Şiddetli Travma Sonrası Yemek Yemeyen Kedicik:(

kaderkarer
kaderkarer

298 Puan

Merhabalar herkese umarım sorunuma çözüm bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.


2 gün önce yolda araba çarpmış yavru bir kedi buldum her tarafı kanlar içinde miyavlıyordu veterinere götürdüm ilk müdehaleler yapıldı ama veteriner de biz de çok umutlu değildik yaşayacağına ..Çok şükür hala yaşıyor yara bere içinde tek gözünün iris kısmı sklerayı tamamen kaplayacak kadar geişledi veteriner bunu için bir şey yapmadı ayrıca hiç yemek yeyip su içmiyor dün zorla biraz su damlattım ama ağzına açlıktan ölmesinden korkuyorum. Kaza geçirmiş yavru kedi bakımı ve beslenmesi hakkında tecrübeli olanlar nasıl beslemeliyim ne yer vb. bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. İyi günler.

9 CEVAP

rnt
rnt

5741

Prescription Diet™ a/d™ Canine/Feline gibi kaza geçirmiş, travma yaşamış ya da sindirim problemi çeken dostlar için hazırlanmış konserve mamalar var. Oda sıcaklığında temiz su ile hafif sulandırarak şırınga yardımıyla ağızdan besleme yapabilirsiniz. Bİr kere tadını aldıktan sonra kendi yemek isteyecektir. Yine şırıngayla su içirebilirsiniz. Şimdi protein ağırlıklı tedav edici oranı yüksek özel bir mama kullanması gerekiyor. Çünkü kullandığınız mama miktarı bile onun için hayati önem taşımaktadır. Umarım en yakın zamanda sağlığına kavuşur. Geçmiş olsun.

Gsima
Gsima

2747

zorla yedirin o olmadı elinize mama alıp koklatın yemek isticektir sonrasında

kaderkarer
kaderkarer

298

Merhaba arkadaşlar bizim ufaklık sonunda yemek yedi ve suyunu içti şimdi ona sahip arıyorum bu arada ona tuvalet egitimi verip saglıgına kavuşturup parazitlerinden arındıracağım Allah'ın izniyle umarım güvenilir bir sahip bulabilirim yardımlarınız için teşekkür ederim. İstanbul içinde olup bu tatlı kediciği sahiplenmek isteyenler ayrıntılı olarak bilgileri sitede paylaşmış bulunuyorum. İyi günler mutlu patiler..

kaderkarer
kaderkarer

298

Şırınga aklıma geldi ama veterinerin verdiği hasta kediler için olan yaş mamayı mı sulandırıp yedireyim yoksa süt tozu şeklindeki mamalardan mı bahsediyorsunuz? zorla da yedirmeye çalıştım kaçacak delik arıyo çok hırpalanmış yavrucak yemiyo içmiyo bir de araba çarptıktan sonra gözü ve buru baya kanamıştı ondan dolayı burnunun ikisinin de yara ve tıkalı olduğunu düşünüyorum su içirdim zoela biraz ama bogulur diye de korkuyorum..

Gsima
Gsima

2747

ayy ya kıyamam işte bu çok kötü peki veteriner bunun için bir şey vermedi mi.O zaman geriye tek bir şey kalıyor o da işe yaramazsa ki inşaAllah yarar bi kaç tabağa süt,mama vs ne ile besliyorsanız size katı haşlanmış yumurta öneririm özellikle onu hem çok seviyorlar hem çok doyurucu ve besleyici de hepsini bir tabağa koyup ve uzaklaşın yanından hatta o odaya gitmeyin bile

NzlB
NzlB

811

zorlamayın önüne gereken herşeyi koyun ve bekleyin onunla vakit geçirin bahçeye çıkarın yani dışarı ama güvenilir bir yere

rnt
rnt

5741

Yaş mamayı sulandırarak yedirmeye çalışın. Dediğim gibi bu aşamada iyi beslenmesi hayati önem taşımaktadır. Dediğim konserve mama 10 lira isterseniz bir alıp deneyin.

kaderkarer
kaderkarer

298

Merhaba arkadaşlar veteriner hasta kediler için yaş mama verdi zaten fakat kedicik ne su içiyor ne yiyor. Dün zorla ağzına su döktüm ve biraz da mama yedirmeye çalıştım yine yemedi. Yüzündeki kanları falan temizledim. 3 gündür aç :(

senakose
senakose

2262

kediler için biberonlar oluyor hatta bu sayfada var ve satılıyor Trixie yavru biberon seti bunu alın ve biberonun içine süt koyun (kediler için süt oluyor bu sitede satılıyor) ve kedinize kendiniz içirn aynı şeyi yemek yemesi için yapın yemeğini kendiniz yedrin :) inş iyileşir.Amin!

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2845 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR