Kedide Hangi Aşılar Zorunlu ?

Arkadaşlar kedim 5 mayıs dogumlu. Bu ayin sonunda ikinci aşıları yapılacak. İc dış karma kuduz aşılarını yaptırdım ikincileri yaptircam. Lösemi ve mantar aşısı yaptirmadim yaptırmalı miyim ? Zorunlumi ? Hangi asilari ne sıklıkla yaptırmak zorundayim ? Biliyorum ne çok Soru sormus diyeceksiniz ama yanlış bisey yapmak istemiyorum düşünceleriniz ben ve kedim için önemli :))

2 CEVAP

esilya
esilya

12

Kedilerin aşıları 45 günlükten itibaren iç ve dış parazit aşılarıyla başlar. İç ve dış parazitler bağışıklık sistemi ve metabolizmanın önünde ciddi bir olumsuz etki unsuru olduğu için viral aşılara başlanmadan önce bağışıklık sisteminin aşıya gerekli tepkiyi gösterebilmesi açısından iç ve dış parazit uygulamaları yapılmalıdır. Ve kedinin hayatı boyunca 2 ayda bir dış parazit ve 3 ayda bir iç parazit uygulamaları aksatılmadan devam edilmelidir. Bu ilk uygulamalardan sonra karma, lösemi ve kuduz gibi temel viral aşılamalara geçilir. Karma ve Lösemi aşıları yavru kediye ilk defa yapılırken 2-3 hafta sonra tekrar edecek şekilde ikişer defa yapılır. kuduz aşısının ise bir kere yapılası yeterlidir. Karma ve Lösemi aşılarının ilk defada tekrar edilmesi kanda istenen antikor titresinin oluşumunu garanti altına almak adına önemlidir. Aşı yapıldıktan sonraki 3 haftalık periyot içerisinde kandaki antikor düzeyi düşmeye başlar. o andan sonra ikinci uygulama vücutta yeterli tepkiyi oluşturur ve bir yıl boyunca kanda bu hastalıklarla savaşabilecek yeterli antikor düzeyi korunmuş olur. Karma, Lösemi ve Kuduz aşıları tekrarlarıyla birlikte yapıldıktan sonra kedinin yaşamı boyunca her sene aynı tarihlerde birer kez tekrarlanmalıdır.

ziyanim
ziyanim

1796

Bildiğim kadarıyla hiçbir aşı zorunlu değil. Ama belediye klinikleri kuduz aşısını kendi bünyesinde yapıyor. Temiz ve hijyenik ortamları var.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3965 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR