Terkedilmş Köpek Psikolojisi/ Stres Giderme, Özgüven Artırma Hakkında Bilgisi Olan?

CanerOduncu
CanerOduncu

4284 Puan

Arkadaşlar yaklaşık 15 gün önce kız arkadaşım ve ben sokakta boyun tasması ile birlikte çaresizce dolaşan bir köpek bulduk.
Büyük sokak köpeklerinden oluşan bir sürü aralarındaki en yumuşak başlı olan köpeklerde dahil olmak üzere "sürü psikolojisi" ile onu öldürmek için kovalamaya başladı ve bir kaç tanesi ona patileriyle sarıldı derken bir apartman bahçesine girerek kurtuldu. Biz onu hemen veterinere götürdük. Aşırı çekinik ve ürkekti. tasmayla yürümeyi reddetti. ona doğru en ufak hamle yapınca hiç bir fiziksel temas olmamasına rağmen canı yanmış gibi çığlık attı. Daha sonra alıştıra alıştıra kucağımda taşıyarak veterinere götürdük. Neyse ki hiç bir yarası yoktu. Orada pansiyona bıraktır ve yuva ilanları açtık sahiplenen çıkmadı bir müddet. Ama şimdi onu Kayseri'ye sahiplendirdik. Ama kısa bir süre için benim evimde kalacak pet-taksi onu alana kadar yaklaşık 1 hafta benim evimde olacak.. Benim 6-7 yaşında iki köpeğim var. bunun dışında da bir çok köpeklerle alakal kurtarma sahiplendirme tecrübelerim oldu. Ancak bu konuda dikkatli davranmak istiyorum. Çünkü sanki ağır stres altındaymış gibi hissediyorum. Kesinlikle oyun oynamıyor. Sadece sevdiği bir yiyecek vereceğimde seviniyor ve ona nazikçe seslendiğimde kuyruk sallayıp teslimiyet haline giriyor(göbeğini bana açıyor kulaklar geride). Onun dışında sürekli uyumak istiyor. Ve uyurken rüyalar görüp havlıyor hırlıyor inliyor. uyanıkken de arada bir iç çekip homurdanıyor. Benim kendimce tahminim Terk edildi ve hala bunun üzüntüsünü stresini üstünden atamadı. Buraya henüz adapte olamamasının da stresini taşıyor. Ama sanki onu terk eden sahibini özlüyormuş gibi hissediyorum. Ona nasıl davranmalıyım, nelerden kaçınmalıyım. Özgüvenini arttırmak ve biraz olsun oyunculuğunu nasıl ön plana çıkarabılirim. Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.

3 CEVAP

aybike
aybike

2618

Sizib kopeklerinizlede oynamiyor mu? Boyle seyler duyunca cok uzuluyorum.bakmayacaksin niye aldin.terk edeceksen sahiplendir sokakaga atmanin ne anlami var..ama belki kayboldu yada kacti.bu ihtimalde olabilir..sevgiyle ve ilgiyle duzelecegine inaniyorum.bence sizede pak alismasin sobucta sizdende ayrilacak ve bu 2. Yikim olacak ne yazikki..kopegin cinsi ne belirtmemissiniz..merk ettim.

Robin
Robin

2466

Bu güzel davranışınız için tebrik ederim öncelikle. Köpekler de insanlar gibi travma yaşayabilen canlılar. sizinle geçirdiği zaman boyunca korkusunu üzerinden atması için üzerine gitmemenizi tavsiye ederim. bir süre sonra yine alıştıra alıştıra biraz ödül maması kullanarak kendinize çekmeye çalışısın. Mutlaka izlemişsinizdir hasta köpekleri kurtarmaya giden ekipler avuçlarına bir parça mama alıp ona yavaşça ilerliyorlar ve sonra çok narin dokunuşlarla kendilerine alıştırıyorlar. Umarım en kısa zaman da kendine gelir yavrucak.

CanerOduncu
CanerOduncu

4284

Köpek 13 kg agirliginda goldena benziyor ayni gorunum tüy yapısı kafa yapısı olarak ama bir cocker spaniel boyunda. 8-9 aylık.. benim köpeklerim memlekette. Ben istanbulda ogrenciyim. Kiz arkadasim ve ben hayvanlar icin bagimsiz ve gonullu olarak calismalar yapiyoruz. Kopeklerimin oldugunu tecrubem oldugunu belirtmek icin yazdim. Insallah hemen duzelir. Inu uzgun uzgun gorunce bizde üzülüyoruz..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2753 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR