Kedi Mamaları İle Yanlış Bilgiler

Aycanur
Aycanur

1216 Puan

Arkadaslar şu market mamalarının zararlı olacağını zannetmiyorum bi firmanın hem kedi maması üretip hemde zararlı madde kullanacagını zannetmiyorum marketten alıyorum zararlı diyosunuz o zaman başka ihtiyaçlarımızida marketten almayalım firmadan sipariş verelim ( market maması kullanmayın). Ya sanki o mamayı market üretiyoda almayın diyosunuz. Goody mamasını markette satıyolar diye zararlı oluyo diye bişey yok hadi marketten almayın diyosanız bn onu firmadanda sipariş veririm neymiş acana kullan binosibo kullan. Hadi onlarda marketlerde satılsa yinemi almayın diyeceksiniz ya şöyle saçma söylentiler var. Ha bak whiskası bilmiyorum yabancı marka ama goody türk mal . Yerli. Zara . Vereceğini zannetmem hem goody. Migrosla anlaşmalı. Hep sokak hayvanlarına mama veriyolar. Zararlı olacağını kesinlikle sanmıyorum

10 CEVAP

atay
atay

12507

marketlerde genellikle düşük kaliteli ve ucuz mamalar satıldığı için zaman içerisinde oluşmuş bir "market maması" kavramı var. yoksa, bir ürün markette satılıyorsa kalitesizdir diye bir sonuca varmak tabiki anlamlı değil. zira market, orijen satarsa gayet kaliteli bir ürün satmış olur ama bir market mağazasında 300 tl'lik bir köpek mamasını satamadığı için, bu tarz ürünlere raflarında maalesef yer vermiyor.


marketler genellikle kar marjı yüksek (yani ucuza alıp, en azından 2 katına satabildiği) ve satış fiyatı düşük (yani herkesin kolayca satın alabileceği) ürünleri satıyor. yine tekrar edeyim, bu ürünlerde çoğu zaman kalitesiz, besin değeri olmayan mamalar oluyor.


bir ürün satılıyor ve bir mağazada yer alıyor diye kaliteli olduğu söylenemez. bugün özellikle türkiye'de, insanlara sunulan yiyecek ve içeceklerin dahi ne şartlarda üretildiğini haberlerde dahi görebiliyoruz. bu ülkede maalesef ekmek üretilen fırınlarda bile pislik ve böcekler cirit atabiliyor.


türkiye'de et pahalı. dolayısıyla, 100 tl civarında satış fiyatı olan bir 15kg'lık "etli" ürünün içerisinde ne kadar et olabilir, siz düşünün. ayrıca, ödediğiniz 100 tl üretim maliyeti değil. bunun içinde, o mamanın el değiştirdiği tüm satıcıların karları da var. belki de ödediğiniz tutarın yarısı kadar bir mebla ile 15 kg "sözde" kuzu etli mamalar üretiliyor. bu size mantıklı geliyor mu?


elbette herkes bütçesi dahilinde besinlerle sevdiği dostlarını besliyor. keşke ülkemizdeki herkesin alım gücü yüksek olsa da hem kendisi için hem de evcili için herşeyin en iyisini alabilse. ancak böyle bir alım gücümüz maalesef yok.


bu yüzden, herkes en iyi mamayı almalı elbette diyemeyiz. ancak, bu durum kullanılan mamanın gerçeğini değiştirmemeli. özellikle marketlerde satılan veya fiyatı ucuz olan her türlü mama genel anlamda besin değeri düşük ve kalitesiz mamalardır.


eğer maddi imkanınız varsa her zaman premium sınıftan ve pahalı mamaları kullanmaya gayret etmenizi tavsiye ederim.

okaralar
okaralar

374

bu kedinizi nasıl beslemek istediğiniz ile alakalı. kedi dediğiniz hayvan yaradılışı gereği etoburdur. goody mama'da hayvansal ürün miktarı %40. (hayvansal üründen kasıt eti, yağı, iç organları, artık kısımlar vs) dana/kuzu/tavuk eti ise sadece %4. geri kalan tahıl ve vitamin mineral kompozisyonu. bir kere fiyata bakın goody 1 kg mama 6 lira. acana mamanın kilosu 45 liraya geliyor. etin kilosu şu an ne kadar ? siz hesaplayın bakalım evde beslediğiniz etobur hayvana ne kadar et veriyorsunuz ? kediniz verdiğiniz birçok mamayı yiyebilir. çünkü içeriğindeki aromalar ve tatlandırıcılar hayvana et yediğini düşündürtüyor. uzun dönemde karaciğerinin böbreğinin iflas etmesini istemiyorsanız kaliteli mama kullanın derim. haa imkanınız yoktur ama kıyamıyorum ve aç kalmasınlar besliyorum diyorsanız ne alâ. goody mama, ekmek arası domates biber peynirden çok daha iyidir.

Aycanur
Aycanur

1216

Bakın siz şu cümlede yanlıs yapiyosunuz market mamaları o da pet soplarda. Satılıya tut ki acana. Bonosibo işte royal canin onlarda markette satılsa onlarïdamı almayalım arkadaşlar bn im kedim kuru mama kolay kolay yemiyo zaten bn goody i zararlimı diye sorduğumda bana o market maması almayınn dediler ne alaka ya sanki onu market üretiyo. Yani şurda biraz mantıklı düşünün bn başka bi sitede baktım çoğu kişi. Goody i öneriyo bn zaten o mamaları gidip bakkallardan almıyorum işt . Tekzen migros özdilek gibi yerlerden alıyorum Whiskas mesela eyer bakın şu mama iş te böbrek taşı falan yapsa bunu zateen. Satıştan kaldırırlar yani demek istediğim bi firma hem kedi maması üretiyo hemde zararlı üretiyo yok böylee bişey kardeşim yani googleye en iyi kedi maması yazsan goodyde çıkıyo acanada çıkıyo royel kanin de çıkıyo goody nin şu diyer mamalardan ne farkı var Hadi vitamin eksikliği olur diyosunuz e diyer mamalarda da ek A.B.D vitaminleri var goody nin arkasında da aynı vitaminler olduğunu gösteriyo hyr ne biliyonuz o sizin pahalı marka mamaların içinde olmadığı çoğu hayvan bakanlar kedi mamasının içinde ne olduğunu biliyomu Bn şu kedi mamasını bi türlü çözemedim ya

Gofretsla
Gofretsla

116585

Peki bu kadar uyarıya rağmen siz petinize market maması vermeye devam edin. Bir şey diyemiyorum artık...

Duman14
Duman14

14039

Hayır yani ha marketten almışssın ha internetten ama internetten almak daha güvenli bence sizce kedinizin hayatını riske atmaya değer mi?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Goody nin iyi bir mama olmamasının asıl sebebi markette satılması değil içreğinin çok kötü olmasıdır. Market maması alınmamalı denmesinin sebebi Türkiye 'deki marketlerde satılan mamaların hepsinin kötü içeriğe sahip olması. Bu yüzden market maması diye genelleme yapılıyor. Goody gibi mamalar sadece markette satılmıyor zaten. Petshopta ,online alışveriş sitelerinde de satılıyor. İyi mamayı her kedinin bünyesi farklı olduğu için kedinin sahibi olarak kendiniz seçmek zorundasınız. En iyi içeriğe sahip mama önerilip kullansanız bile kediniz için iyi mama olmayabilir.
Tabi mama seçerken dikkat edilmesi gereken şeyler var. Bunlara dikkat ettikten sonra hangi mama iyi hangisi kötü anlamak çok kolay. Mama seçerken dikkat edilmesi gereken şeylere şuradan bakabilirsiniz https://kedilibirhayat.com/saglikli-kedi-mamasi-nasil-olur/
Bu blog sahibi uzun yıllar kedi bakma tecrübesi ile araştırıp doğrululuğundan kesin emin olduğu bilgileri paylaşıyor. O yüzden blogu takip etmenizi tavsiye ederim

zzAr
zzAr

2151

bir ürünün markette satılması ya da satılmaması ya da sokak hayvanlarının beslenmesi mamanın kalitesi hakkında bir hüküm vermek için yeterli değil bunda haklısın her ürün markette satılabilir. ben şahsen yerli üretime güvenmiyorum çünkü Türkiye'deki denetim mekanizmalarıyla avrupadaki denetim mekanizmaları arasında dağlar kadar fark va bir mamanın kalitesini anlamak için tarafsız kitlelerden oluşan siteleri hem yerli hem yabancı takip etmek faydalı olabilir. ülkemizde ekşisözlük buna örnek gösterilebilir. bugün bir insanın bile yediği yiyeceklerde bir çok farklı madde çıkıyor hayvanlarda neler çıkar kim bilir işte bu yüzden mama kalitesi önemli ve güvenilirliği önemli

umaci
umaci

116

Market mamalarını konserve yiyecekler gibi düşünün. Besin kalitesi bir yere kadar,market maması zararlı değil bu yanlış bir bilgidir. Tüy dökümü,petin sağlıklı dışkılaması,eksik vitaminlerin sağlanması için yeterli olan mamalar değildir market mamaları. Marka mamalar bu yüzden önerilir. Tüm besin değerleri sağlansın sağlıklı olsun diye. Sadece beslensin diye değil.

Aycanur
Aycanur

1216

Birinizde cvp yazıp senin dediğin yanlış desin

aybike
aybike

2618

Market mamalarinin tarihleri gecmis olabilor diye diyebilirler..bir bilgim yok ithal yerli diye bir ayirim yapmiyorum ben..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6269 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR