Kuzenim Dogo Argentino Almayı Düşünüyor Irk Hakkında Bilgi Verir Misiniz?

Korkmaz
Korkmaz

277 Puan

kuzenim dogo argentino almayı düşünüyor ırk hakkında bilgi verir misiniz?

3 CEVAP

mileycyrus
mileycyrus

355

Ortalama yaşam süresi 12 - 14 yıldır . Erkek olanların ideal kilosu 40-50 civarı , dişilerin ise 30 - 40 kilo arasıdır . (yetişkin dogolar için) . Dogo Argentino tam bir arazi köpeğidir, ve av amaçlı üretilmiştir. Bu hayvanlar çok güçlü ve cüsselidir. Havlamayı hiç sevmezler, genelde sessiz ve sakindirler. Tüy dökmez ve köpeklere has olan kokuyu barındırmazlar (çok çok az bir kokusu vardır) Ancak bu özelliklerine rağmen apartmanda beslenemeyecek kadar büyük ve enerji doludurlar. Kısacası bahçeniz yoksa almamanız önerilir.
Dogolar aşırı sadık hayvanlardır, her ne kadar güçlü olsalarda sahiplerini iyi tanır ve benimserler, evde yaşayan 2 yaşında çocuktan tutunda 60 yaşındaki büyük annenize kadar aile bireylerini sahiplenirler ve asla onlara zarar vermezler. O kadar dikkat ederlerki evin içerisinde birinizin ayağına bile basmazlar. Yani bu konuda sorun yaşamassınız.


Eğer ikiside erkekse pek anlaşabildiklerini söyleyemem, bir başkanlık savaşı içine girecekler ve bu köpekler çok güçlü olduğundan kavga durumunda ayırmanız çok güçtür. Bu sebeple ya yavru haldeyken beraber beslemeye başlayın (2 köpekte yavruyken) yada karşı cins olmasına özen gösterin.
Bu tarz güçlü ve doğası gereği saldırabilecek bir tür olduğundan profesyonel eğitim şarttır. Ben bu konuda profesyonel bir okuldan yardım alarak eğitim verdim. Temel itaat eğitimi (otur, yat,kalk,pati ver, ölü taklidi yap, getir, bekle) gibi komutları yaklaşık 20 günde öğrendi. Eğitime 6 ayı doldurduğunda gönderdim. Ve eğitim sonunda hareketleri kusursuca uygulamaktadır. Eğitim maliyeti yaklaşık 800-1000 TL arasıdır.


Dogolar günlük olarak antreman yapmak zorundadır, minimum günlük 1 saat zaman ayırılması gerekmektedir. Dogolar yüzmeyi çok severler, eğer deniz kenarı bir yerde yaşıyorsanız hergün yüzmesi bütün antreman ihtiyacını karşılayacaktır. Bu köpekler özellikle doğa gezilerine bayılırlar.Öncelikle Dogo Argentino ırkının canavar olduğu ön yargısını unutun. Bu ırk aslında fino lardan bile daha sakindir, Dogo nun saldırması için kendi bölgesine yabancı birinin girmesi, onun yemeğini alması yada aile bireylerine zarar gelmesi gerekmektedir. Bunun haricinde asla hiçbir insana yada hayvana saldırmaz. Dogoları tehlikeli kılan en büyük özellik onun av alanına (bölgesine) giren canlıya asla havlamaz, bunun yerine en uygun pozisyona gelene kadar saklanması ve saldırmasıdır. Bununda sebebi tamamen av köpeği olmasıdır. Ayrıca köpeğiniz duymuyorsa üzülmeyin, burnu en hafif kokuları bile 1-2 kilometre öteden algılar ve gerekli tepkiyi vermesini sağlar.

argun
argun

580

ilk kez köpek bakacaksa almasın derim liderliği sağlayamassa bir sürü davranış problemleri sizi bekliyordur ve aksi takdirde kendi isdediğini yapmaya çalısacak ve saldırgan bir köpekle karşı karşıya kalına bilir eğer liderliği ele alamazsınız illede alacaksa dişi alsın liderlik savaşına girmez sahibiyle ve daha bağlı olur sahibine

söylemlere aldırma diye başlayacağım. bir kadın erkeğinin iplerini nasıl ele alıyorsa aynı şekilde dogo arjantin(dogoman) ın da ipleri elinde olucak. 1-3 yaşlarında kızlarımızla çok iyi anlaşıyorlar. defalarca birlikte Evcilik oynadıklarına şahit olduk. sabırlı ve sevecendir. Zeki ve eğlenceyi sever. min. 3 saat antreman ister. çok sıkı eğitimden geçmesi şarttır. aksi taktirde dogoman la ypllarınız çıkmaza sürüklenir. Yüzmeye bayılır. genelinin tavuk etine alerjisi vardır. aynı şekilde genelini de kulakları duymaz. fakat bu bir kusur olmaktan çıkıyor. çünki koku alma yetenekleri kusursuz. bunu da çok iyi Avcı olduğuna bağlayabiliriz. bekçilik, sadıklık konularına girmiyorum bile. Dogo Arjantino CANAVAR değil MELEKTIR. fakat
BEYAZ ÖLÜM MELEĞİ :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1952 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79764 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR