Dişi Kedi İdrar/Koku Bırakıyor

MERVEONAY
MERVEONAY

4363 Puan

Dişi bir kedi sahiplendik. Yaklaşık 1 yaşında . Evde de 8 aylık bir kedimiz var yeni kisirlastirildi. Dişi kedi de kızgınlık donemindeymis. Daha önce 2 kez kızgınlık dönemi olmus . Sahibi hormon hapi kullanmis bizim veterinerimiz asla tavsiye etmedi ki biz zaten kisirlastirmak istiyoruz. Fakat sanirim saha onve kullandigi haplarin da etkisi ile idrar benzeri bir isaret birakiyor heryere erkek kedi kokusu kadar keskin degil . Benim şu an endişem daha önce kullandığı haplar sebebi ile kisirlastirma operasyonunda bir komplikasyon geçirmesi. Başına böyle birşey gelen var mı ? Bu işaretleme oluyor mu?

8 CEVAP

rnt
rnt

5741

Merhaba. Kediniz kızgınlık döneminde olduğu için idrarını yapması normal. Ya da evinizde olan diğer kediniz yüzünden kendi yerini işaretlemek için idrarını yapıyordur. Hormon ilaçları zaten tavsiye edilebilir bile değil. İlaçlar etkilemez. Ama kızgınlık döneminde ki bir kedi asla kısırlaştırılmamalıdır. Siz en iyisi evcil dostunuzun bu dönemi atlatması için kulak temizleme pamuğuna biraz zeytinyağı döküp hafif hafif yüzeysel vibrasyon etkisi yapmaya çalışın. Bu dönemi atlatınca kısırlaştırabilirsiniz. Ayrıca idrarda olan koku Sistit nedeniyle olabilir.

MERVEONAY
MERVEONAY

4363

Anladim. Çok teşekkürler cevabınız için . Daha önceki sahibi hiç idrar problemi olmadığını söyledi . Son aylarda düzeni bozulmuş biraz o sebepten olabilir mi ? Hiç doğum yapmamış daha önce Sistit nasıl oluyor bilmiyorum ama daha önce doğum yapmış olmasi mi gerekir?

rnt
rnt

5741

İnsanlar da nasılsa kediler içinde aynı durum söz konusu sistit için doğum yapmasına gerek yok. İdrar yolu enfeksiyonu çeşitli nedenlerle olabilir. Kaldı ki erkek kedilerde de FLUTD yaygındır. Ayrıca dediğim gibi yerini işaretlemek içinde yapabilir. Evde ki diğer kediye uyarı göndermek olabilir amacı.

MERVEONAY
MERVEONAY

4363

Tamamdir. Umarım geçer bu sıkıntı . Çünkü normalde böyle bir huyu yokmuş anladigim kadariyla . Ama şimdi heryerden idrar temizliyoruz. Kisirlastirmayı biran önce yaptiracagim .

MERVEONAY
MERVEONAY

4363

Bir de şöyle bir durum var sanki Kum kabına hiç yapmıyor gibi tam gozlemleyemedim ama bugun hiç yapmamış sanırım tertemiz kumu:/ sanırım stresten yapıyor

rnt
rnt

5741

Kumuna alışmamış olabilir. Daha önce kullandığı kum markasını öğrenin isterseniz. Bir de kumlarını ayırın.

minipet
minipet

502

hbhb

MERVEONAY
MERVEONAY

4363

Hiçbirşeyini değiştirmedim. Kumunu da mamasını da. Ama sanırım henüz eve alışamadı ve diğer kediyi tehdit olarak görüyor. Zamanla geçer umarım :/

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 17644 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR