Kedim Yabani..

aybike
aybike

2618 Puan

Kedimi sokakta buldum.daha yuruyemiyordu bile.simdi 1 yasinda.sorunumuz eve baska kedi yada hayvan gelince onlara tepki veriyor tislayarakpati atiyor kaciyor ve hic gelmiyor.ayrica kendini hic sevdirmez ve cok sıkıstirmadiktan sonra miyavlamaz..boyle bir durum yasayan varmi?

12 CEVAP

Bende yavrusunu cok simartanlardanim. Fakat hic bir zaman öyle bir durumla karsilasmadim. Her kedininde kendisine öz bir karakteri vardir. Sanirim biz bunu cogu zaman unutuyoruz.

PetlebiAlisveris
PetlebiAlisveris

106539

biz de aynen kedimizi sokakta bulduk şu an 12 yaşında eve biri geldiği zaman etrafta görmeniz mümkün değildir eskiden gelen misafirlere saldırıp 1 pati atıp kaçıyordu... şu an sadece biri gelince asla çıkmaz bulunduğu yerden. diğer hayvanlarla ilişkisi hiç yok biz bulduğumuzda aynı sizin ki gibi yürüyemiyordu gözleri bile açılmamıştı. kendini sevdirmeme durumu bir çok kedide gördüğüm bir durum benim çevremdekilerden bizim ki de 10 saniye sevdirir 11. sanşye e hadi yeter hareketleri başlar

PetlebiAlisveris
PetlebiAlisveris

106539

biraz şımartmakla da alakası var biz çok şımarttık :)

caddy
caddy

182

Annesi tarafından yeteri kadar emzirilmemiş, bebekliğini güvenli bir ortamda geçirememiş kedilerde görülür. Bir kedi, insanların onları okşama hareketlerini emzirilme ve annelerinin kendilerini yalayarak temizleme hareketleriyle bağdaştırır. Bunu doğal sürecinde yaşamamış kediler sevilmekten okşanmaktan pek hoşlanmıyor. Bu dokunuşlar onlarda sevgi ve güvenden çok, tedirginlik hissi yaratıyor. Doğal olarak çoğu sokak kedisi annesini kaybediyor, küçük çocukların sanki oyuncaklarmış gibi hoyrat davranışlarına muhatap oluyor. Erkek kedilerin saldırısı sonucu kardeşlerini kaybediyor, soğukta karda kışta hayat mücadelesi veriyor vs... Bu yüzden bu yabanilik durumu en çok sokak kedilerinde görülüyor. Her şeye temkinli yaklaşmak gibi bir ruh halleri var. Dikkat edin; Sokaktan alınan kedileri sırt üstü, göbüşlerini tamamen açmış, serilip yatarken pek göremezsiniz. Bu kedide güven ifadesidir. Ve onlar güvensizliklerini kolay kolay aşamıyorlar. Maalesef bunu kırmak çok zor. Hatta bazen imkansız gibi. Onları böyle kabul edip seveceğiz artık...

aybike
aybike

2618

O zaman sokak kedilerinde normal demekki bu..zira arkadasimin iran kedisi insanin kucagindan inmez ..

aybike
aybike

2618

Aynen bizde cok simarttik hem kedimizi hem kopeklerimizi ve ozgur biraktik..sonuz cani istediginde sevdiren kedi

piko06
piko06

1843

kedinin evde saldırgan hareketleri ve sağa sola idrarını yapmasının bir anlamı var. Özgürlük!
gitmek isteyen kediyi zorla tutmamak lazım. biraz dolaşsın, üşüsün, acıksın, hevesini alsın. dönmezse daha mutlu bir ortam bulmuş demektir, ama dönerse -ki genelde döner- onun vereceği mutluluk ve neşeye paha biçilemez.

asliinalt
asliinalt

661

genelde sımartınca iyi olur ama belki o öle bir karaktere sahiptir

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Hemen olay sokak kedisi iran kedisi ayrimina baglanmis yine. Bu basligi okuyan varsa aydinlatayim bunun cinsle alakasi yok, ayrica eve gelen hayvana ilk basta tepki vermeyen bir kedi yoktur.

sekerfare21
sekerfare21

115656

Kediniz cok normal, anormalmis gibi davranmayi birakin.

Yagizsolakk
Yagizsolakk

3184

Konudan hariç ve galiba baya eski bi konuyuda hareketlendirmiş olacagım köpeklerle anlaşmasını nasıl sağladınız kedilerin?

Ares87
Ares87

12250

Sokak kedisi olmasıyla alakası yok benim büyük kedim de kendini sevdirmez hiç kucağımda durmaz kendisi isterse gelir yanıma yatar en fazla yeterli anne sütü aldı eve yabancı geldimi saklanır vs. Her kedinin karakteri farklıdır tıp kı insanlar gibi ben oğlumun huyunu biliyorum onu olduğu gibi seviyorum çünkü o bana emanet

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4029 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR