Köpeğim Bir Türlü İyileşemiyor

Teslam
Teslam

301 Puan

2 aylık cavalier köpeğim 4 gün önce ilk aşıları parazit ve karma aşılarını oldu. Ertesi gün ishak halsizlik ve yemek yememe sorunuyla veterienre götürdüm. Serum verildi ve eve donduk. Aynı sorunlar artarak devam edince tekrar götürdüm dr a ve klinikte kalması gerektiğini söyledi hekimimiz.3 gündür orda hala halsiz yemek yemiyor surekli yatıyor. Öksürüğü azalmış ishal devam ve kakası cok fena kokuyor. Dr herhangı bir test yapmadı. Antıbıyotık tedavısıne devam edıyor. 3 gundur ıyılesememesı normal mı. Dr yanlıs mı yapıyor yapıyor acaba. Neden bu kadar hasta oldu. Hem cigerleri hem ishal hem ıstahsız.. Cok korkuyorum lutfen cevap verın. Aklım hep onda onu kaybetmek ıstemıyorum

14 CEVAP

ilanekle
ilanekle

8389

Yağsız dana kıyma alın pişirip yoğurda katın. Sonra çay kaşığıyla alın köpeğin ağzını açıp aktarın. Geri çıkarmasını engellemek için köpeğin ağzını elinizle kapatıp boğazına çok bastırmadan hafifçe masaj yapın. Biz başka bir veterinere gittiğimizde böyle dedi bizde yaptık. Malesef biz çok geç kalmıştık

fatmatina
fatmatina

10460

Veterinerinize güveniyor olabilirsiniz,dava edin falan da diyemem demem de sadece şunu bilin veteriner bir kaç aşıyı aynı gün yaptıysa hele de yavru bir köpeğe yaptıysa bu bir hatadır kedi köpek sağlığı hakkında bilgi sahibi olmayabilirim ama birden fazla iğnenin bir yavruya (insan veya hayvan farketmez) fazla geleceğini herkes tahmin edebilir diye düşünüyorum.Özlemeniz çok normal çünkü çok çabuk bağlanıyor insan umarım atlatırsınız.

Teslam
Teslam

301

Lütfen yardım

Selenecem
Selenecem

961

Çok pardon ama Nerede oturuyorsunuz ona göre yardimci olmak istiyorum size

ilanekle
ilanekle

8389

2 aylık köpeğe aşımı yaptınız? Köpeklere 3 aydan önce aşı yapılmaz. Bide anladığım kadarıyla tüm karma aşılarını aynı gün yapmış. Eğer köpeğini kaybetmek istemiyorsan daha iyi bir veterinere git ve 3 aylik olmadan aşı yapmayın. Ben ilk köpeğimi bu nedenden dolayı kaybettim. Yemek yemiyordu halsizdi ve son günlerde o kadar zayıfladıki kemikleri gözüküyordu. İlk tecrübesizlik olduğundan anlayamadık.

ilanekle
ilanekle

8389

Aynı belirtilerin hepsi bizdede vardı.

Teslam
Teslam

301

Yavrumuzu kaybettik

fatmatina
fatmatina

10460

Başınız sağolsun çok üzüldüm:((anladığım kadarıyla veteriner hatası çok fazla:(

ilanekle
ilanekle

8389

Başınız sağolsun. Malesef bu ilk tecrübesizlik çoğu kişide oluyor.

Badems
Badems

12123

Götürdüğünüz veterineri dava edin lütfen! Kim bilir kaç canlı helak olmuştur onun elinde. Başınız sağ olsun, çok üzüldüm. Lütfen güvenmediğiniz iyice araştırmadığınız veterinerlere emanet etmeyin onları.

Teslam
Teslam

301

Veterıner elinden geleni yaptı dıye dusunuyorum. Sadece yavru cok küçüktü. Muhtemelen az emdi annesini. Ikı aşı fazla geldi ve bir şekilde gücsüz düştü. Paragöz duygusuz bir adam oldugunu düşünmüyorum. Ilk aşısı yapılmıs karnede gördüm. İçim sızlıyor onu o kadar özledim ki. Kokusunu bakısını zıplayısını..

Teslam
Teslam

301

Hepinize cok tesekkur ederım güzel yürekli insanlar

KediKasik
KediKasik

844

Hiçbir veteriner ya da doktor bir canlıya bir günde 2 ya da 3 den fazla aşı yapamaz. Bu suçtur. Özellikle yavru ya da çocuksa. Bu ölüme teşebbüstür, cinayettir. Benim kedim 2 aylıkken sadece 2 aşı yapabilmişti. Bu zaten veteriner olmadan öğretilen çok önemli bir konudur. Veteriner hatası var. Hani bazen doktor hatası olup hasta ölebiliyor ya ikisi aynı şey. Ben ne veterinerler gördüm hem güleryüzlü hem de bana whiskas marka dandik bir mamayı kaliteli diye kakalamaya çalışan. Ben kedim Frank öldüğü gece sokaktayken baktığım başka bir yavru kediyi eve almıştım 2 haftalık falandı en fazla. Yüzünde yaralar ve böcekler vardı. Ama şimdi sapasağlam.

KediKasik
KediKasik

844

Birde karma gibi önemli bir aşı 3-3,5 aylıkken yapılır. Ve yapıldıktan sonra köpek ya da kedi halsiz, uykulu ve ateşinin olması normal bir durumdur. Allah rahmet eylesin. Ama o veterinerin diplomasının olduğundan emin değilim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1496 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80118 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR