Çok Sayıda Kedisi Olan Tecrübeli Kedi Severlere; 2.Kedi Sorunu Acil!

caddy
caddy

182 Puan

Dün itibarıyla 2. kedimi sahiplenmiş bulunmaktayım. 8 aylık kısırlaştırılmamış dişi. Huyu güzel, kendi güzel bir iran kırması. Melek huylu bir kartopu:)


Sorun, evimizin huysuz prensi Tekir! 2,5-3 yaşında kısır. Daha önce sahibi varmış, ama büyük ihtimal sokağa terkedilmiş. Sokaktan almıştım tekirimi. Tekir istediği zaman dışarı çıkan, izin verilmezse sineklikleri parçalayan bir kedi. Sadece hava soğuksa çıkmaz. Yoksa durdurabilene aşkolsun! Ben çıkmasını istemiyorum tabi. Eve alıştırmak için yine camın önünde baktığım kedilerden birini bir süre içeri almıştım. Fakat o kedi çok saldırgan çıktı. Wolvorine gibiydi maaşallah. Hem bizi hem hem tekiri paraladı. O da çok tatlıydı aslında oyun oynuyordu ama, son olarak benim kulağımı yırtıp yarım saat kanamasını durduramayınca eşim bundan ev kedisi olmaz diyerek yeniden cam önüne yaptığımız yuvasında bakmaya başladık.


Bu tecrübe esnasında Tekir'in 2.kediye hiç saldırmadığı hatta bazen onu oynarken izleyip kuyruk salladığını gördük. Biz de 2. kedi olursa belki evde sıkılmaz, artık sokağı unutur diyerek Pamuk Prensesimizi aldık.


Fakat Tekir resmen evi terketti! Pamuk Tekir'e hiçbir kötü tepki göstermedi. Tekir de fiziksel olarak hiçbir saldırı da bulunmadı. Zaten tırnak çıkaran, kavga eden bir tip değildir. Ama sürekli söyleniyor, tıslıyor vs.. Bir de mümkün değil, tutamıyoruz, evden gidiyor ve ara ara camın önüne gelmek dışında akşama kadar içeri girmiyor!


Ne yapmalıyım? Bir arkadaş ''Eğer evde bir kedi dışarı çıkıyorsa,diğeri de zaman içinde çıkmak isteyecektir.'' demişti. Tekir'i kurtaralım derken Pamuk'u da kaybeder miyim? Ben Tekir'in ayağını dışarıdan nasıl keserim? Eşim Tekir'den ev kedisi olmayacağını anlamıyorsun. Pamuk'un da psikolojisini bozacaksın'' demeye başladı. Tekir'den vazgeçemem. NE OLUR YARDIM EDİN!


NOT: Oyuncak, tırmanma, tırmalama kulesi falan demeyin hepsinden fazlasıyla var.

7 CEVAP

piko06
piko06

1843

zorlamayın derim. bizim pars ta öyle. gelir yer içer derin derin uyur, biraz oynarız sonra çeker gider. sonra özleyince tekrar gelir. hem bakımı kolay hem de daha mutlu. kediler özgürlüğü sever.

umut61
umut61

2877

Evde 9 aylık bir erkek kedim varken 3 aylık bir kedi daha aldım. Yeni kediyi evdeki görünce aşırı derecede strese girdi. Kenarlara köşelere çekilmeye başladı. Bizde yeni gelen yavruyu evdeki kullanmadığımız bir odaya kapattık. Maması kumu herşeyi 3 gün orada tuttuk. Kokusuna alıalıştırdık. Daha sonra akşamları çıkarmaya başladık. Birlikte yanyana koyduğumuzda aşırı saldırgan oldular. Ama bir kedi biryere girmwk odadan çıkmak veya sizin dediğiz gibi evden çıkmak ister buna izin verirseniz çıkar. Siz izin vermeyeceksiniz. 2 gün 5 gün vırvır eder çılmak için. Sonra pes eder. Biz kedileti inatla yanyana tutmaya çalışarak alıştırdık. Ve şimdi ayrılmıyorlar.

zzAr
zzAr

2151

çıkmasına izin vermezseniz çıkmaz, dışarı çıkmak isteyecektir ama zamanla vazgeçer bence

zzAr
zzAr

2151

yapabileceğiniz bir şey yok bu yaşa kadar nasıl alıştıysa öyle devam eder ama sizi bırakmaz asla sürekli gelecektir

caddy
caddy

182

Cevaplar için teşekkürler. Peki Tekir'i gören Pamuk da dışarı çıkmak ister mi acaba? Onun da huyu değişmesin? Çünkü bir arkadaşım onu gördükçe Pamuk da dışarı çıkmak isteyecektir dedi...

caddy
caddy

182

Teşekkürler umut61... Gerçekten umut verdiniz:)) Dediğiniz gibi yapacağım. Umarım işe yarar.

outlaw
outlaw

2813

Umut benden öncen davranmış, ben de bunları yazacaktım :) umarım en kısa zamanda kedileriniz birbirine alışır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1623 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR