Tekrardan Yardım :(

chesur1914
chesur1914

649 Puan

Dişi beagle köpegim var 1.5 yaşına yaklaştı. 3ay önce kadar sahiplendim. İlk başlarda onu kovacagım korkusuyla kakasını yapmıyordu bi süre dışarıya cıkarmama ragmen fakat aştık bu konuyu. 2.5 aydır düzenli öglen 2-3 akşam 10-11 gibi çıkıp yapıyoruz tuvaletimizi. kakasını hiç yapmadı bu süre boyunca. ama az önce yaptıgı gibi arada bu haftada 2 veya en fazla 3 koltuga çişini yapıyor. az önce geldi yanıma sırnaştı işim vardı bakmadım ona gitti kazıdı kazıdı sonra çişini yaptı.kazımasını yapıyor genelde ama serinletmek için oldugunu düşündüm ama bi anda yaptı yarıda gördüm kızdım şuan karanlık odaya kapattım bi süre cıkartmamayı düşünüyorum.bunun önüne nasıl geçicem biri yardım edebilir mi :((( çişinide daha 3 saat önce yaptı parkta ve eve gelince su falanda içmedi.

2 CEVAP

Robin
Robin

2466

İlk olarak gidin ve hemen köpeğinizi oradan çıkartın, karanlık odalara kapatmak köpeklerde veya herhangi bir canlıda hiç bir işe yaramaz, sadece daha büyük tramvalar oluşturur, verdiğiniz bu cezanın etkisi olayın tekrar edilmesinden başka bir şey olamaz.
İkinci olarak mesajınızı daha anlaşılır biçimde yazmanızı tavsiye ederim.
Üçüncü olarak ise köpeğinizi sürekli gözlem altında tutmanız şart bu durumdan kurtulmak için ve çişini yaptığı anda tutup çıkartmanız lazım. Köpeğinizin eve tuvaletini yapması hem bir hastalık belirtisi olabilir hem de bir protesto olarak algılanabilir, çişini tutamıyorsa bu veterinerlik bir sorundur. evin içinde sürekli aynı yere yapıyorsa bu da bölgesini işaretlemek içindir, köpeğiniz sırf ilgi çekmek için bile bunu yapıyor olabilir. Tuvalet eğitiminde disiplin ve şartlandırma çok önemlidir tuvalet eğitimine en az 15-20 gün aralıksız ve düzenli devam etmek şarttır. köpeğiniz bir daha evin içine tuvaletini yaptığında sert bir dille abartmadan azarlayın cinsi fark etmeksizin bütün köpekler övülmeye veya azarlanmaya karşı duyarlıdır ve bunu kolayca anlayabilirler.

pacmansoy
pacmansoy

560

Tuvalet konusunda verilen cezaların hiçbiri faydalı olmuyor emin olun. Eğer korkutursanız kakasını yaptığında saklamak için yiyebilir bile, bunu yapan köpekler var. İstemediğiniz yere yaptığında sadece "hayır" komutu verin, yani komut olarak kullanın bunu. Her ilgi istediğinde elbet ilgilenemezsiniz ama gün içinde onunla ilgilendiğiniz zamanları biraz artırmayı deneyin. O size gelmeden önce siz ona gidin ki sizi rahatsız etmek durumunda kalmasın. Ayrıca Robin'e katılıyorum mutlaka dikkate alın. Eğitimine düzenli ve kararlı bir şekilde devam etmelisiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1230 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR