi olan King Charles ile Cocker Spaniel arasında yapılan çaprazlamalar sonucu elde edilmiştir. Yetiştiriciler, Kral II. Charles'ın portrelerinde görülen güzel Toy Spanielleri andıran köpekler yetiştirmeyi amaçlamışlardır. 1920'lerde Londra'da yapılan bir showda King Charles ırkından uzun burunlu olanlara ödül verilerek Van Dyck'in tablolarında görülen köpeklere çok benzeyenler seçilmiş ve ırkın elde edilmesinde kullanılmışlardır. 1940'larda bu köpekler ayrı bir ırk olarak kabul edilmiş, 1980 yılında UKC tarafından resmi olarak tanınmış, 1996'da ise AKC tarafından Toy grubuna dahil edilmiştir. Yapı olarak Pug burunlu King Charles Spaniel'den farklı olsa da isim benzerliği nedeniyle zaman zaman karışıklıklar yaşanmaktadır.


Boyut ve Ağırlık
Irk boyutu Küçük
Yükseklik Erkekde 30 - 33 cm
Yükseklik Dişide 30 - 33 cm
Kilo Erkekde 5 - 8 Kg
Kilo Dişide 5 - 8 Kg
Tüy Özellikleri
Tüy Uzunluğu Orta uzunlukta
Tüy Yapısı Çift tabakalı, Yumuşak, Düz.
Fırçalanma İhtiyacı Haftada bir fırçalama yeterlidir
Traş ve Banyo İhtiyaç duyulduğunda banyo veya kuru şampuanla yıkanabilir. Özellikle kulaklardaki ince tüyler dolaşmaya ve düğümlenmeye yatkındır. Kulak içindeki ve parmak aralarındaki tüyler düzenli olarak kontrol edilmelidir.
Tüy Dökümü Orta derecede tüy döker
Taşıdığı Renkler Siyah - Ten, Tricolor (üç renk), Blenheim denen inci beyazı üzerine koyu kestane renklerde.
Irk Özellikleri
Kişilik Uysal, Hareketli, Neşeli, Sahibini memnun etmekten hoşlanır, Zeki, Nazik, İtaatkar, Yalnız kalmayı sevmez, İlgiyi üzerinde tutmaktan çok hoşlanır.
Kötü Huyları Kokuların peşinden gidebilir.
Yetenekli Olduğu Görevler Bekçi, Avcı, İz sürücü.
Yaşadığı iklim Ilıman İklim
En uygun yaşam alanı Küçük Boyutlu Ev
Yatkın Olduğu Hastalıklar Obesite, Genetik kalp problemleri, Kalıtsal görme bozuklukları, Diz kapağı çıkığı, Kulak enfeksiyonları.
Yaşam Süresi 9 - 14 Yıl
Diğerleri
Irk grubu Oyuncak
Diğer İsimleri English Toy Spaniel
Bağlı Olduğu klüp AKC, CKC, FCI (Group 9), KC (GB)
Kökeni İngiltere

erva
erva

907

Labrador Retriever sadece sarı, siyah ve çikolata kahverengisi olabilen kısaLabrador Retriever ve düz su geçirmeyen kürkü ile güçlü, dayanıklı ve hafif dikdörtgen bir köpektir. Geniş bir kafası, güçlü burnu, makas ısırışı ile kapanan dişleri ve belirgin bir alın çıkıntısı vardır. Gözler zeki ifadeli ve kestane ya da ela rengi olabilir. Orta büyüklükteki kulakları sarkıktır. Samur benzeri kuyruğu güçlü ve uca doğru incelir. Güçlü bir kemik yapısına sahiptir. Perdeli ayakları onu iyi bir yüzücü yapar.


Karakteri


Labrador Retriever, duygusal ve sabırlı bir köpektir. Oldukça zeki, sadık, itaat etmeye hevesli ve hareketlidir. Özellikle de suda oynama bayılır. Çocuklara karşı olmak üzere mükemmel bir karakteri vardır. İnsanlarla olmayı çok sever ve ailesinin parçası olduğunu hissetmeye gereksinimi vardır. Yavruyken çok iyi sosyalleştirilmezse yabancılarla bazıları mesafeli olabilir. Bu köpekler bekçi köpekliği yapabilir; ama her ne kadar bazılarının koruma yaptığı bilinse de koruma köpeği değildir. Kendi başlarına çok bırakılırlarsa eşyalara zarar verici olabilirler. Labrador'a çok güçlü bir boynu olduğu için erken yaşta tasmasını çekmeden yürümesi öğretilmelidir. Yarışma kanından gelenler av kanından gelenlerden genellikle daha ağır ve uysaldır. Av kanından gelenler daha enerjik ve hareketli olabilir. En iyi eşlik köpekleri genellikle bu iki kanın karışımıdır. Bu ırk oldukça popülerdir. Labrador, Golden Retriever'dan biraz daha dominant ve bağımsızdır. Av, iz sürme, vurulan avı geri getirmek, bekçi köpekliği, narkotik, körler ve sakatlar için rehber köpek, arama & kurtarma, agility ve itaat yarışmalarında başarılıdır.


Yaşam Ortamı


Labrador Retriever yeterli egzersiz imkanı tanındığında apartman hayatına da adapte olabilir. Yine de orta büyüklükte bir bahçeye ihtiyacı vardır.


Egzersiz İhtiyacı


Labrador Retriever çalışmayı seven enerjik bir köpektir. Bol egzersize gereksinimi vardır. Labrador obur olabilir bu nedenle diyetine ve egzersiz düzeyine dikkat edilmelidir.


Bakımı


Kısa çifte kürkünün bakımı kolaydır. Düzenli fırçalama yeterli olacaktır. Orta derecede tüy döker.


Kökeni


Bir zamanlar "St John Köpeği" diye bilinen Labrador Retriever en popüler köpek ırklarından biridir. Kanada, Newfoundland'da geliştirilmiş bir ırktır. Labrador buzlu sulara atlayarak balıkçıların ağlarını kıyıya çekmek için eğitilirdi. 1800'lü yıllarda Labrador'dan Ingiltere'ye getirilen köpeklerin vurulan avı geri getirme güdüleri daha güçlendirildi. Kibar ve sevgi dolu karakteri nedeniyle en iyi aile köpeklerinden biridir. Eğitilebilirliği yüksek Labrador, uyuşturucu bulma, sakatlara rehberlik etme ve itaat yarışmalarında oldukça başarılıdır.


Irk boyutu Büyük
Yükseklik Erkekde 56 - 61 cm
Yükseklik Dişide 53 - 58 cm
Kilo Erkekde 27 - 34 Kg
Kilo Dişide 25 - 32 Kg
Tüy Özellikleri
Tüy Uzunluğu Kısa tüylü
Tüy Yapısı Çift tabakalı, Düz, Su geçirmez.
Fırçalanma İhtiyacı Haftada bir fırçalama yeterlidir
Traş ve Banyo Traş ihtiyacı yoktur. Gerektiğinde yıkanabilir.
Tüy Dökümü Orta derecede tüy döker
Taşıdığı Renkler Sarı, Siyah, Çikolata Kahverengisi.
Irk Özellikleri
Kişilik Uysal, Duygusal, Sabırlı, Zeki, Sadık, İtaatkar, Hareketli, Suda oynamayı, Yüzmeyi sever.
Kötü Huyları -
Yetenekli Olduğu Görevler Arama, Bekçi, Kurtarma, Polis.
Yaşadığı iklim Soğuk İklim
En uygun yaşam alanı Bahçeli Ev
Yatkın Olduğu Hastalıklar Kalça ve Dirsek displazisi, Prograsiv Retinal Atrophy.
Yaşam Süresi 10 - 12 Yıl
Diğerleri
Irk grubu Sportif
Diğer İsimleri -
Bağlı Olduğu klüp AKC, ANKC, CKC, FCI (Group 8), KC (GB), UKC
Kökeni Kanada

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

Labrador Retriever sadece sarı, siyah ve çikolata kahverengisi olabilen kısaLabrador Retriever ve düz su geçirmeyen kürkü ile güçlü, dayanıklı ve hafif dikdörtgen bir köpektir. Geniş bir kafası, güçlü burnu, makas ısırışı ile kapanan dişleri ve belirgin bir alın çıkıntısı vardır. Gözler zeki ifadeli ve kestane ya da ela rengi olabilir. Orta büyüklükteki kulakları sarkıktır. Samur benzeri kuyruğu güçlü ve uca doğru incelir. Güçlü bir kemik yapısına sahiptir. Perdeli ayakları onu iyi bir yüzücü yapar.


Karakteri


Labrador Retriever, duygusal ve sabırlı bir köpektir. Oldukça zeki, sadık, itaat etmeye hevesli ve hareketlidir. Özellikle de suda oynama bayılır. Çocuklara karşı olmak üzere mükemmel bir karakteri vardır. İnsanlarla olmayı çok sever ve ailesinin parçası olduğunu hissetmeye gereksinimi vardır. Yavruyken çok iyi sosyalleştirilmezse yabancılarla bazıları mesafeli olabilir. Bu köpekler bekçi köpekliği yapabilir; ama her ne kadar bazılarının koruma yaptığı bilinse de koruma köpeği değildir. Kendi başlarına çok bırakılırlarsa eşyalara zarar verici olabilirler. Labrador'a çok güçlü bir boynu olduğu için erken yaşta tasmasını çekmeden yürümesi öğretilmelidir. Yarışma kanından gelenler av kanından gelenlerden genellikle daha ağır ve uysaldır. Av kanından gelenler daha enerjik ve hareketli olabilir. En iyi eşlik köpekleri genellikle bu iki kanın karışımıdır. Bu ırk oldukça popülerdir. Labrador, Golden Retriever'dan biraz daha dominant ve bağımsızdır. Av, iz sürme, vurulan avı geri getirmek, bekçi köpekliği, narkotik, körler ve sakatlar için rehber köpek, arama & kurtarma, agility ve itaat yarışmalarında başarılıdır.


Yaşam Ortamı


Labrador Retriever yeterli egzersiz imkanı tanındığında apartman hayatına da adapte olabilir. Yine de orta büyüklükte bir bahçeye ihtiyacı vardır.


Egzersiz İhtiyacı


Labrador Retriever çalışmayı seven enerjik bir köpektir. Bol egzersize gereksinimi vardır. Labrador obur olabilir bu nedenle diyetine ve egzersiz düzeyine dikkat edilmelidir.


Bakımı


Kısa çifte kürkünün bakımı kolaydır. Düzenli fırçalama yeterli olacaktır. Orta derecede tüy döker.


Kökeni


Bir zamanlar "St John Köpeği" diye bilinen Labrador Retriever en popüler köpek ırklarından biridir. Kanada, Newfoundland'da geliştirilmiş bir ırktır. Labrador buzlu sulara atlayarak balıkçıların ağlarını kıyıya çekmek için eğitilirdi. 1800'lü yıllarda Labrador'dan Ingiltere'ye getirilen köpeklerin vurulan avı geri getirme güdüleri daha güçlendirildi. Kibar ve sevgi dolu karakteri nedeniyle en iyi aile köpeklerinden biridir. Eğitilebilirliği yüksek Labrador, uyuşturucu bulma, sakatlara rehberlik etme ve itaat yarışmalarında oldukça başarılıdır.


Irk boyutu Büyük
Yükseklik Erkekde 56 - 61 cm
Yükseklik Dişide 53 - 58 cm
Kilo Erkekde 27 - 34 Kg
Kilo Dişide 25 - 32 Kg
Tüy Özellikleri
Tüy Uzunluğu Kısa tüylü
Tüy Yapısı Çift tabakalı, Düz, Su geçirmez.
Fırçalanma İhtiyacı Haftada bir fırçalama yeterlidir
Traş ve Banyo Traş ihtiyacı yoktur. Gerektiğinde yıkanabilir.
Tüy Dökümü Orta derecede tüy döker
Taşıdığı Renkler Sarı, Siyah, Çikolata Kahverengisi.
Irk Özellikleri
Kişilik Uysal, Duygusal, Sabırlı, Zeki, Sadık, İtaatkar, Hareketli, Suda oynamayı, Yüzmeyi sever.
Kötü Huyları -
Yetenekli Olduğu Görevler Arama, Bekçi, Kurtarma, Polis.
Yaşadığı iklim Soğuk İklim
En uygun yaşam alanı Bahçeli Ev
Yatkın Olduğu Hastalıklar Kalça ve Dirsek displazisi, Prograsiv Retinal Atrophy.
Yaşam Süresi 10 - 12 Yıl
Diğerleri
Irk grubu Sportif
Diğer İsimleri -
Bağlı Olduğu klüp AKC, ANKC, CKC, FCI (Group 8), KC (GB), UKC
Kökeni Kanada


(kopyala yapıştır sağ olsun bhbfrhgahkbgjhbghkadbhgjk)

Kobe
Kobe

1635

Cavalier King Charles Spanieller çok cana yakın sıcakkanlı köpeklerdir çocuklarla da çok iyi anlaşırlar

sudenur
sudenur

643

hepinize cok tesekkur ederim

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

ikiside tatlı köpekler ama bence labrador :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3682 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR