Lütfen Yardimci Olabilir Misiniz?

seymakaya_
seymakaya_

294 Puan

Yaklasik 1 sene once sokaktan kedi sahiplendim aldigimda 4-5 aylikti eve uyum sagladi bize cok alisti bircok egitimini verdik cok amilli bir kedi. Buraya kadar bir sorunum yok ama yaklasik 2 ay once cins british shorthair yavrusu 3 aylikken sahiplendim aradan 2 ay gecmesine ragmen bizim kedi kucugu benimsemedi hic alismadi halbuki veterinerimizin soylediklerinide yaptim su anda evdekilerde bu durumdan sikayetci ve buyuk kediyi sokaga birakicaklar ben kendimi cok kotu hissediyorum yani 2 aydir yapmadigim sey kalmadi kedimi sokaga birakmak istemiyorum suan bu kadar yazabildim eger bana yardimci olabilecek varsa ayrintiya inebilirim simdiden tesekkurler.

5 CEVAP

Badems
Badems

12123

Gördüğünüz gibi gayet anlaşılır yazmışım ki anlayan çıkmış. İşinize gelmemiş bence dediklerim, yoksa siz de çok net anladınız buna eminim. Büyüttüğünüz kedinizi sahiplendirmek sizin için daha zor hatta imkansız olmalı, yıllardır baktığınız kedi mi 3 aydır baktığınız kedi mi ? Ya da şöyle sormalıyım sanırım. Yıllardır baktığınız sokak kediniz mi, 3 aydır baktığınız cins kediniz mi ? Bu sorunun cevabını da zaten büyüğü sokağa bırakmayı düşünmekle cevaplamışsınız. Büyüttüğünüz kedinizi sokağa bırakmayı ya da sahiplendirmeyi bırakın bir kenara, ondan vazgeçmeyi aklınızdan dahi geçirmemeniz gerekir. Sahiplendirme son çaredir, sokağa bırakmak vicdansızlıktır. Cebimde son param olsa, dünyanın sonu geliyor olsa kendimi değil baktığım sorumluluğumda olan canlıyı düşünürüm ben. Bu kararlılıkta olduğum için de kazandım hep, ailem de bilir ki o canlı benim çocuğumdan, aile üyesinden farksızdır. Bundan 3 ay önce yavru kedi aldım geçici olarak eve çünkü ölmek üzereydi, anlaşabilselerdi eğer 2. kızım olacaktı ama anlaşamadılar. Buradan Balıkesir'e gönderdim yavruyu, sahiplendirdim. Ama sizinki gibi cins değildi, cins olsa da umrumda olmazdı ben canlıda cins ayırt etmem. İnsanı zengin fakir diye ayırmaktan farkı yoktur bunun. Büyük kedimden vazgeçmek aklımın ucundan dahi geçmedi. Yavru kediler her zaman kolay sahiplendirilir. Size alışmış bir büyük kediyi başkasına emanet etmek her zaman zordur. Adapte olamayabilir, karşıdaki insan asla sizin baktığınız gibi bakamaz. Farkındaysanız sokağa bırakmak gibi bir vicdansızlıktan bahsetmiyorum bile. Sizin ne yaşadığınız açıkçası beni hiç ilgilendirmiyor, ben ne yapmak istediğinize ve o canlının sonuna bakarım. Hayvan sahiplenmek her yiğidin harcı değil, sizin için dağdan gelen bağdakinin papucunu dama atıyorsa orada bir sıkıntı vardır . Şimdii, isterseniz yardımsever değil, amacı yardım etmek değil bıdıbıdı diyin umrumda dahi değil. Zira zaten bir canlıyı yüz üstü bırakan insana bir şeylerin doğrusunu göstermek bile fazla o kişiye. Sokağa bırakırsanız eğer, Allah bunun acısını çıkartır er ya da geç aklınızda bulunsun.

fatmatina
fatmatina

10460

Sokağa bırakmaktansa sahiplendirmek kediniz için daha iyi olacaktır ona güvenli bir yuva bulduğunuzda onun orada mutlu olacağına inandığınızda vazgeçin tabi eğer illa vazgeçmeniz gerekiyorsa? Badems' in dediklerini yanlış anlamış olabilirsiniz ancak sahiplendirme konusunda haklı insanlar büyük bir kedi yerine yavru bir kediyi sahiplenme konusunda daha ılımlılar bu yüzden büyük kedinizin sahiplenilmesinin zorluğunu açıklamak istemiş sadece, hemen tepki göstermeyin.Gönül ister ki hiçbir şekilde alıp büyüttüğünüz kediden vazgeçmeyin biraz daha sabredin araştırın okuyun birbiri ile anlaşamıyor denildiği halde sabır ve emek ile bir çok kedi ikinci kediye alışabiliyor benim tavsiyem biraz daha sabır ve emek vermeniz kedi psikolojisi ile ilgili bu tip durumlarda çözüm üreten kedi babası olarak da adlandırılan Jackson Galaxy' nin videolarını izleyin eminim yardımcı olacaktır.1 yıl kısa gibi görünebilir ancak bir birliktelik için hele de sokaktan sahiplenilen yavru bir kedi için yeterli bir süre, size alışmış ve bağlanmıştır ondan vazgeçmeyin elinizden geldiği kadar uğraşın.Yine de kararı verecek olan sizsiniz tabi.Umarım ikiniz için de doğru olanı yaparsınız.

Badems
Badems

12123

Hicbir sey yapamiyorsaniz sahiplendirin, sokaga birakmak nedir ? Bir de neden buyugu birakiyorsunuz onu anlamadim. Onu besleyip buyutmussunuz, yavrunun sahiplenme ihtimali daha cok. Ama unutmusum, cins kedi oldugu icin buyuk gidiyordur heralde.

seymakaya_
seymakaya_

294

Lutfen yasadiklarimi bilmeden bu kadar sert tepki gostermeyin evde tek yasamiyorum ailemle beraberim neyse sizin amaciniz yardimci olmak degil zaten yinede tesekkur ederim...

kediasktirr
kediasktirr

2164

kedılerınız aynı kaptan yemek yesın aynı odada dursun ... dıkkkat edın kavga etmesınler ınsallah alısırlar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 866 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78248 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR