Kediyi Bahçeye Alıştırmak.

yavuz
yavuz

2742 Puan

Merhaba.


Doğduğundan beri evde yaşayan, iki yaşında, kısırlaştırılmış bir erkek kedi (a.k.a. Samim) sahibiyim. Önümüzdeki hafta mecburiyetten (tayinim çıktı) ailemin yanına taşınıyorum.
Yeni evimde sadece kendi odamda yaşamasına izin verilecek. Çünkü annemin ve kız kardeşimin sinir bozucu düzeyde alerjisi var tüylü ev hayvanlarına. (kendimden biliyorum eheh).
Şaka bir yana gerçekten durum ikimiz için oldukça vahim. Samim, aşırı yaramaz, hareketli ve fevri bir tekir. Tv, sandalye, çamaşır kurutmalığı filan deviriyor, kabloları, kitapları filan kemiriyor, perdeleri yırtıyor, çöpleri karıştırıyor, ocakta altı yanan tencereye bile erişmeye çalışıyor.. Eşşek kadar adam oldu hala ellere-ayaklara saldırıyor... Ben alışığım. Onu bu haliyle seviyorum ama bu kadar şey için ailemi ikna etmem mümkün değil. Zaten ev onların, onların kuralları geçerli olacak. Bi de en uyuz olduğum şeydir; bebek sahibi olunca evcil hayvanını sokağa bırakan yahut başkasına vermek isteyenlerin olması, başa geldi.. Abimlerin bebekleri bizde kalıyor mesai saatlerinde.. Evcil hayvan-bebek ilişkisi üzerine ne kadar anlatsam anlamayacaklar. Her neyse...


Ben ve Samim için en makul çözüm sanırım onu bahçeye alıştırmak olacak. Apartmanımıza ait devasa büyüklükte bir bahçe var. İçinde ördekler, tavuklar ve civcivlerinin yer aldığı koca bir kümesi de var. Belki o konuda da bir pürüz yaşayacağız ama en azından mahallemizde yaşayan onlarca kedi için de aynı durum geçerli. Onlar rahatça gezip dolaşabiliyorsa Samim'e de kimse ses çıkaramaz.


İşte benim Samim'i bu bahçeye alıştırma sürecinde değerli sizlerin yardımlarına ihtiyacım var. Kedi kulübesi, kedi evi tarzı bir şey yapıp Samim'i oraya alıştırmak, onu sahiplenmesini sağlamak istiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor a dostlar?


Samim: http://www.petlebi.com/u/yavuz/550

1 CEVAP

sarenurb
sarenurb

231

Bilmiyorum cevap vermek için geç mi kaldım ama benim de iki kedim var isterlerse sokağa çıkıp geziyorlar. Bazen iki gün gelmedikleri bile oluyor ama uyumak ve yemek yemek için mutlaka eve geliyorlar. Çünkü dışarıda güvenle uyuyabilecekleri bir ortam bulmakta zorlanıyorlar, sürekli tedirginler. Yemek de öyle. Küçüklüklerinden beri hazır yemeğe alıştıkları için dışarıda avlanma gibi durumları söz konusu değil. Aynı zamanda bahçemde de baktığım kedilerim var. Eğer başlarına bir şey gelmezse (köpek saldırısına uğrama, arabanın ezmesi gibi) mutlaka yemek saatinde bahçede olurlar. Şimdi Samime gelecek olursak ilk başta çok fazla tedirgin olacaktır. Zaten kediler alanlarını yavaş yavaş genişletirler. Öyle bir anda bahçenin bütün kısmında dolaşmayacaktır. Naçizane tavsiyem; siz bu alışma sürecinde yanında olursanız daha da güvenli hissedecektir. Mesela o bahçeyi tanırken siz de başında bekleyin hatta onunla konuşun ki daha rahat hareket edebilsin. İlk başlarda böyle1 saat 2 saat birlikte bahçede bu şekilde durun. Ama sonra mutlaka odanıza götürün. Ertesi gün saatleri daha da arttırın. Zamanla zaten kendisi bir odada kalmak yerine bahçeyi tercih edecektir. Dediğim gibi uyumak için ve yemeğini kaptırmaması için uyurken ve yemek için odanıza alabilirsiniz. İçeri gelmek istediğini de yüzünüze bakıp acıklı acıklı miyavlamasından anlayabilirsiniz :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 8515 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR