Köpeğim Kuru Mama Yemiyor

toneka
toneka

318 Puan

Sezar kuru mama yemiyor genelde hep Ev yemekleri yiyor sizce alıştırmak için ne yapmalıyım? 9 aylık

5 CEVAP

merveusarer
merveusarer

284

benim yavrum da öyleydi royal canın mini exigent mama aldım hilss yavru köpek konservesi karıştırdım içine biraz biraz daha sonraları konserve miktarını azalttım en son aşama hiç konserve koymadım.Çok sabırlı olmalısınız kesinlikle dışardan birsey vermeyin bu süreçte alışacaktır.

ergun73
ergun73

1267

ne zamandır besliyorsun. hayvanın kilosu boyutları ne? gibi bazı bilgileri paylaşırsan yardım etmeye çalışayım.

ergun73
ergun73

1267

jaxk russel var anladığı kadar. kuru mama küçük taneli olmalı. bu zamana kadar hep ev yemekleri ile beslediyseniz. bunu acilen kesmeniz lazım ve ara ara sürekli elden veya sofradan yemek yememesi lazım. sonrada taze tavuk suyu, veya taze et suyu(kemik suyu) ile mamayı 5-10 dk ıslatın ve şişmesini sağlayın. bu şekilde yavaş yavaş kuru mamaya geçiş sağlayabilirsiniz.
ileride peynir veya yoğurt seviyorsa. peynir veya yoğurtla mamayı kerıştırarak devam edebilirsiniz. ama dikkat ev yemekleri sürekli yerse sağlık problemleri ortaya çıkabilir. iyi gözlemleyin.
kolay gelsin.

Mamaya bir şeyler koymak yapacağınız en büyük hatalardan. Azaltmayı falan kabullenmiyorlar, bir önceki öğündeki şekilde vermezsen yine burun kıvırabiliyorlar. Ömrünün sonuna kadar ilave yaparak mama vermeniz gerekecek. 9 aylık bir köpek 3 öğün mama yemeli. Mama ambalajının arkasında köpeğinizin kilosuna göre mama miktarını belirleyip üçe bölün. Her öğün o miktarı verin. 20 dakika önünde kalsın, daha sonra diğer öğüne kadar mama kabını kaldırın. Diğer öğün yesin, yemesin o öğün yemesi gereken miktarı da üstüne ekleyip geri koyun önüne. 20 dakika sonra tekrar kaldırın, her öğün tekrarlayın kısaca. Bu şekilde kısa süre sonra yemeyince aç kaldığını farkedecek ve yemeye başlayacak. Ayrıca güzelce yorarsanız yorulan köpek mamasını yiyecektir. Egzersizini 2 veya 3 ile çarpabilirsiniz. Kolay gelsin.

toneka
toneka

318

Çok Sağolun Yardımlarınız İçin
Köpeğim 8 kilo
1 aylıktan beri besliyoruz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1307 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR