Huysuz Kedi ?

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806 Puan

2.5 aylıkken sahiplendiğim kedim var. Onu sokaktan buldum , çok korkak, insanlara yaklaşmayan bi yavrucaktı. Evde gel zaman git zaman bana anneme kardeşime kısaca evde yaşayan herkese alıştı. Şimdi 6 aylık civarı ama ne zaman eve başka bir insan gelse ya da onu yabancı biri sevmeye kalksa kaçıyor tırslama sesi çıkarıyor. Bizden başka kimse sevemiyor dokunamıyor. Acaba onu nasıl uysallaştırabilirim? Ya da uysallaşır mı ?

6 CEVAP

gokceyigit
gokceyigit

107566

yaptığı davranış çok normal.o tepki verdiğinde siz tepki vermeyin zamanla sosyalleşecektir

fundari
fundari

3992

kedinizin güven problemi var.ona kendini rahat hissedecek ortamlar yaratın.mesela kediler yüksekte olduklarında kendilerini daha güvende hissederler.ayrıca sosyalleşmesi için oyun oynayın ve evinize gelen kişilere ,kedinize vermeleri için ödül mamalarından verin ve usulca sevmelerini sağlayın.saldırganlaştığında sert tepki vermeyin,iç güdüsel olarak yapıyor.sizi anlamayacaktır.ancak hayırı öğretmekte fayda var.dilerim kısa sürede yol alırsınız .iyi günler.

Busetukenmez
Busetukenmez

4168

Bir akrabaniz i bir hafta misafir tutun Alişir ve diger kişilerde alışmaya baslar

zcerenoktay
zcerenoktay

23782

Üyenin de söylediği gibi güven problemi olabilir. Ayrıca başka kokuları sevmiyor da olabilir. Bu sizin kedinizin karakteri ile alakalı bir durum aslında. insanda bile 7sinde ne ise 70de de odur diye bir laf vardır. Kediler de farklı karakterlere sahip oldukları için onu o şekilde kabullenmeniz gerek. Mesela benim tekir kedim vardı yavru iken almıştık eve, eve aldığımızda da 1 yaşında köpeğim vardı kurt. 6 ay geçtikten sonra anca ısınabildi ki 6 ay sonrasında bile temkinli yaklaşıyordu sokulmuyordu hiç. Fakat köpeğimi 45 günlükken aldığımda evimde başka bir kedim daha vardı 2 buçuk aylık onunla çok iyi oynuyorlardı. Biri arkadaşımda şimdi diğeri ise teyzemde kedilerin. Evdeki diğer 3 kedim gayet uysal ona karşı. Fakat 3ünün de karakteri bambaşka. Demek istediğim, hayvana zorla bişi yaptırmayın eğer çok önemli değilse başkalarının sevmesi varsın hoşlanmasın başka insanlardan. Sizin çocuğunuz o zaten, sizi sevmesi bence en büyük mutluluk :)

cinarc
cinarc

357

güven problemi olabilir onu bir odada 1vb2 saat yanlız bırak

sirindostum
sirindostum

2653

kediniz tam sosyalleşme aylarında onu başka kedilerle de tanıştırırsanız insanlara alışacaktır .

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1756 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR