Kedimiz Çok Saldırgan, Nasıl Davranmalıyız?

bkmzcimrv
bkmzcimrv

607 Puan

25 Mayıs 2016 günü annesinin bıraktığını söyledikleri için başka bir mahallede bulunan apartmandan o zaman yaklaşık 1aylık olduğunu düşündüğümüz tekir cinsi yavru kediyi evimize aldık. Annem çok titiz bu yüzden kediyi evde çok gezdirmiyoruz evin en büyük odasında kardeşim ve benimle birlikte kalıyor. Çok fazla çizip ısırdığı için geceleri kedi taşıma kutusunda uyutuyoruz. Bazen çılgın gibi davranıp ne bulursa kırıp döküyor, bazen de uyku hapı almış gibi uysal oluyor. Geçtiğimiz hafta İzmir'e gittik, kedimizi Gölgeyi de götürdük. Teyzemin üst kattaki boş evinde kaldı orda çok uysal, sakindi. Gün içerisinde bir kaç kez kontrol ve oyun için yanına uğradık. Dün eve gelmemizle eskisinden de hırçın oldu. İzmir'de çok kirlenmişti o yüzden sakince yıkadık kuruttuk, kuruturken çok uysaldı, mırıldanıp durdu daha sonra tekrar hırçınlaştı. Dünden beri kollarımızı kanatacak şekilde çiziyor, ısırıyor, saldırıyor. Nasıl davranacağımı şaşırdım, kedi bakımı hakkında çok bilgim yok yardımcı olursanız çok sevinirim.

3 CEVAP

miss_fby
miss_fby

574

Merhabalar, öncelikle kediniz çok tatlıymış, maşallah :) kedinin davranışlarını görmeden yorum yapmak ne kadar doğru bilmiyorum ancak bahsettiğiniz üzere 1-2 aylık yavru bir kedi, oyun çağında. Atlamayı zıplamayı, avına saldırır cinste oyunlar oynamayı sevecek. Bu döndemde eşyalara da size de zarar vermesi muhtemel. Kediyi oyuncaklara alıştırmanızı öneririm, elinizi hafiften ısırır ya da tırmalar gibi oyunlar oynatırsanız büyüdüğünde de bu alışkanlığı devam ediyor. Bu yüzden ucu tüylü sopalar ya da toplarla oynatın. Tırnaklarını da kesebilirsiniz, yalnız dikkat edin sadece ucunu kesin lütfen. Bu arada merak etmeyin, büyüdükçe uysallaşacaktır kediniz, ama şimdi oyun vakti :)

tubanur
tubanur

120464

Ceza uygulamadan yapın tüm bunları. "Hayır" kelimesini öğrensin, gerisi gelir.

bkmzcimrv
bkmzcimrv

607

**@tubanur ** ceza vermiyoruz zaten sadece kedinin ve kendimizin güvenliği için geceleri kutusunda uyuyor sabah hep yatağımızda. Hayır'ı öğretmeye çalışıyorum ama başaramadım. Hayır diyip kendimden uzaklaştırdığımda daha hırçın bi şekilde dönüyor. Bazen şiiitt diyince duruyor sadece. Pisi pisi'ye bile tepki vermiyor ne yapacağımı, nasıl yapacağımı bilmiyorum.


@miss_fby çok teşekkürler :) dokunarak sevmeyi, oynamayı çok seviyoruz sanırım bu yüzden sürekli elimizi hedef alıyor :)) dediğiniz gibi birde oyuncaklara yönlendirmeyi deneyim :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 946 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR