Geçmek Bilmeyen İshal Sorunu

umut61
umut61

2877 Puan

Kedim fındık 4 haftadır ishal. Sürekli veterinere gidip geliyoruz. ilk parazittendir dedik parazit tedavisi gördü düzelmedi. Sindirim sistemindendir dediler saindirim sistemi düzeltici mama aldık, macun kullandık sürekli gazı var yine geçmedi. Tam düzelecek gibi oluyor. Tekrar başa sarıyor. Aşırı bir sulu ishal değil. Yoğun kovamlı ama bu beni hasta ediyor. Kedi uyuduğu yerde altına kaçırıyor. Evdeki bütün halıları yıkamaya verdik düşünün. Enerji sorunu yok, yeme içme sorunu hiç yok. Tecrübesi olam varsa bize bir yol göstersin 10 kere veterine gittim her gidişinde bir bedeli oluyor. Veteriner Hekim geçmezse antibiyotik tedavisi uygulayacak.

51 CEVAP

Infernus
Infernus

111806

Acil kullandığınız mamayı değiştirin. Tedaviye harcadığınız parayla en kaliteli mamayı 1 yıl alabilirdiniz sanırım. İçeriğinde tavuk veya diğer kanatlı eti olmayan kaliteli bir mamaya geçin.

zzAr
zzAr

2151

geçmiş olsun, acaba veterineriniz kan testi,dışkı analizi vs vs gibi detaylı bir inceleme yaptı mı?

Hayvist
Hayvist

5811

Umut bey veterinerinizi değiştirmenizi tavsiye ediyorum(şiddetle). İnsanda dahi küçük bir karın ağrısı ya da idrar kaçırma gibi durumda kan tahlili(hemogram,biyokimya),idrar tahlili istenir. Veterineriniz bilinçsizce davranıyor buna müsade etmeyiniz. Karın ağrısı olan bir hastaya tahlil yapmadan ağrı kesici verir yollarsa bir doktor ve bu hasta aslında apandisit sancısı çekiyorsa ölümüne neden olur. Şuanda yaşadığınız hastalığın tanısı koyulmadan karşılaşılan durumlara göre tedavı uygulaması şans oyunu gibi bir şey. Yanlış yapıyorsunuz..

umut61
umut61

2877

Sayın Haysev bugün tahlil ve tetkikler için randevu aldık. Sayın Gülsüm papates, pirinç lapası gibi şeyler kediyi daha fena ishal yaptı. Önceki ishal hali daha iyiydi bu patates fikri kediyi mahfetti. Poposundan sürekli kaka damlıyor. Çoğunluk böyle bir mama tipinden olumlu sonuç almış lâkin bizde ters etki yaptı.


Çok üzülüyorum perişan oldum stresten. Sabaha kadar kontrol ediyorum kediyi. Ateşi varmı altına kaçırmışmı gibi.

umut61
umut61

2877

4 ay boyunca hastalığı şudur diyemedik. Veteriner hiç diyemedi. Ağızdan her hafta parazit hapı verdik. Antibiyotik verdi 2 kere daha fazlasını istemedik zararı olmasın diye. Kedimin ayakta kalması için su kaybını engellemek için enjektörle sürekli ağızdan zorla su verdim. Mama yemediği zamanlarda mamasını lapa gibi sulandırarak yine enjektörle zorla ağzından besledim. Yediği mama miktarını takip edip günlük alması gereken miktarın fazlasını yedirmedim. Mamasını değiştirdim tahılsız mama vermeye başladım. Ve önceki cevaplarımda belirttiğim ilaçları kullandık. Birde adını hiç bilmediğim garip bir kapsül vardı. İlaçlar aşırı sulu ishali kesti, zamanla da düzelmeye başladı.

öncelikle umarım artık kediniz iyidir. bizim de nerdeyse bi ay süren bi ishal ve kusma sorunumuz olmuştu ben her gün belli miiktarda haşlanmış patates ve piriinç lapası vererek düzelttim sorunu ( tabi veteriner tavsiyesi ile ) kan tahlilleri vs bi şey çıkmamıştı şkayetlermz için aşı yaptı ama nafleydi. ishal öncesinde biraz sütlaç yemisti küçük hırsız masanın üstünde yakaladım acaba szn kedniz de sizden habersiz bir şey tüketmiş olabilir mi

umut61
umut61

2877

Kedimizi yeni sahiplenmiştik sadece mama değişimi olmuştu. 3 ay elimizle besledik zamanla düzeldi. Sebebini kimse bulamadı.

MrvTr
MrvTr

13

Hortlamak nedir ya terbiyesizlesmeyin. Cevap yazanlarla birlikte bir sekilde baskalari da fikir alabiliyor. Insanlar caresiz bir fikir ariyor umutla. Her veterinere gidisimizde 300 500 verirsek ohoo. Once soruyoruz ama Muayene etmemiz lazim diyorlar iyi hos goturuyoruz ama hepsi en bastan herseyi alip cebimiz bos cikartiyor.


Kullandiginiz mamayi degistirin diye cevap gelmis ama hic bildirim gormemistim. Cok teaekkur ederim cok haklisiniz mama konusunda cok bilincli degilmisim. Sohbeti acan beyefendininki gibi sirayla hepsi yapilmisti. Duzelir gibi olup basa sariyordu. Belki yarin bir gun okuyan olursa; bi hafta ilacli mama probiyotik ve antibiyotik..
Icdis parazit birkac defa.
Diski testi.(temizdi)
Macun.
Mama degisimi.
Artik sonuc olmayinca proplan HA mamaya gectik ve duzeldi. Protein gida alrrjisi. Deride problem olmayabiliyormus her zaman. Bizim ishalle gosterdi demek. Keyfi iyiydi ve ates yoktu sebepsiz ishaldi.
Iyilesti diye normal mamaya grctik proplan somonlu. 4 ay guzeldi.
Aylar gecti simdi anlatip uzatamam ama farkli durumlar oldu ve yeniden sorunlarimiz oldu. Il degistirdigimiz icin veteriner bulamadim guvenilir. Birine gittim bir gidisimde 584 tl harcadim. Ve okdar gereksizmiski verdikleri simdi anliyotum. Tedavi olmamis haliydi bu. Ilk veterinerimiz yavas yavas uzatmadan ilerleyip denemisti. Bu birden herseyi verdi su an ne verdigi mamayi nr macunu kullanabiliyoruz. Duruma gore tekrar alerji mamasina gececegiz.

gulsum
gulsum

550

Patates haslayip verin iyi geliyor geçmiş olsun

piko06
piko06

1843

aynısı bizim koko efendide de vardı. her şeyi denedik olmadı, antibiyotikle düzeldi.

umut61
umut61

2877

Veteriner hekimimiz henüz kan testi ve dışkı testi istemedi. ilk olarak çoğunlukta karşılaşılan durumlar üzerine yoğunlaşıyor. bu hafta sonunda eğer bir düzelme olmazsa antibiyotik tedavisine başlayacak.
Eşim patates ve pirinç işini deneyecek bakalım. Umarım düzelir.

Hayvist
Hayvist

5811

En kısa zamanda sağlığına kavuşmasını dilerim.

gulsum
gulsum

550

Benimkilerde ise yatradi demekki sorunu daha ciddi sonuçları bildirin luttfen

hssnn
hssnn

33

Geçmiş olsun son durum nedir acaba ?

umut61
umut61

2877

Arkadaşlat veteriner hekimin yaptığı muayene doğrultusunda bağırsaklarda düzen bozukluğu olduğu tespit edilmiş. Aşağıdaki ilaçları vermiş olup 4 gündür kullandırmaktayız. Gidişat iyi yönde ishalde azalma başladı.


1.ilaç


2. İlaç asıl etkili ve pahalı olan

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 74770 Görüntüleme
  • 51 Cevap
  • 7 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR