Eve Melek Girmez..

Simgeecc
Simgeecc

963 Puan

Evet bunu bana cok söylüyorlar kopek olunca eve melek girmezmiş. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

18 CEVAP

AllyNewt
AllyNewt

2396

Alıntıdır:
"Kuran’da bu konu ile ilgili bir haram ve yasak bulunmamaktadır. Bu tamamen sizin seçiminize kalmış bir konudur. Köpek beslemenin veya evlere Köpek sokmanın haram olduğunu söyleyenler tamamen uydurma hadislere ve geleneksel inançlara dayanmaktadırlar. Kuran’da Köpek aleyhine bir ifade olmadığı gibi Kehf suresinde köpeğin insanın dostu olduğu ifade edilir yine başka bir ayette avlanırken Köpeklerden faydalanılabileceği de belirtilir."


Kur'an'da köpeklerle ilgili geçen ayetler:
Maide Suresi 4: Sana soruyorlar, onlar için helal kılınan ne? Şöyle söyle: “Sizin için bütün temiz nimetler helal kılınmıştır. Eğittiğiniz avcı kuşların tuttukları ile eğittiğiniz av köpeklerinin tuttukları da size helal kılındı. Siz bu hayvanlara, Allah’ın size öğrettiklerinden öğretiyorsunuz. O halde onların sizin için tuttuklarından da yiyin ve üzerine Allah’ın adını anın. Allah’tan sakının! Allah gerçekten hesabı çok çabuk görür.”


Kehf Suresi 18: Sen onları uyanıktırlar sanırsın; oysaki onlar uykudadırlar. Onları sağ tarafa da sol tarafa da çeviririz. Köpekleri de iki kolunu girişe uzatıp yaymıştır. Onların durumunu görseydin kesinlikle onlardan yüz çevirip kaçırdın. Ve onlardan içinde mutlaka korku doldurulurdu.


Kehf Suresi 22: Üç kişiydiler, dördüncüleri Köpekleriydi.” diyecekler. Şunu da diyecekler: “Beş kişiydiler, altıncıları Köpekleriydi.” Gaybı taşlamaktır/bilinmeyen şey hakkında atıp tutmaktır bu. Şöyle de derler: “Yedi kişidirler, sekizincileri de Köpekleridir.” De ki: “Onların sayısını Rabbim daha iyi bilir. Onlar hakkında bilgisi olan, çok azdır.” O halde, onlar hakkında yüzeysel bir tartışma dışında hiçbir çekişmeye girme. Onlar hakkında, konuşup duranlardan hiç kimseye bir şey sorma.


Şimdi, bilindiği üzere bazı hadisler -kusura bakmayın ama sadece gelenek-görenek-batıl itikatlar korunsun diye Hz. Peygamber yapmış/söylemiş gibi gösterildiği malum.- de Hz. Peygamber'in köpeklere iş/vasıf sahibi olması şartı ile müsamaha ettiği, veya Hz. Cebrail'in köpeğin evden çıkarılması şartı ile eve gireceği gibi şeylerden bahsediliyor. Hritiyanlıkta evde köpek beslemeye karşı bir şey olmadığından müslüman cenahta Hristiyan karşıtı bir düşünce olarak gelişmiş olması veya köpeğin kul/köle olma yapısıyla aşağılık görülmesi gibi etkenler var düşüncesindeyim.


Bir kere eğer müslümansanız Allah'ın yarattığı canlıya neden düşman olduğu gibi bir düşünceye sahip olursunuz ki... (Şeytan'a bile Ahiret gününe kadar kandırması için müsade etmiş bir yüce varlık yarattığından mı çekinecek?)


Ayrıca insanoğlu köpekleri evcilleştirirken ilk köpekler genelde kurt kırmasıdır...


Vikipedia'dan alıntıdır:
İslam dininde melekler, yemeyen, içmeyen, erkeklik ve dişiliği olmayan, uyumayan, günah işlemeyen, gözle görülmeyen, nurdan varlıklar olarak nitelenmiştir. Görevleri, mahlukatı Allah'ın ismiyle seyredip, Allah'ın kudret ve sanat eserlerini o türlerde görerek, Allah'ı bütün eksikliklerden tenzih ve tespih etmek, ve Allah'a ibadet etmektir. Ayrıca insanlar dışındaki mahlûkatın Allah'a karşı yaptıkları ibadeti Allah'a sunmakla yükümlüdürler. Bunun yanında hayvanların ve bitkilerin görevlerini onlara ilham etmek ve irade ile olan hareketlerine müdahale etmek, vaziyetlerini bir şekilde düzenlemek ile de vazifelidirler. İslam inancına göre meleklerin bu görevleri onların ibadetleridir. Mahlûkat üzerinde gerçek bir tasarrufları yoktur. Yaptıkları ancak Rablerine karşı dua etme konumunda kalarak, neticeyi Allah'ın yaratmasını istemeleridir. Bu İslâm'daki tevhîd inancının bir gereğidir. Tevhîd inancına göre evrende olan bütün her şey Allah tarafından yaratılır. İnsan, melek ve benzeri bütün mahlûkatın iradeleriyle istemeleri ise, vücuda getirilmek istenen şeyin yaratılmasını Allah'tan talep etmekten ibarettir.


Şimdi sizce Melekler kendi yaratıcıları olan varlığın yarattığı garibim köpeklerimi kıskanıp/görmezden gelecekler. Sorun aslında insan da toplanıyor, eğer sen o köpeği zevkin için uygunsuz kullanıyorsan absürd hale getiriyorsan köpeğin değil senin yüzünden eve melek girmez. :) Bence XD

eylulcuk
eylulcuk

1783

Bence saçma sonuçta oda bu canlı niye öyle bişey olsunki

simge
simge

2456

Ben din hocasîna sordum. Hocam dedim kopek almak gunah mi dedim hovada evt kopek eve aalmak cok gunah ve cok haram ama kedi evde bakildiginda gunah degil haramda degil cunku kedi evde beslemek sünnettir... :-) :-) :-)

zcerenoktay
zcerenoktay

23782

Vallahi ben 5 tane melek gibi hayvan besliyorum ikisi köpek üçü kedi. Size yemin ederim böyle bir huzur yok. Güven ve mutluluk duygusunu aşılıyorlar. Çevremizdeki insanlar o kadar bencil, cahilki, her olayı saçma sapan yorumlama güdüsüne sahipler.
Allah yaratmış ağacı, çiçeği, kediyi, köpeği... Yarattığı dilsiz ve korunmasız varlıklardan mı koruyacak yine yarattığı melekleri. Onlar da birer melektir. İnanmayın böyle hurafelere. :)

Kur an da böyle bir şey yok. İtimat etmeyiniz böyle diyenlere. Ben burda yeni doğan bebek günde 10 dan fazla emzirilmez cinler musallat olur desem 1-2 kişiye. O ordan oraya o ordan oraya yayılır. Bir bakarsın kur an da yazıyor diye gezinen tipler çıkar :D kur an ı okumadan hiç bir kimseye inanmayın. :)

zeynosece
zeynosece

2898

Tartışmaya açık bi konu. Herkesin düşüncesine saygı duyarım ama ben şöyle yorumluyorum kendimce, köpek temiz bakıldığı sürece haram falan değildir. Ama temizliğine dikkat edilmeksizin ev içersinde bakıldığı takdirde sıkıntı olabilir. Temizlik imandan gelir bu kedi için de fare için de ne bileyim tavşan için de böyledir diye düşünüyorum. Sorumluluk meselesi. Pis bakarsan tabiki de günaha girersin yani düşünsenize hayvan dışkısını yapıyo ediyo basıyo üzerine kimi zaman çamurda yuvarlanıyo vesaire e sen bu hayvanın temizliğine önem vermezsen melek olsam ben de girmem evine :D

gokceyigit
gokceyigit

107566

Tüm canlıları Allah yarattı.Köpeklerde bir canlıdır neden günah ve yasak olsunki

Puppy730
Puppy730

112805

Cinler köpeklerden korkar. (Bunu internetten bulmadım merak etmeyin.) Cin olmayan eve daha fazla melek girer. Allah yaratmış. Ne diye melek girmesin?

Puppy730
Puppy730

112805

Kediyi beslediğinde aldığın sevabı köpeği beslediğinde de alırsın.

aycamnkse
aycamnkse

2174

cok dogru o insanlarin dediklerine aldirmayin benim ailemde istemiyorum evde kopek kedimi bakilir diyor oysaki ben cok uzuluyorum evimde bir kopek,kedi bakmak isterdim sahsen ve evlerinde bir kopek bakanlarida hep cok kiskanmisimdir cok.sizin yerinizde olsam disarida konusanlari dinpemez dostumla bir omur mutlu gecirmenin keyfini surerdim cok sanslisiniz allah mutlupugunuzu eksik etmesin...

defne
defne

2365

Aynn öyle banada öyle demişti din hocamız

KorsanElvin
KorsanElvin

1357

Bence bu bir batıl inanç dinimizde batıl inanç yoktur

suzan
suzan

2762

peki o zaman din hocasına deyin ki ''kurandan mı baktınız'' sorun yada en basiti siz açıp okuyun mealini. eğer yazmıyorsa öyle bir şey yoktur. kuran yasak olan ve olmayan şeyleri yazar gerisine karışmaz zaten islam dini. yazmayan kısım bizim tercihimize kalmış.

Aycanur
Aycanur

1216

Evet ya çok saçma bi söz neymiş köpeğe elliyince toprakla yıkamak gerekirmiş. Hadi ordan onuda allah yarattı ne saçma sözler. Aynen evde hayvan olunca ben daha huzurlu ve mutlu hissediyorum

Zaraki2
Zaraki2

852

köpek pis bir hayvan olarak geçiyor ama bir ayette yanlıs hatırlamıorsam köpeğin getirdigi(av köpeği) avı yiyiniz yazıyor bekcılık gıbı bellı bır amacı varsa bır sey olmaz eglence ıcın se mumkun oldugunca bahcede besleyiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2904 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR