Mama Seçimi Ve Tavsiye

semihcanakci
semihcanakci

1760 Puan

Merhabalar, 10 aylık king charles cinsi kızım Hera son zamanlarda mama konusunda oldukça seçici davranıyor. Evde Acana ve hills'in mamaları var ve bunları zar zor herhalde açlığın son reddesine gelince yiyor. Fakat tester olarak eline gelen spectrum, bonacibo, kucho, golosi, dr.sacchi, bozita gibi fiyat olarak ucuz ve içerik olarak biraz daha düşük mamaları bayılarak yiyor. Tabiri caizse bunu bi çok kişinin sokak tatlıcı ve pilavlarının yemeklerini yemek gibi buluyorum. Zararlı değil fakat evde yapılan kadar staril ve sağlıklıda değil diye düşünüyorum. Bu sorunu nasıl aşabilirim? Ya da severek yediği mamaları satın alıp vermeli miyim?

14 CEVAP

batuhantopcu
batuhantopcu

103318

içerik açısından çok kıymetli olan orijeni tavsiye ederim. az yemesi beğenmediği için değil ihtiyacı olan proteini az miktarlarla karşıladığı içindir. ucuz mamalar cips gibi düşünün. lezzetli ama içi boş. hatta zararlı.

rnt
rnt

5741

Hill's ve Royal Canin ben de kullandım. (Hem kedi- hem köpek) Ama özellikle Hill's kuru mama bakımında yenilebilirliği çok düştü. Öncelikle tahılsız mama tercih etmenizi tavsiye ederim. Fitmin markasına bir bakın. Hem tahılsız hem de Türkiye'de satışa yeni başlandı. Et granülleri çok kaliteli. Çoğu mamada domuz yağı var bu yağ karaciğeri yorarken bu marka domuz yağını değil ciğerini kullanıyor. Ayrıca alacağınız diğer markaların büyük firmaların yan kuruluşu olmamasına dikkat edin bence. Nestle- Pro Plan gibi...

Gofretsla
Gofretsla

116585

proplan,hills,royal canın vermede ne verirsen ver allahım berbat üzeri mamalar pahalı diye güzel mi olması lazım uyanın artık uyanın veterinerler,petshoplar bizleri kandırıp tuzağa düşürüyorlar bu tuzaklara düşmeyin benim sana tavsiye ettiğim mamalar(bonacıbo,profıne,N&D,brit care,acana&orıjen)biraz altı(golosi,bozita olabilir..) ama uzak durman gereken mamalar(hılls,royal can.,proplan,market mamaları,refleks,vs daha bilmediğimiz saçmasapan mamalarda var) biraz yabancı sitelerde araştırma yaparsanız farkı görürsünüz son sözüm UYANIN !!!!!!.......

Pro plan çok güzel bir mama deneyin

Pro plan çok güzel bir mama deneyin

Badems
Badems

12123

O mamaları vermeyin mümkünse. Hangi hayvana verilse bayıla bayıla yer zaten şüpheniz olmasın. Ben en son noktada sokaktakilere vermek durumunda kalıyorum onlara bile tercih etmesem de. Yanlış hatırlamıyorsam Royal Canin markasının o cins için maması vardı, denediniz mi hiç ?

semihcanakci
semihcanakci

1760

değer olarak çok güzel evet fakat siz deniyorsanız genelde hangi aromayı veriyorsunuz? canini deneme fırsatım olmadı ne yazık ki.

Badems
Badems

12123

Benim köpeğim yok, kedi besliyorum ama bilgi sahibiyim sadece. Bence açık mama alın öncelikle denemesi için az bir miktarda, paranıza yazık olmasın. Deneme yanılma yöntemiyle neler sevdiğini sevmediğini de anlarsınız.

izzy
izzy

11296

Şuan dejavu oldum aynı evre aynı Sorunu bizde Yaşadık Cavalier Irklar Biraz Seçici mama konudunda aynı sikayetleti Yaşadık o kadar pahalı mama alıyorum yemiyor ucuz mamayi ölmüş gibi yiyor diye yakindim durdum ayni tattan sıkıldığı icin yemiyor birde yazın belli süre istahsizlik yaşıyorlar bin takla atarak yediriyordum mamayi bende acana ve hillsi karıştırıp veriyorum acana ptotein seviyesi yüksek bir mama yakmaz sa cok kasiniyor bende karıştırıp veriyorum siz mamayı verin 30 dk bekleyin yemezse kaldırın hiçbir şey vermeyin bir dahaki öğünde aciktigi icin yiyecektir başka altarnatif yaş mama kuruyla karıştırıp verin mutlaka yiyecektir

Haysevcagla
Haysevcagla

672

Royal çok yaygın kullanılıyor ve iyi diye biliyorum

Zuzumm
Zuzumm

800

Benim de 10 aylık king charlesim var aksine ne bulsa yiyor. Bu zamana kadar ilk royal caninle başladım sonra proplan somonluya geçtim tüyleri biraz daha az dökülsün diye son olarak şuanda acana puppy serisinin balıklısını veriyorum hepsinide bayılarak yedi utanmasa beni yiyecek kerata. Tavsiyem acana nın pasifica serilerinden açık olarak satılanlarından bir miktar alıp denemeniz zevkle yiyecektir.

drugfordeath
drugfordeath

2092

kesinlikle pro plan verin

AleynaK
AleynaK

330

merhaba benimde 4 yaşında 12 kilo obez bir king charles cinsi köpeğim var. köpeğimi sı bende bir süre royal canin light mamasını sonra veterinerimin tavsiyesiyle proplan adult ve vetlife mama verdim. ama internetten baktığım ve konuştuğum bazı veterinerler bana bu mamaları vermemem gerektiğini ve zararlı olduklarını söyledi. hangi mamayı almam gerekiyor bilemedim yardımcı olur musunuz

thetensiya
thetensiya

574

Ben kesinlikle N&D DENEYİN DİYORUM !

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 17100 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78330 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR