Kedimin Bacak Kısmında Yara Var ?

BuseKsk
BuseKsk

103115 Puan

Yarim saat önce kedimin arka bacak kısmında yara gibi bir şey fark ettim. Sizce ne olabilir? Su an bulunduğum yerdr veteriner yok. Bilgisi olan var mi?


15 CEVAP

MIRA
MIRA

706

kaşıntı ve kızarıklık varsa o bölgedeki tüyleri elinle çektiğinde kopuyorsa 7-8 tüy birleşik halde,mantar olabilir egzama olabilir açık renkli kedilerin deri problemleri çok görülür kendi kedim beyaz ve mantar tedavisi 8 ay sürmüştü.Kaşıntı olursa ve yara kapanmazsa bi hekim bul derim.

BuseKsk
BuseKsk

103115

Herhangi bi tüy gelmiyor. Kopma da yok. Umarım bişi olmaz ya. Teşekkür ederim herkese

Snybtl
Snybtl

184

Acaba ne oldu ne çıktı kendi kendine geçtimi suan aynı böyle benim kedimin ayağında baldır kısmında var ?

Sselin1
Sselin1

122024

Snybtl büyük ihtimal alerji kaynakli bir durum. Kedinizin tavuga, yumurtaya ya da baliga alerjisi olablir. Suan hangi mamayi kullaniyorsunuz kedinize yemesi icin kuru mama disinda ne veriyorsunuz. ?

Superisi814
Superisi814

125092

Cok iyi göremedim ancak protein yüklemesine alerji yapmis olabilir.Bir köpekte oldu böyle.Kontrol edin bakalim yediklerinden mi? Proteine alerji geliştirdi mi ?

Sselin1
Sselin1

122024

Superisi köpek ne sekilde tedavi gördü bir bilginiz var mi ?

Sselin1
Sselin1

122024

Ozaman tavuga karsi alerji gelistirmis olabilir. Alerji sonradan da olusabiliyor. Son 2-3 aydir hangi kuru mamayi yiyorsa tepkisi onadir. dediginze gore tavuklu mama. Balikli ya da kuzulu mamayi deneyelblrsnz. Ama icinde tavuk olmasin. Eger dusunurseniz brit care in yeni mamalari cikmis tavsanli kisir kedi mamasi. Icerigi oldukca guzel.

Sselin1
Sselin1

122024

Uzun sureli tavuklu mama ya da balikli mama kullanimi boyle sonuclar verebiliyor. Protein cesitliligi saglamak daha iyi. Eger kedinizdeki sorun fotodaki gibiyse dedigim gibi alerji olma ihtimali yuksek ayni durumu ben de yasadim yani kedi yalayarak boyle bir sey yapmaz. Tabi mantar uyuz gibi bir durumda olablr. Ama Ozellikle iki bacaginda da serit halinde ayni durum varsa alerjiden suphelenin.

Sselin1
Sselin1

122024

Mamayi satablirsiniz belki. Buradan ve letgodan falan ilan acalabilirsiniz. Onceden bir sorun olmamis olsa bile. Dedigim gibi alerji sonradan olusablr. N&d nin icinde fazla miktarda tavuk oldugunu da dusunursek agir gelmis olablr. Tabi direk tavuklu mama sebep oldu demekte dogru olmaz cunku 10 gun kisa bir surece yarasi daha onceden baslamis olablr yani Belki bir onceki n&d mamadan kaynaklidr.

sametl
sametl

75

bence kedin yalayarak ve emerek yapmış onu endişelenmene gerek yok.

BuseKsk
BuseKsk

103115

Teşekkür ederim

Beyzabeggi
Beyzabeggi

395

tüy dökebilir

Busetargu
Busetargu

1794

Tüy dökme olasılığı var

Snybtl
Snybtl

184

Sahiplendiğimden beri ND veriyorum 1 bucuk yasında 1 sene olacak kısırlastıralı kısır maması yiyor ND az tahıllı dönüşümlü veriyorum ya somonlu narlı o bıtınce tavuklu narlı veya kümes hayvanlı ND de kısır maması zaten 3 4 cesıt var bu zamana kadar olmaamıstı alerjı vesaır suan tavuklu narlı olanı yiyor kısır oldugundan berı ekstra yaş mama vermıyorum haftada bır ev yapımı çok az yoğurt verıyorum ve yaladıgı tüyleri dökmesi için macun

Snybtl
Snybtl

184

Diğer baldırında bu fotodaki kadar yok ama ordada kızarıklık hafif başlamış ve orada bezelye büyüklüğünde yumru var tavuklu mamayı 10 gün oldu alalı 10 kılo alarak alıyorum onun bıtmesıne 3 ay var ne yapıcam bılemedım bundan oncede somonlu kullandım ama böyle bişey olmamıstı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 8838 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR