Sahipsiz Veya Evcil Olmayan Hayvanlar Hakkında Bilgilendirilmeye İhtiyacım Var

pichoroz
pichoroz

166 Puan

1.kediler ve köpeklerin günlük su ihtiyacı nedir ve sahipsiz olanlar bu ihtiyaçlarını nasıl karşılıyorlar.aynı kaptan su içerler mi,suyun ne kadar sıklıkla yenilenmesi gerekir
2.zehirlemeden ve öldürmeden karıncaları nasıl uzaklaştırabilirim
3.son olarakta artan yemekler.hangi yemekler hangi hayvanlara verilebilir

2 CEVAP

kediasktirr
kediasktirr

2164

1.kedıler ve kopekler gunde 40ml su ıcmeli ve sokak hayvanları malesef bu sıcaklarda su bulamıyor.eger kedı ve kopekler 6 saat su ıcmezse OLURLER.sokaktakı canlara bız yardım etmelıyız.Kediler az su içmeleri ve suyu çok fazla sevmemeleri ile ünlüdürler. İdrarlarının yoğunluğu insan ve köpeğinkine göre çok daha fazladır. Ancak bu yoğunluk kristal oluşumlarına zemin hazırlamaktadır. Bu nedenle mutlaka su içmeye teşvik edilmelilerdir. Günlük gerekli su tüketimini hesaplamak için 55-70ml/kg/gün formülünden yararlanabiliriz. 4kg ağırlığında ve günlük 60g lif bakımından zengin kuru mama ile beslenen bir kedinin günde 220-280ml su içmesi gerekmektedir.
2.Karınca kovucu sprey yapımı Sarımsak Kırmızı biber Su Sarımsağı rendeleyin. Diğer malzemelerle karıştırın ve bir fısfısın içine koyup mutfağınız püskürtün. Karıncaları kovmak için bazit ama etkili bir çözümdür. bu formulu kullanın...
3.artan yemekler pek onerılmez ben ev yapımı mama yapıyorum o daha saglıklı..


Zeytinli Ton Balığı..


10 tane çekirdeğinden ayrılmış suda bekletilmiş siyah zeytin
1 konserve ton balığı
1 patates
1 havuç


Patates ve havucu güzelce yıkayıp patatesin kabuklarını soyun ve ikisini de parçalara ayırın. az suda iyice haşlayın. biraz soğuduktan sonra süzmeden üzerine tonbalığını ve ayıklanmış, tuzu alınmış zeytinleri ekleyin. karışımı püre haline getirin. zeytin fikri biraz garip gelse de çoğu kedi zeytin'i çok sever ve kediler için çok sağlıklıdır.

Edit: Köpekler 6 saat susuzluğa dayanabilirler. 1-1,5 gün dayanabilirler diye biliyorum.


1- Büyük bir leğenle bahçenize, kapının önüne su koymak en mantıklısı. Alanınız varsa eskicilerden depo alıp kesebilirsiniz. 20-25 litre kapasiteli vardır tahminen, 150 Tl gibi bir maliyeti var.


2- Girdiği yerlere salatık kabuğu, limon, sarımsak koyarsanız girmeyeceklerdir. Sıradan bir okul tebeşiri veya kireç ile bir yol çizerseniz de o çizgiyi geçmeyeceklerdir.
Bu konuda bebek pudrası önerenler olacaktır. Asla dökmeyin. Pudra nefes yollarını tıkar.


3- Artan yemeklerden, salçasız, tuzsuz, şekersiz ve yağ oranı az olanları verebilirsiniz. Ek olarak kedilere süt vermeyiniz. İçerisindeki laktozu sindiremezler, sindirim sistemlerine zarar verirsiniz. Köpeklere de özellikle yavru köpeklere süt vermeyin. Yağ oranı fazla olduğu için ishal yapabilir. Yavrularda ishal oldukça tehlikelidir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 991 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR