Kedim Kuru Mama Yemeyi Reddediyor.

bfcihangir
bfcihangir

1157 Puan

Şimdi kızımla geçiş evresindeyiz (yaş mama dan kuru mamaya) memlekete geldim birkaç haftalığına ve yaş maması bitti. Burada hiçbir yerde yaş mama satılmıyor. Kuru mama yemeyi de reddediyor. Yediğimiz yemeklerden versem bu sefer de parazit oluşumu hızlanacak. Öff of

11 CEVAP

Petgamer
Petgamer

1416

bu siteden sipariş etsen daha uygun olur bence

bfcihangir
bfcihangir

1157

*********.com daha uygun ama yaş mama artık kullanmak istemiyorum. Kuru mama daha iyi.

kubratkl
kubratkl

76

*********.com'u önermem açıkçası. veterinerim *********nın 2003'teki fiyat listesini gösterdi 1,5 kilo yavru kedi maması 11milyon imiş. şimdi 3 kilosu 17lira. mümkün mü sizce? içine koydukları ne bilmiyorum ama tavuk ya da et olması mümkün değil onu biliyorum. veterinerim de kesinlikle kullanma taş yapar dedi. bunu para için söylediğimi düşünme çünkü ameliyat için bana gelirsin ben para kazanırım ama hayvana yazık olur buna göre karar ver dedi.o mamadan tasarruf ettiğin paraların mislini bana ameliyat için verirsin dedi.


açıkçası kedimin hayatıyla ve sağlığıyla da kumar oynayamam.

gulinsahim
gulinsahim

1923

Whiskas vermemenizi tavsiye ederim. Hem bağımlılık yapıyor, hem de ilerki yaşlarında çok ciddi sağlık sıkıntılarına yol açıyor. Ben normalde Hill's alıyorum fakat şimdilik Friskies vermek zorundayım. Hesaplı olsun, ama kedimde sağlık sorunu olmasın diyorsanız eğer Friskies'i tavsiye ederim.

kubratkl
kubratkl

76

taste of wild deneyebilirsiniz. friskies hakkında da çok hoş şeyler okumadım. internette her mama hakkında kötü şeyler yazılıyor zaten insan ne alacağını şaşırıyor.

zehratorlak
zehratorlak

81093

Merhaba!
eğer yaş mamaya ulaşımınız varsa, kuru mamasına hafif yaş mama da ekleyin. Parçalayıp koyun ki böylece ağzına kuru da gelsin.
Bazı durumlarda kedinin dişleri ağrıyor da olabilir bu yüzden veterinere de bir göstermenizi tavsiye ederim :) Bazı kediler zevklerine düşkün oluyor kuru mama reddediyor... Size önereceğim kuru mama markası olarak Micho ve Royal Canin var. Bir de Friskies öneririm. Umarım kuru mamaya hemen alışır.

Cinar
Cinar

2708

Kuru mamayı biraz süt ve su ile hafif ıslatıp yumuşatarak verince kuru ile yaş arası bişey oluror. Alıştırma evresinde iyidir. Bir de mama yerine salamdan küp küp doğrayıp atınca çok seviyor. bu sabak yoğurt yalamasını seyretmekte zevkliydi. Bendeki iki buçuk aylık. Kurbandaki akciğeri de sevdi. tavuk ızgaradan kalan etli bageti de güzel kemirdi on gün kadar önce. Ek besinlere abartmamak kaydıyla başlayın. İki aya kalmaz mamaya dönüp bakmaz bile. Doğada hep mamamı yiyorlar diyeceğim ama çok tepki çeker diye demiyorum. Evdeki yemeklerden uygun olanları zamanla belirleyip verirseniz sizinle aynı şeyleri sizinle beraber yer ve aradaki ilişki daha bir değişik boyuta taşınır. Piknikte bizim yumurta ve peynirleri önceki kedilerimizde hep baraber yerdik.

bfcihangir
bfcihangir

1157

Teşekkür ederim artık yiyor :)

bfcihangir
bfcihangir

1157

Eşim buna kızacak ama.. Haklısınız şimdi whiskas Junior ile besliyorum. Bi dostum **********yı önermişti bende düşünüyordum ama dediğinizde haklısınız. Teşekkürler.

bfcihangir
bfcihangir

1157

Bende kedimi bilmeden öldürüyormuşum ya :(( dikkat edeceğim arkadaşlar teşekkür ederim :((

gulinsahim
gulinsahim

1923

Aylardır Friskies veriyorum ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bir ara Goody yedirdim onlara, maddi sıkıntı yüzünden fakat ne olursa olsun Goody asla vermeyin! Kızlarımdan biri böbrek taşı düşürmeye başladı o mama yüzünden. Sonrasında veteriner Royal Canin Urinary System verdi de iyileşebildi. Maması bitince Friskies'e döndüm ve çok kolay yiyorlar, sağlıklılar, böbrek taşı da görülmüyor. Gerçi şöyle de bir şey var; her kediye her mama iyi gelmeyebiliyor. Deneyip öğreniyorsunuz ne yazık ki. Kesinlikle tavsiye etmediğim 3 mama var, Goody, Whiskas ve Micho. Gerisi size kalmış. :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2212 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR