3 Aylık English Cocker Cinsi Kızım Çok Fazla Isırıyor

fatma1925
fatma1925

2428 Puan

başlarda araştırdım diş kaşıntısındandır dedim kemik diş kaşıma oyuncakları burgu çubuklar çeşit çeşit şey aldım fakat onlardan sıkılınca durum gene aynı öyle bir hal aldı ki artık ayaklarımıza ellerimize saldırıyor yürürken bize havlıyor ne yaptıysam engel olamıyorum dişleride büyüdükçe artık can yakmaya başladı ağzını tutuyorum hayır ısırma diyorum ama yok bana mısın demiyor. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?

17 CEVAP

Alparslan88
Alparslan88

1020

6 aya kadar sürer ama sizin canınızı yakmak için yapmıyor emin olun köpekler büyüdükçe sahiplerine karşı daha da hassaslaşırlar yani o Kocaman dişleriyle şu an ki yaktığı kadar canınızı asla yakmaz:)

izzy
izzy

11296

:) dejavu oldum
Benim ki de öyleydi ayak bileklerimiz yara bere icindeydi 5 aydan sonra geçiyor

tubanur
tubanur

120464

Hayır merak etmeyin :) ama alışkanlık edinmemesi için "hayır" diyerek ikaz edebilirsiniz. İlk zamanlar umursamasa bile düzelir

tubanur
tubanur

120464

3 aylık olduğu için gayet normal bir durum. Canınızı yakmak için de yapmıyordur zaten. Yaşında girdiğinde düzelecektir

Osmanyuruk
Osmanyuruk

10

Dişleri yeni yeni oluştuğundan kaşınıyor. İsterseniz ağzına oynayabileceği kemik tarzı şeyler verebilirsiniz.petshoplarda bu tarz ürünler satılıyor.

semihcanakci
semihcanakci

1760

tam olarak arkadaşların dediği gibi ufaklığından ötürü yapıyor, ilerie dönük süpheniz olmasın siz elinizi götürdükçe ya çenesini çekicek ya da patisiyle elinize vurup çeksene elini ağzımdan bakışı yapıcaktır =)

Sed72
Sed72

625

Benim köpeğim 4 aylık şimdi çok azaldı ama 2 ay önce 3.5 aya kadar dokunamuyordum durmadan ısırmaya çalişıyordu tasmasız kaldığında doğrudan ayaklarıma sadırıyordu ellerim ve ayaklarım çizik-çizik di şimdi düzeliyor büyüdükce keçecektir.Ama yinede çok fazla yapmasına izin vermeyin ki büyüyünce alişkanlık yapmasın.Isırmasının sebebi ise:
1.Kesinlikle sadırkanlık yüzünden yapmıyordur sadece o yaşda köpekler aşırı hiperaktiv oluyor ve durmadan oyun oynamaq istiyorlar.
2.Dişleri kaşındığı yüzünden.
3.Köpeklerde içgüdüsel olarak ısırarak neyin yenebilir olduğu neyin yenebilir olmdığın öğrenmek için yapıyorlar bu onlardan hayatda kalma içgüdüsüdür anne köpeğin yanında olduklarında da her şeyi ısırmaya çalişiyorlar anne yenmez veya tehlikeli bişeyi ısırdıklarını gördüğünde sertçe uyarır yavrunu.
Sizse bunun yerine hayır diyerek uyara bilirsiniz ve hafif burnuna vura veye kulakını hafifce çekebilirsiniz ama canını yakmadan ve çok da hafif diyil fark edeceği bir şekilde.
Ben ayaklarımı ısırmaya çalişdığında ellerimle kaldırım kendimden 1m uzaka bırakıyordum tekrar ısırmaya çalişiyordu tekrar uzaklaştırıyordum 10-15 defa yaptıkdan sonra uzaklaşıyor ve başka şeylerle oynuyordu.

oracledeveloper
oracledeveloper

103337

İyi forumlar.
İlgi çekici bir konu başlığı. Fakat yazmam gereken,daha doğrusu bilmeniz gereken bir sendrom hakkında bir bilgi vermek istiyorum. Cocker rage sendromu,cocker ailesine mensup köpeklerde sıkça görülebilen hatta 40% kadarında görülebilen bir sinir hastalığıdır. Bir labrador yada golden cinsi köpekte bu yorumu yazmazdım,fakat söz konusu spaniel cocker olunca işler biraz karışabilir. Cevabını öğrenmeniz gereken ilk soru şu;benim köpeğim henüz çocuk olduğu ve dişleri kaşındığı için mi ısırıyor? Yoksa kronik bir cocker rage sendromu mu görüyoruz? Bu konu hakkında çok geniş bir bilgiye sahip değilim. Gerek veterinerinizle,gerekse konu hakkında daha geniş bilgiye sahip arkadaşların yorumlarıyla bu durumu düzeltebileceğinizi düşünüyorum. :)

fatma1925
fatma1925

2428

evet biliyorum bu konuyu oldukça çok araştırdım yanlış mı biliyorum acaba diye sizin yorumunuzdan sonra tekrar göz attım fakat yinede bilgilendirmek istemenizden dolayı teşekkür ederim. rage sendromunun belirtileri yok öncelikle. Ve bilinenin aksine aslında bu sendrom fazla görülmezmiş :)

Benim 55 günlük golden köpeğim de öyle dişleri yüzündenmis lakin burnuna değil poposuna vurun burun çok hassas çünkü ve poposuna vurdugumda da kesin sonuç alıyorum burunda daha çok canı aciyip isirmaya devam ediyor

robyn11
robyn11

1775

Canınıza tak dediğinde ellerinize kolonya sürmeniz anı kurtarabilir :) Kokusunu hiç sevmezler.

fatma1925
fatma1925

2428

teşekkür ederim :) geçicidir yani dimi ilerde saldırganlık derecesine gelmesinden korkuyorum

fatma1925
fatma1925

2428

çok teşekkür ederim cevaplarınız için :)

GLZR
GLZR

279

size her sardırdığında kızın odanıza gidin kapıyı kapatın ondan uzaklaşın oda hata yaptığını anlicak zamanla alışacaktır arkadaşların dediği gibi sürekli kemirebileceği bişiler alın veya size saldırırsa direk ağzına koyun alışacaktır

tubanur
tubanur

120464

Bence söylediğiniz yöntem doğru olmaz. Sahibinden uzaklaşabilir zamanla. Daha çok küçük bir yavru yaptığı şey gayet normal. Ne kadar oyuncak verseniz de sahibi siz olduğunuz için o ihtiyacını bir şekilde sizinle de paylaşmak isteyecektir. Tabi ki koyun elinizi önüne demiyorum ama yaptığında da aşırı tepki verip ondan uzaklaşmayın bence. Onlarca yavru büyüttüm ve tam 1 yaşına girene kadar elimle uğraşmayı bırakanına hiç denk gelmedim :) Hatta şu an beslediğim köpeğim (1 buçuk yaşında) onu severken mutlaka elimi ağzına alır. Bu ona onu bırakıp gitmeyeceğime dair güven veriyor. Yanından kalkmaya çalışırsam 1-2 defa acıtmayacak şekilde hafif sertçe uyarıyor gitme diye. O kadar büyütülecek bir konu değil bu.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6684 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR