Patoş Kedimin Yemek Seçimi...

patkam
patkam

115790 Puan

Arkadaşlar benim patoş kedim acayip derecede yemek seçici yani biz ıslak mama siparişi veriyoruz kokluyor kokluyor yemiyor sadece kuru mama yiyiyor yani sürekli kuru mamada iyi değil az ıslak mamada olmalı sizce bu seçiciliği neden ve nasıl sorunumuz çözülür? (bu arada küçük kedim kamuran patoşun tam tersi o herşeyi yiyiyor patoş neden böylede o öyle değil?)

7 CEVAP

Nasıl ki her insanın iştahı aynı değilse hayvanların da öyledir. Ayrıca bunun altında birçok sebep yatabilir. Kedinizin sağlık problemleri olabilir, kedinizin damak tadı çok gelişmiş olabilir (verdiğiniz et, tavuk, süt vs ürünler buna sebeptir), mamasını beğenmiyor olabilir. Ve benzeri sebepler :) Belirli metotlarla bu sorunu çözebilirsiniz. Fakat ben yaş mama yemesi taraftarı değilim. Dediğinizin aksine fazla miktarda koruyucu içeren bir mama tipidir, hangi marka olursa olsun. Kuru mamasına yoğurt, et suyu gibi şeyler karıştırabilirsiniz.

Badems
Badems

12123

Deneme yanılma yöntemiyle onun seveceği bir yaş mama bulacaksınız malesef. Ben bizimkine Royal Canin kısır kedi yas maması veriyorum genelde ama arada da markasını hatırlayamadığım ördek etli bir yaş mama var onu veriyorum. Sanırım saniyeler içerisinde bitiyor. Ancak deneyerek bulabilirsiniz neyi sevceğini.

Badems
Badems

12123

Neden yemiyor acaba ya. Veterinere danışsaydınız belki bi öneride bulunur

patkam
patkam

115790

mstezel fakat nerdeyse tüm markaları denedim ama hiç birini yemiyor...Bir aralar sadece prevital kedi konserve mamasını yiyordu (kağıtlarda olan) artık onuda bıraktı ne yapacağımı şaşırdım....:(

patkam
patkam

115790

Ama küçük kedim kkamuran ne bulsa yiyiyor=)

patkam
patkam

115790

En kısa zamanda veterinere danışacağım=) Teşekkürler...

patkam
patkam

115790

Ama kuru mama yiyiyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 911 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR