Kedimin Patilerinde Oluşan Yara Ve Tüy Dökülmesi Nedeni?

dilekttgn
dilekttgn

423 Puan

Merhaba,
1 yaşında erkek kedimin ön patilerinin altında ve aralarında kuruma, kabuklanma var. Yine ön patilerinin tırnak kenarlarında da tüyleri dökülmüş durumda. İlk belirtileri taşıdığında vet. hekim ile görüştüm, bana yer temizlik deterjanlarından kaynaklanabileceğini söyleyince, deterjan kullanımını kestim fakat durumu değişmedi hatta biraz ilerledi. 2 gün önce kliniğe götürdüm, hekim muayene etti, mantar olmadığını, alerjik bir durum olduğunu belirterek kedime vitamin karışımı enjekte etti. 1 yada 2 hafta içerisinde tüyleri çıkmaya başlar bu süre zarfında takip ederek neye alerjisi olduğunu bulmaya çalışın dedi.
Kedime yaklaşık 10 aydır orijen ve acana mamalarını dönüşümlü veriyorum, bunun dışında bazen kedi maltı veriyorum. Arada sırada da pişmiş tavuk göğsü yada pişmiş köfte vs. verdiğim oluyordu. Bir de tuvalet kabı için deneme yanılma yöntemi ile kum, çam peleti vs. gibi ürünler kullandım. Şuan bentonit kedi kumu kullanıyorum. Bu saydıklarım dışında alerjik reaksiyon gösterebileceği herhangi birşey de yok. Sorunu bulamadım ve açıkcası vet. hekimin söyledikleri içime sinmediği için başka bir yere götürmeyi düşünüyorum. 2 gün önce vitamin iğnesi yapıldığından birkaç hafta beklemeli miyim? Yada sorun ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkür ederim.

10 CEVAP

Alparslan88
Alparslan88

1020

Birde bu siteye bakarmısın belki sorunun cevabı vardır

rnt
rnt

5741

Merhaba. Besin alerjisi ya da kullandığınız kuma karşı bir alerjisi olabilir. Patinin altında oluşan kabuklanma kumdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Ben bir çok denemeden sonra Sanicat Oxygen Power(sabunlu) kullanmaya başladım. Deneyin isterseniz. Umarım bir çözüm yolu olur.

rnt
rnt

5741

Rica ederim.

Alparslan88
Alparslan88

1020

Tavuk çok veriyormusunuz??

ferihaalkan
ferihaalkan

556

Tam bir bilgim yok ama fazla uzayan tirnaklarda patisine baski yaptigi icin odem olusmasina tuylerinin dokulmesine sebep olabiliyormus, bununda uzerinde durun arastirin derim belki bir care olur :)

dilekttgn
dilekttgn

423

Alparslan Bey cevap için teşekkür ederim. Tavuk etini haftada 1 yada 2 defa verdiğim oluyordu. Veterinere gittikten sonra kestim. Gönderdiğiniz linke baktım, tavuk yada verdiğim mamadan şüpheleniyorum. Acana ve orijen yerine mama araştırıyorum şuanda. Olmazsa başka bir veterinere götüreceğim.

dilekttgn
dilekttgn

423

Size de teşekkür ederim Feriha Hanım
Alerjik olduğu belli aslında tırnaklardan bağımsız patilerinin altında da var. İşin sıkıntısı neye alerjisi olduğunu tespit etmekte. Umarım bir an önce düzelir.

dilekttgn
dilekttgn

423

Teşekkür ederim tavsiye için. Deneyeceğim.

Merhaba Dilek bende iki gündür kedimin sol partisinde tüy dökülmesi ve kurumayı farkettim derisi kırmızı :(. İnternette araştırma yaparken senin yazına rastladım. 4aydir birlikteyiz şimdiye kadar böyle birşey olmamıştı benim de tek degistirdigim şey kedimin kumu çam peleti kullanmaya başladım 20 gündür şuan kafama takıldı acaba kumdan dolayı mı böyle oldu?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4205 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR