Ben İlk Defa Bir Köpek Bakcam Köpeğin Cinsi Cane Corso Bakabilirmiyim

omerulger
omerulger

1840 Puan

ve bilgisi olanlar günde kaç defa beslemeliym kaç defa yuruyuşe cıkarmalıyım


13 CEVAP

Zaraki2
Zaraki2

852

cane corso yapılı köpektir 2 kez besle ve zcerenoktayın dedıgın gıbı 2,3 kez gezdir hantal gözükmelerıne ragmen cok enerjiktir

zcerenoktay
zcerenoktay

23782

Cane corso sahibi bir arkadaşım vardı. Maddi açıdan iyi durumda iseniz bakmanız daha iyi olur çünkü günlük yemek ihtiyacı baya fazla ve normal mama dışında kemik et vs kaynatıp veriyorlardı baya bir. Günde 2 3 kere çıkarmalısınız. Enerji atmalı ve sosyalleşmeli hayvan.

omerulger
omerulger

1840

teşekürler zcerenoktay

omerulger
omerulger

1840

tşk zaraki 2

omerulger
omerulger

1840

o iki öğün içinde hangi mamayla beslememi önerirsınız

Zaraki2
Zaraki2

852

Acana veya orijin al derim pro plan da olabilir

aycamnkse
aycamnkse

2174

bakin gunde iki defa kuru mama ile besleyin markasi ise pro plan royal canin ve hilss olabilir ama bunlar pahali mamalardir soyleyeyim ayrica haftada ikikerede ilikli kemik verin bu onun icin iyi olacaktir haftada bir kerede odul maksatli yas mama verilebilir.gunde bir kere uzun yuruyus (bu arada tuvalet ihtiyaci karsilanir) yaklasik gunde ayriyeten iki kerede kapinin onune cisini yapmasi icin cikartilmali duzenli olarak taranmali haftada uc defa yetecektir bunlar yeterli olur yani.

omerulger
omerulger

1840

söylediğiniz markala çok pahallı kemik suyunu 2 haftada bir yaparım ama mamalar cok pahallı baska ne verebiliri kemik fln versemm

zcerenoktay
zcerenoktay

23782

Hayvan belirli bir yaşa kadar kuru mamaya ihtiyaç duyar çünkü siz sürekli et verirseniz bi yerlerden de kesmiş olursunuz besin olarak ama kuru mama bu ihtiyacı karşılar ve hayvan büyük ve iri olduğu için de ekstra kemik suyu vs gibi besin desteğine ihtiyaç duyar. Mamanın kaliteli olması besin değerinden dolayı önemlidir. 100 liraya 15 kglık alırsınız ama afedersiniz yediğinin hepsini sıçar ve bu mamanın besin değerinin azlığından kaynaklanır. Yani sadece doyar hayvan ama doyması için beslemiyorsunuz sonuçta. Aynı bizim de farklı besinlerden vücut ihtiyacımızı karşıladğımız gibi onların da kaliteli mamalardan bunu sağlaması gerek.

Aycanur
Aycanur

1216

Goody kullanabilirsin ama. Goody tüy dökümü yapıyomuş çok tahıllı olduğundan

zeynosece
zeynosece

2898

Bende de var dişi cane corso. Bene fit kullanıyorum türk maması. Onun dışında tavuk haşla içine patates koy biraz da mısır unu kat kaynat lapa gibi oluyo zaten ver hayvana. Çok yarar. Onun dışında et veya tavuk suyuna ekmek doğra ver yesin. Pirinç de haşlayabilirsin ama onu ben yapmadım. Makarna haşla süz suyunu yoğurtla karıştır ver. Sebze de yesin mesela benim tosun ne versen yer brokoli haşlayıp veriyorum salatalık domates nar mandalina :) haftada 1 yumurta haşlayıp verebilirsin kemik suyu da çok faydalı kasaba veya bi mezbaya git hayvanın atılan kısımlarını al haşla ver. Ben sakatat da veriyorum böbrek yürek ciğer vs.

zeynosece
zeynosece

2898

Bi de ben şu kadar vercem bu kadar ögün yesin diye ölçüyle vermiyorum sabah öğle akşam hatta arada ara öğün şeklinde de yapıyorum koy önüne yesin ne kadar yerse daha yavru çünkü yesin ki gelişsin. Benim cane corsom 4 aylık oldu o kadar iri ki gören hayret ediyo. Bi de her gün balıkyağıyla vitamin veriyorum ağzına şırıngayla. Balık yağı tüylerini parlatır. Vitaminin ismi de aminosol. Veterinerde bulabilirsin. Şırıngaya 2-3 ml balık yağı 2-3 ml de vitamin çekip içiriyorum.

Aycanur
Aycanur

1216

Ama reflex kullanabilirsin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2886 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR