Kedim Agresif

fiko
fiko

1917 Puan

Yeni sahiplendigim kedim yanina geldigimizde hemen disler ve penceler cikiyor ne yapabiliri kedim 1.5 yasinda

6 CEVAP

yorkshia_gsd
yorkshia_gsd

107096

kısırlaştırma biraz fayda ağlayabilir.

alacatekir
alacatekir

643

kedinin cinsi, cinsiyeti, ne kadar zaman önce sahiplendiğiniz gibi konularda çok önemlidir. kısırlaştırma yapılmadıysa ya da daha yeni yapıldıysa bu durumlar yaşanabilir. eğer başka bir evden sahiplendiyseniz ve kedi, eski sahibine çok bağlı ise bu durum sıkıntı yaratabilir. birazcık açıklama yapabilirseniz, daha iyi olur:)

fiko
fiko

1917

Kedim disi britsh shortair birbucuk yasinda bir hafta oldu sahipleneli kisirlastirmadik dusunmuyorumda kisirlastirmayi

alacatekir
alacatekir

643

O zaman dönemsel olarak kızışma dürtüleri canlanabilir. Tabii ki uzun zaman aralığında kediler kızışmıyor ama dönem dönem varlık gösterebilmektedirler. Bunun yanı sıra şu an eve ve size alışma döneminde. Ona özel bir alan yapıp, iyi bir diyalog sağladığınız vakit huylarının düzeleceği kanaatindeyim. Genel itibariyle yeni bir alana gelen kedilerde huzursuzluk yaşanabiliyor. Bölgeye ve insanlara uyum sağladığı vakit ise her şey eski haline geliyor hatta bulundukları alanı ve şahısları sahiplenebiliyorlar. İnşallah, yardımcı olabilmişimdir. :)

fiko
fiko

1917

Cok tesekkur ederim

elifdmz
elifdmz

6430

yavru kedı olarak bırınden veya sokaktan v.s den alsaydınız size alısması daha kolay olurdu.yası oturmus ve yasadıgı yere ortama ınsanlara alısmıs kedılerde sıkıntı olabılır.kokular ınsanlar sesler yabancı gelır ve korkar kendını kormaya alır tıslar ısırır patı atar ve saklanır.sureklı temkılı olur zarar gelecekmı dıye.sız pek fazla üstüne düşmeyin.kediler rahat hayvanlardır.kendı canları ıstedıklerını yer ıcer oynarlar veya kendılerını sevdırırler.kendı halıne bırakın mutlaka zamanla alısacaktır.dişi ise arkadasların dedıgı gıbı kızgınlık döneminde dısıler daha cok ılgıye ıhtıyac duyar erkek ıse pek umursamaz koku bırakır.benım tahmınım baska bır eve geldıgınden dolayı olabılır.evde baska kedı var ıse ondan rahatsız olabılır.yok ıse sız kucagınıza alıp zorla sevmeyın daha cok kacar ve alısması zorlasır.kendı halıne bırakın mamasnı suyunu verın sızı zamanla benımsıcektır.çok fazla sorun olacagını sanmam.hayırlı olsun umarım cok mutlu olursunuz :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1268 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR