4 Aylık Kedilerde Yemek Yememe

publicator
publicator

166 Puan

merhabalar;
öncelikle sadece inekler üzerine uzmanlaşmış veterinerlerin olduğu bir şehirde yaşadığımı, petler üzerine çalışan tek veterinerin de ölmek üzere olan hayvanlara tüy bakımı yaptığını belirterek başlamak isterim. dolayısıyla ve maalesef acilen veterinere götürme olanağım yok
bahçemde 1,5 aydır baktığım 4 aylık 2 kardeş kedim var. 2 hafta önce de onların yanına 1 aylık annesi ölmüş bir bebek geldi. her üçü de tekir kediler ve aşıları henüz yapılmadı.
2 kardeş kedi 2 gündür hiçbir şey yemiyor, gün içi toplam yedikleri 1 yemek kaşığı kadar. tavuk, hindi, yaş ve kuru mama, çorba herşeyi denedim, olmadı. sadece süt içiyorlar o da 1-2 yudum. su tüketimleri konusunda sorun yok, bir de sabahları çim yiyorlar. hareketleri yavaşladı ve eskiye nazaran halsizler ancak yine de oyun oynuyorlar, daha çok uyuyorlar. dışkılarını toprağa yaptıkları için ishal problemleri var mıdır bilemiyorum, kustuklarına tanık olmadım. bebek kedi de ise sorun yok. onlarla aynı şeyleri yiyor ve birlikte uyuyor. ne yapabileceğim konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.

2 CEVAP

Hzlyldrm
Hzlyldrm

1798

Anlattıklarınıza göre hasta olabilirler birde iç parazitten dolayı iştah kaybı halsizlik gibi durumlar ortaya çıkabilir.çizm yemeleri sindirimlerini kolaylaştırır su içmeleride güzel.o söylediğiniz veterinerden iç parazit hapı alablirseniz belki çözüm olur,yutturulması gerekn parazit hapı mercimek büyüklüğünde olmalı 4 aylıksa.belki bi şırıngayla ağızlarına suyla karıştırılmış süt verebilirsiniz inek sütünü direk bermeyin yada marketlerde bulabilceğiniz laktızsuz süt verirseniz daha iyi olur.inek sütü sindirim sorunlarına ve ishale yol açar.bunun haricinde genel olarak yapılabilcek bişey var mı bilmiyorum

MIRA
MIRA

706

Öncelikle yavru bir kedi sıcak tutulmalıdır. Tüyleri henüz yeni çıkmıştır ve kendini ısıtacak kadar tüyü ve yağı yoktur. Sıcak tutmak için en ideal çözüm bir kedi evi ya da bir kutudur. Veterinerlerde ve eczanelerde yavru kediler için özel yapılmış anne sütü (toz şeklinde) satılmaktadır. Bunun yerine normal pastörize süt kullanmak doğru değildir. Çünkü anne sütünde sadece besleyici maddeler değil yavru kedileri hastalıklardan koruyan antibiyotikler de bulunmaktadır.Parazitler de bir diğer tehlike kaynağıdır. Dış parazit temizliği mecbur kalınmadıkça 3-4 haftalık olmadan yapılmamalıdır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1367 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR