Kükreyen Bir Kediye Nasıl Yaklaşabilirim?

nifito
nifito

6774 Puan

Merhabalar öncelikle. Sokakta resimlerde görebileceğiniz gibi hasta olan bir kediye rastladım. Öncesinde yine bu tür bir hastalığa yakalanmış kedileri antibiyotikle iyileştirdiğim oldu. Fakat bu kediye elimi uzattığımda bana kükremeye başlıyor ve tahminimce hali olmadığı için sadece kükremekle kalıyor. Ona nasıl yaklaşmam nasıl? Kendisine zarar vermeyeceğimi nasıl hissettirmeliyim?


10 CEVAP

patkam
patkam

115790

ne kadar zor bir durum ...yine de ALLAH yardımcınız olsun...

sirindostum
sirindostum

2653

Sanırım baya kötü bir hastalık taşıyor . Bence onu veterinere götürüp aşı yaptırın . Onu tutmak için ensesinden yakalayın . Onu sakinleştirin ama bunu mutlaka eldivenle yapın. Aşı yaptırıp temizledikten sonra ıslak mama verin ve o yerken onun yanında durun .

nifito
nifito

6774

Teşekkür ederim

firatbasaran
firatbasaran

1940

Önce olabildiğince yaklaşıp önüne yavaşça mama atın ve çok sakin bir ses tonuyla kısık sesle konuşun ses hayvanlar için çok önemlidir. sizin bir tehdit unsuru olmadığınızı anlayana kadar bunu yapın. Bu şekilde gittikçe aranızdaki mesafeyi kontrollü bir şekilde azaltırsınız ve güvenini kazanırsınız.

patkam
patkam

115790

ne mutlu ki sizler gibi duyarlı insanlar var

PetlebiAlisveris
PetlebiAlisveris

106539

siz yaklaşamasanız da antibiyotiği ya da ilacı mamaya katın o yer diye düşünüyorum

nifito
nifito

6774

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Fakat burnu tıkalı olduğundan yemek yemiyor .Burnunu da temizleyemedik çünkü yaklaşmamıza izin vermedi. Büyük ihtimalle insanlar tarafından çok hırpalanmış. Çareyi belediyenin veterinerlik hekimine aramakla bulduk. Gelip alacaklar kediyi.

nifito
nifito

6774

Şirin dostum tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Fakat kedinin yanına bile yaklaşamadık. Eldivenlerle ensesinden tutmaya çalıştım fakat çok saldırgan.

Aynrdndr
Aynrdndr

1423

Kukredigi zaman onu serbest birakmalisiniz istemediği birşeyi yaptırmayın acıktıgında uyudugunda veya sakinleştiginde yanaşabilirsin aksi halde dokunmaya korkar hale getirebilirsiniz

sirindostum
sirindostum

2653

Çok üzüldüm kediniz için . Ama hep öyle kalamaz . Saldırgan olsa bile yakalamak zorundasınız yoksa ölür . Bence zor da olsa yaralanmayı göze alıp birkaç kişiyle yakalayın . Çözülebilir bir durum .

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1710 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR