Tüylerin Çabuk Uzaması Sorunsalı

tubanur
tubanur

120464 Puan

merhaba arkadaşlar. fotoğraflarda görüğünüz tatlılığın adı Efe ve cinsi terrier. Traş olmadan önceki halini yükledim. gördüğünüz gibi aşırı tüylü bir bebeğim var :) gülün yanında durduğu fotoğraf ise şu anki hali. yaklaşık 1 ay önce traş oldu fakat şimdiden tüyleri beslediğim diğer terrierlere göre fazla hızlı uzadı. ağustosa kadar daha da uzar diye tahmin ediyorum. annemi ikna edemediğimden dolayı bahçede duruyor ve kış aylarında üşümesini kesinlikle istemiyorum. sizce tüyleri tekrar kesilmeli mi bir süre sonra?


10 CEVAP

tubanur
tubanur

120464

zcerenoktay yorum için teşekkürler fakat "eziyet ediyorsun" demişsin. Bu kesinlikle hoş değil. Her şeyden önce eziyet ettiğimi kastettiğin, benim canımın en kıymetli parçası oluyor. Onun iyiliğini benden daha çok düşünecek değil kimse. Ayrıca; bahçe tamamen Efe'nin kontrolü altında ve hoşuna gitmeyen hiçbir durum söz konusu dahi değil. Kaldı ki; bahçede yalnız bırakılmıyor sürekli yanındayız. Ayrıca terrierler sahip oldukları ebatlar vasıtasıyla genel olarak "evde beslenir, bahçede değil" düşüncesi ile kuşatılmış durumdalar. Beslediğim, sahiplendirdiğim sayısız köpek var. Baskın olarak da terrier ve husky cinsleriyle ilgilendim. Efe ise temelli olarak benimle kalacak. Doğduğu saniyeden itibaren gözbebeğim olur kendisi. Bünyesi kesinlikle büyük köpekler kadar kuvvetli.


Uzun lafın kısası, "işkence ediyorsun" tabirinizden kesinlikle hoşlanmadım ve öyle bir şey asla ama asla söz konusu bile olamaz.
Sağlıcakla..

zcerenoktay
zcerenoktay

23782

Öncelikle bana kalırsa bu köpek 1 ila 2 numara arası bir terrier ve kesinlikle bahçe köpeği değiller. Bence köpeğe eziyet ediyorsun. Onun dışında köpeğin tüylerinin hızlı uzaması cinsinin özelliğinden kaynaklanan bir durum yüksek ihtimalle. Bazen bazı ırkların tüyleri çok geç uzarken, bazı ırkların tüyleri çok çabuk uzuyor.

Alparslan88
Alparslan88

1020

Benim fikrimce bahçe de beslemenizde bir sıkıntı yok bırakın köpek rahat rahat hava alsın zaten havalar 10. Aya kadar soğuk olmaz :)

Alparslan88
Alparslan88

1020

Benim fikrimce bahçe de beslemenizde bir sıkıntı yok bırakın köpek rahat rahat hava alsın zaten havalar 10. Aya kadar soğuk olmaz :)

iskence eziyet durumu yok arkadaslar bahce neden eziyet olsun ki yalniz da kalmiyormus. genis alan iste odul sayilir hatta

bide kis aylarinda tuylerin cok karimamasi icin bir kez daha tras ettirebilirisiniz bence

Yazin cok guzel bahcede kalmasi ama Hep yanınızda olsaniz bile kışın sıkıntı terrier ve benzeri ırklar ev köpeğidir büyük ırk değil ki bunlar bahçede yaşasın.

tubanur
tubanur

120464

Öneri için sağol. Öyle yapacağım büyük ihtimalle

zcerenoktay
zcerenoktay

23782

İşkence demedim eziyet dedim bunu dememin nedeni bahçe köpeği özelliklerinden çok ev köpeği özelliğine sahip bu canlar sahiplerinin yanında evde olmak isterler. Sizin ona gösterdiğiniz hassasiyeti gelip görmediğim için bir şey diyip karalayamam zaten buna da bişi demedim yukarıda. Ayrıca o benim görüşüm. Ben de sayısız hayvan sahiplendirip, onlara geçici yuva oluyorum aynı zamanda. Bunlar bir etken değil benim söylediklerime. Bu bir düşüncedir nasıl yorumlarsınız size kalmış. İyi günler dilerim.

tubanur
tubanur

120464

Bahçe ortamı tamamen havadar değil bir kısmı efe için kapatıldı soğuktan etkilenmiyor. Sorum bahçede kalmasıyla alakalı değil, tüyleriyle alakalıydı ama yine de sağolun :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 10273 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78330 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR