Kedim Neden Sürekli Miyavlıyor?

incir0
incir0

2007 Puan

26 martta evime hamile kedi aldım aynı gün 6 yavrusu oldu. bebekler büyüdü yavaş yavaş sütten kesildiler ve anne kedimde değişimler olmaya başladı. sürekli miyavlıyor ve evden çıkmak istiyor bebeklerini son zamanlarda emzirmek istemiyor. ben kızgınlığa tekrar girdiğini düşündüm ama pekte emin değilim. arkadaşlarıma sorduğumda evet kızgınlığa girmiş dediler. ve bugün aşırı derecede miyavlamaya başladı daha değişik sesler çıkarmaya başladı. bende dışarı bahçeye bıraktım 1 saat sonra kapıma geri geldi. içeri aldım. şuan için önceki gibi miyavlamıyor. bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum.


4 CEVAP

MIRA
MIRA

706

Dışarı saldıysanız geldiğinde sakinse geçmiş olsun hamile kalmış olabilir.Ancak bidahakine -yada hamile değilse- kısırlaştırmanız ev kedileri için daha uygun

elifdmz
elifdmz

6430

Hamile olan bir kedi için kızgınlık dönemi sona erer.ve maksımum 3 ay yavrularını emzırdıkten sonra kısırlastırılmaz ise kızgınlığa tekrar girer.Yavrularını emzirmeyi bırakır ve terk eder.Popo sureklı dışarıda ,kuyruğu dik ve acı acı miyavlıyorsa %100 kızgınlıktadır.en fazla 5 gün sürer ve siz çiflestirmez iseniz 15 gümde bir tekrarlanır.Yani tahmininiz doğru.Size tavsiyem kızgınlığı bitti ise kısırlastırın.

dsatine
dsatine

762

Kızgınlığa girmiş.
Kısırlaştırmazsanız bi o kadar daha yavru sokakta orada burada perişan olur. Aralığı tutturup veterinere götürün.

MIRA
MIRA

706

Miyavlar elbet bizde miyavlamasını yadırgamıyoruz lakin çok sessiz olan bir tür kediler bu yüzden sürekli ve acı acı miyavlıyorsa altında belirli sebepler yatabilir bizde bunu bulmaya ve yardımcı olmaya çalışıyoruz buse hanım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2027 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR