Eğitim Yaş Aralığı ?

KUTUNA
KUTUNA

167 Puan

Merhaba...öncelikle birçok makale okudum ama sorunuma çözüm bulamıyorum....Annesi GOLDEN ROTWİWER , Babası meçhul ( galiba sokak köpeği ) olan 45 günlükken aldıgım ve şuanda 90 günlük ( 15 haziran itibarı ile ) olan TARÇIN adlı dişi yavru köpeğim var...Tuvalet eğitimi vermeme gerek kalmadı her zaman bahçemde aynı yere yapıyor( bu konuda şanslıyım )....temel itaat egitimime 60 günlükken basladım 75 günlüğe kadar geçen zamanda tasmasız ve kayıssız GEL , OTUR komutlarımı dinliyordu tasmalı ve kayıslıda yanımda yürüyorsu 15 metre ama sadece ortamda ikimiz oluyorduk....Fakat 75 günlükten-90 günlüğe yani bu zamana kadarsa bu komutlarımı GEL-OTUR-BIRAK dinlememye başladı...ortamda bu dönemlerde annem ve ablam aradada kuzenım onunla ilgileniyorlar seviyorlardı yanımdayken işte ne olduysa bun dönem oldu söz dinlememeler...acaba sorum şu 1) nerde hata yaptım? 2) yoksa halen eğitim yaşı erkenmi 6 ayımı bekleyeyim?


4 CEVAP

tubanur
tubanur

120464

Yavrunuz çok çok tatlı :) tek hatanız erken başlamak olmuş. Aslında hata değil fakat şu an sonuç alamazsınız ki zaten pek de alamamışsınız. 6 aylık olduğu zaman yavaş yavaş sorunlar ortadan kalkacaktır.

Sed72
Sed72

625

Bencede 6 ayı bekle köpekden köpeğe farklılık göstere biliyorda benimki 100 günlükken başladım her komutu üzerinde 3 gün eğitiyorum ve sonuç başarılı oluyor.Bide ödülle eğitin ben ilk 2 gün ödül maması veriuorum 3 gün ise komutu doğru uyguladığı zaman seviyorum kafasına filan okşuyorum.

Sed72
Sed72

625

Bide yazmadan duramadım köpeğiniz çok tatlı ama sanki öyle bir yüz ifadesi var ki başına kötü şeyler gelmiş ve çabuk olgunlaşmış gibi.

Alynacpn
Alynacpn

1834

şuan eğitimin temelini atabilirsiniz eğer dediklerinizi yapmazsa sakın cezalandırmayın çünkü daha çok küçük, şimdiden sözünüzü dinlediyse bence 6 aylık kadar olduğunda eğitim süreciniz kolay olacaktır

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1169 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR