Korkuyor Ve Sürekli Yatiyor

Sefacbn
Sefacbn

170 Puan

Bu guZel kızımızı barınaktan aldık 2 gun oldu mama yemiyor cok az yiyor ev yemeğine alıştırmışlar.Bide orda cok ezmisler galiba sürekli kaçıyor boyle yatıyor tasma taktik onla yürütmeye çalıştık yinede olmadı oldugu yerde kalıyor..birakincada kaçıyor kıyıya köşeye girip saklanmaya calışıyor sürekli seviyoruz alıştırmaya çalışıyoruz ama bi tepki yok hala aynı kalkıp gezmiyorda düzgunce..sizce ne yapabilirim hemen alışsın istiyorum oylece yatmasın surekli


7 CEVAP

zcerenoktay
zcerenoktay

23782

Bir kere hemen alışamaz. O hayvanın ne yaşadığını bilmiyorsunuz. Hem insanlardan hem de büyük köpeklerden dayak yemiş belli ki. Biraz zaman tanımanız lazım hayvana. Kendi haline bırakın bir müddet. Bırakın evi tanısın, kokunuza alışsın. Tasma takmayın hemen. Alıştıktan sonra zaten onu halledersiniz. Ama bu sabır işi. lütfen biraz sabırlı olun.Eminim ki alışacaktır.
Yani, tasmayı çıkartın, hayvanın direk üstüne gitmeyin bırakın kendisi alışsın siz sürekli üstüne giderseniz hayvan kapana kısılmış gibi hisseder. Bu da bir can sonuçta, nasıl herkesle hemen arkadaş, dost olamazsınız onunla da şuanda istediğiniz konuma gelemezsiniz dediğim gibi zaman tanımalısınız o da bir can mal değil. Çok güzel bir köpek, merak etmeyin biraz sabır ve özgüven ile istediğinizi elde edersiniz.

Sefacbn
Sefacbn

170

Herkese cok teşekkür ederim kizim kocaman oldu tam 3 bucuk aylık suan ve yerinde durmuyor heryerimi ısırıyor ayrıca :)) http://i.hizliresim.com/L3dlOJ.jpg

sirindostum
sirindostum

2653

Mamaya alıştırmak için mamadan başka birşey vermeyin ve mümkünse kaliteli ve lzzetli mamalar alın.Acıktığında elbette mama yiyecektir ve bir daha da mamadan başka birşey yemeyecektir.Kendinize alıştırmak için de rahat bırakın,zamanla alışacaktır.

kadifeozkan
kadifeozkan

721

maşallah çok tatlı bir köpek. yukarıdaki yorumlara katılıyorum biraz daha sabredin. Benim köpeğim de anne altından geldi ve hiç zorluk görmedi, yine de alışması 1 ay sürdü.


Ona sizinle ilgilenmek zorundaymış gibi bir baskı kurmayın, hazır olunca gelir. Mama yemiyorsa çok üzülmeyin. Önünde mama bırakmayın ama 15 dk bekleyin ve yemezse kaldırın. Mamayı verenin siz olduğunu, önünde her zaman açık büfe bulamayacağını öğrenecek. Sonra zaten oyunlar taklalar geliyor arkasından :)


Onunla ilgilenmeyin bir sür kendi gündelik yaşantınıza devam edin. O da ortama alışıp ayaklanınca kendine bir yer eder aile içinde. Tabi bu arada saklandığı delikten her çıkışında ona kocaman bir AFERİN deyin ve ödül verin.

denizvepamuk
denizvepamuk

2224

önce sana alışması lazım evet bencede ezmişler ama zamanla çok neşeli olur yavrumu yoksa gençmi

kedi_sever123
kedi_sever123

4789

benim de kedim öyleyDİ 7 aylık yeni sahiplendim zamanla alışıyorlar devam ederse veterinerlik fakültesinden fizyoloji bölümüne köpek psikolojisi ile ilgili sorular yöneltebilirsiniz.

nirema
nirema

2312

çok tatlı :) 2 gün çok kısa bi süre, yakında alışacaktır. size güvenmesi için zaman tanıyın. bence de üstüne çok gitmeyin. kendi isteğiyle evi dolaşacak,yanınıza gelecek, zamanla sahiplenecektir. ama gidip gidip sevmenizi de anlıyorum çok mahzun duruyor :) onu barınaktan kurtararak çok güzel bir şey yapmışsınız. umarım tahmin ettiğimiz gibi kısa zamanda aranızdaki buzları da eritirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1181 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 6 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR