Kedime Eş Almalı Mıyım ?

sirindostum
sirindostum

2653 Puan

Merhaba kedim kızgınlıkta ve ben ona eş arıyorum . Alırsam ilk başta kavga ederler mi ? Ne kadar sürede çiftleşirler ?

16 CEVAP

zawanda
zawanda

8

bence önce düşünmeniz gereken şey yavruları napacaksınız? zaten bir sürü yuva bekleyen kedi var.

KEDINIZI ASLINDA KISIRLASTIRMANIZI ÖNERIRIM 1.5 YASINDAN ÖNCE CIFLESMEMELI CUNKU GELISIMI COK BUYK BIR ROL OYNUYOR

Alparslan88
Alparslan88

1020

Kediler özellikle temiz hayvanlardır ve ben en azından her hayvanın bir kere de olsa doğum yapmasından yanayım bu onlara verilmiş bir hak insan eliyle buna müdahale edilmesi bana doğru gelmiyor

MarlaGrey
MarlaGrey

1779

Bence kısırlaştırın ama kısırlaştırmak istemiyorsanız eş bulabilirsiniz zaten anlaşmazsa kısırlaştırırsınız

sirindostum
sirindostum

2653

Ben asla ve asla sokağa atmam hiç kimse almazsa (PARASIIIIZZZ) kendim bakarım olmadı kısırlaştırırım .

sirindostum
sirindostum

2653

mstezel Anlıyorum fakat hayvanların yavrulaması yığınla hastalık getiriyor , onlara zarar veriyorsa bu hayvanların nesli tükenmez miydi ?

kedi_sever123
kedi_sever123

4789

SELAM!


öncelikle ne zaman görsem karakızınıza ya eş arıyorsunuz ya kısırlaştırıyorsunuz.
karakızın huyu nasıl mesela bunları göz önünde bulundurun önce. kısırlaştırmayacaksanız ev kedileri her daim sıcak olduğu için kızana girerle çekilmez bi durum hayvan içinde çekilmez benim kızım kısırlaştırıldı gayet rahatız bu konuda, eğer eş alacaksanız kedinizn huyu çok önemli rol oynar kıskanıp ona kinde besleyebilir hem bu kedi kızana girdikçe hamile kalacak en az 3 bebek 4 bebek o bebişler nolacak? bunları düşünerek hareket edin lütfen.


iyi günler

zcerenoktay
zcerenoktay

23782

Her hayvanın annelik hakkı vardır diyorsunuz Alparslan88, peki bunca yavru göz göre göre açlıktan pislikten insanların işkencelerinden dolayı ölüyor. Öncelik onlar olmalıyken, elimizdekileri çoğaltırsak 2 yüzlü olmaz mıyız?
Ayrıca sirindostum, kediniz yavruladığında 4-5 tane doğurdu diyelim, uygun insanlar bulamazsanız evde 6 kediye hadi diyelim 4 kediye nasıl bakacaksınız, hadi doğru insanları kanınızca buldunuz diyelim peki hepsini nasıl kontrol edeceksiniz?
Kısırlaştırın ya da kısırlaştırmayın, çiftleştirin ya da çiftleştirmeyin, sizin vicdanınıza kalmış. Herkes elindeki kedinin ya da köpeğin bir kere yavruladığını görmek istiyor ama bu bencillikten başka bir şey değil. Ben doğan yavruların vebalinin alındığını düşünüyorum.
Özel arabayla safkan british short hair anne ve yavrularının, daha 2 aylık goldenin, herkesin aradığı Akita(hem de 7 aylık), Pomeranian, Yorkshire terrier gibi ırkaların, saf ankara, van, iran, chinchilla ırk kedilerin barınağa, sokağa terk edildiğini gördüm. Hiç ummadığım insanların saçma sapan bahanelerle bıraktığını da. Her şeyi göz önüne alın bir daha düşünün derim.
Hiçbir ırkın soyu tükenmez talep olduğu sürece. Siz kısırlaştırıyorsunuz ya da çiftleştirmiyorsunuz diye. Bunu da unutmayın.

zcerenoktay
zcerenoktay

23782

Talep olmazsa tükenir demedim. Vahşi doğadaki hayvanlar nasıl bir sirkülasyon içinde çoğalıyor veya soyları tükeniyor ise bu, bu canlılar için de geçerli. Ama malesef bu insan faktörü işin içine çok giriyor. İnsanlar petshoplardan gidip cins cins köpekler alırlarsa, hayvanların sokağa düşmeleri daha çok olur. Örneğin golden ve labrador ırkları gibi. Beslenmeyen veya talep görmeyen diyeyim kedi veya köpek türlerinin soyunun tükendiğini hiç duymadım.

SametBey
SametBey

611

Kediler genellikle evde yalnız kalıyorlarsa sıkılırlar.Bu onun için iyi bir durum olur ama her mart 4-5 kadar yavruyu ne yapacaksınız bilmiyorum.Sokağa atmayacaksanız olabilir.

Badems
Badems

12123

Neden kısırlaştırmak yerine çiftleştiriyorsunuz ? Kısırlaştırıp yanına arkadaşta sahiplenebilirsiniz, yığınla hastalığın da önüne geçmiş olursunuz. Kedilerin annelik duygusu emzirmesi bitene kadardır, kendi erkek yavrusuyla çiftleşir anne kediler. Eğer amacınız annelik duygusunu tatmasıysa yanlış bir düşünce.

BENU
BENU

116602

Yani şöyle bir durumda var kediniz kızgınlıkta oldugu için bence kısa sürede çiflesırler ama öteki yandanda
Kedinizin Huyuna baglı diyebilirim ama Hani kedının dogumu Hiç kolay bırsey degıl yanı bunun annelık hakkı dıye bırsey yok kedıler dogum yaptıklarında helekı sokakta çok büyük tehlıke altındalar yanı sadece sunu çalısıyorum kedınızı bence çıflestırmeyın kedınızı kısırlastırın gercekten çok rahat edersiniz...

Alparslan88
Alparslan88

1020

hsr hayvanın annelik Hakkı vardır ... Bunlarla ilgili nufüs planlaması yapmak başka birşey

Alparslan88
Alparslan88

1020

Talep olmazsa tükenebilir diyorsunuz yani:) herşeyi insanların kontrolüne verelim dünyanın her tarafını işgal ettiğimiz doğanın dengesini bozduğumuz yetmiyor gibi birde kaderlerini biz çizelim... Bu hayvanlara bu eziyetleri çektirenler yüzünden neden onların yaşamları değişsin ki insanların fikirlerini,algılarını değiştirsek olmaz mı ? Ve yine diyorum onları Yaratan bu özelliği vermişse eğer çok fazlalıktan müzdaribiz istek Nil'e en azından bir kere bile olsa onların bunu yapması gerekiyor...

Alparslan88
Alparslan88

1020

İsek bile son cümle de yine yanlış yazmışım:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2863 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR