Kedi Isırığından Kurtulma

aycanky
aycanky

253 Puan

1 aylık tekir bir kedim var.Deseni smokin.Annesiz kalmıştı sahiplendimTırnakları çok fena üstten inmiyor yavrum hep kucak derdinde ve çizik içinde kaldık ailecek.Acaba kestirmek için çok mu küçük şuan?


Asıl sorum ise dişlemesi.Boynumuzda yaşayacak bıraksak.Bayılıyor orda uyumaya.Ama parmaklarımızı, boynumuzu, yanağımızı, burnumuzu ısırmaya başladı.Hayır kelimesine alıştırmaya çalışıyorum.Isırdığı zaman hayır diyip kucağımdan indirip bir süre ilgilenmiyorum.Biliyorum yavru olduğu için normal ısırması ama benim derdim ilerde alışkanlık yapmaması.Bunun önüne geçmek istiyorum ama nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum ve bilen insanların tavsiyesine ihtiyacım var.

4 CEVAP

PerihanSerhat
PerihanSerhat

6932

Merhaba, senelerdir kedi bakan ve bir sürü kediye geçici yuva olan biri olarak tavsiye vermek isterim. Küçük kediler annelerinden ayrıldığı zaman bu kadar agresif olabilir. Sizi dişlemesi bence çok normal çünkü belirli süre sonra düşleri dökülüp yenileri çıkacak, kaşınıyordur. Bunun için kedi oyuncakları var mesela, onlardan alırsanız hem sizi daha az ısırır, hemde oyun oynayarak oyalanır. Yavru kedilerin çoğuda boyun ve göğüs bölgesinde yatmayı sever. Anne sıcaklığını burada buluyor diye düşünüyorum. Bunlar sadece benim nacizade fikrim. Size minikle bol şanslar :)

patches
patches

294

Aynı problem bende de var ben de soru olarak bir konu açmıştım tam olarak sizin anlattıklarınızı yapıyor ama 2.5 aylığı geçik. Simsiyah da bir kedi içine şeytan kaçmış gibi bakıyo gözlleri bazen sonra da ısırıyor bırakmıyor da ben bi fısfısın içine su doldurdum onu sıkıyorum artık şişeyi görünce bile kaçmaya başladı daha yeni uygulamaya başladım o yüzden ısırmaları devam ediyor şimdilik ben de bunu tavsiye edebilirim

aycanky
aycanky

253

Cevaplarınız için teşekkür ederim.Isırması pek agresif değil hatta oyun olarak yapıyor.Canımı da acıtmıyor sadece kalıcı olmasını istemiyorum.Dişleri dökülecek yazmışsınız onu merak ettim biraz.Sizin kedileriniz bıraktı mı acaba ısırma alışkanlığını?

TulayERTEN
TulayERTEN

196

Merhaba, henüz 1 aylık olduğu için dişleri kaşınıyor olabilir diş kaşıyıcı oyuncak alabilirsiniz , Tırnaklarını da kesebilirsiniz çünkü özellikle yavru kedilerin tırnakları çok keskin olabiliyor çok derin değil ucundan alsanız yeter tabi evde besliyorsanız içgüdüsel olarak tırmalama tahtasıda gerekli olacak , Kendimden biliyorum tırmalama tahtasına gerek yok diye düşündük evde ne halı bıraktı , ne sandalye :) Henüz küçükken herşeyi öğretebilirsiniz büyüyünce alışkanlıkları yıkmak biraz zor oluyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 958 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80068 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR