Koltukları Tırmalıyor!

Kedimin cinsi chinchilla ve çoğunlukla sakin olduğu için koltuklarda vs oturuyor fakat bazen hareketlenip koltukları tırmalıyor eşyalarımızı geçen sene yeniledik ve bu yüzden koltukların yırtılmasından vs çok korkuyoruz kedimin koltukları tırmalamasını nasıl engelleriz?

7 CEVAP

rabia423
rabia423

4528

kedinizin tırnakları kaşınıyor olabilir
tırnaklarını kesin veya kolonya yapın eşyalara duyduğuma göre kolonya kokusunu sevmezlermiş kaçarlarmıs..

Evinizde kedi tırmalama ağacı varsa böyle bir davranışta bulunmaz. Fakat kedilerden basediyoruz canları ne isterse onu yapan varlıklar onlar : ) Evde tırmalam olduğu halde bunu yapıyorlarsa anti kedi spreyleri var petshoplarda vs satılıyor 20-30 lira civarı. Gitmesini istemediğiniz yerlere ve nesnelere sıkıp onun ordan uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz.

argun
argun

580

bir tahta kestir genişliği en az 15cm olsun supürge deyneği gibi olsun şekli onu bir plaka tahtann uzerine vidala dik şekilde o tahtann etrafına kilim sar yüksekliğielinden omzuna kadar olsun tırmaladığında kedini al ve onn yanını gotur ve patilerine ora daya onu tırmalamaya alışacakdır

Çok çok teşekkür ederim :)

Pinar5504
Pinar5504

2631

Ya da en basiti bir tırmalama tahtası al

Pinar5504
Pinar5504

2631

Ya da en basiti bir tırmalama tahtası al

umut61
umut61

2877

Kedilerimin evde koltukları falan tırmalamaması için yurt dışından felivey adında bir sprey aldım ve çok memnunum. koltuklara ve benzeri yerlere sıkıyorum oralara yaklaşmıyorlar ve koku bırakmıyorlar. umarım ülkemizdede satılır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1409 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR