Lütfen Çok Acil

nildogcat
nildogcat

13724 Puan

Merhaba Herkese! Benim 4 aylık dişi chincilla ırkı bir kedim ve yaklaşık bir hafta önce 4.5 aylık erkek hir scottish fold aldım.Dişi kedim erkek kedime çok fazla hırlıyor ve saldırıyor.Boğazını ısırıyor.Zor ayırıyorum.Aralarının düzelmesi için ne yapabilirim?Lütfen çok acil.

8 CEVAP

nildogcat
nildogcat

13724

teşekkür ederim.dün erkek kedimi veterine götürdüm boynunda yara vardı.bencede bir süre ayrı tutmam gerekiyor.Teşekkür Ederim:)

Bende bu olayı yaşadım 1 hafta içinde birbirlerine yakınlaşmamaları bence çok normal. Yemek kaplarını ayrı kumlarını aynı yaparsanız durumunuz çözülecektir. Birbirlerine yaklaştıklarına gözlemleyin kavga etmeye yeltendiklerinde 5-10 saniye bekleyin devam ederlerse ayırın.

Birbirlerine alıştıktan sonra yemek kaplarınıda birlikte kullanabilirler.

Erkek kedinin veya her ikisinin de kısır olmaması durumunda bu şekilde bir durum olması muhtemel.Kavga etmeleri birbirlerine üstünlük sağlamaları nedeni ile olur.Siz sakın araya girmeyin.Bir süre sonra birisi evin içinde pasif diğeri ise aktif olan kedi olacak.O zaman bu kavgalar sona erer.

nildogcat
nildogcat

13724

Teşekkürler fakat araya girmesem dişi boğup öldürücek.

tugbagursoyy
tugbagursoyy

1277

dişi kedi evin sahibi olduğu ve bölgesine biri girdiği için böyle yapıyor. ikisini birden aynı ortama koymamanız gerekirdi. bir süre ayırın derim. kokularını bıraktıkları bir eşyayı, battaniyesi olur, sürtündüğü bit şey olur, diğer kedinin yanına bırakın kokularını tanımaları ve alışmaları gerekiyor ilk önce. bir süre kapı altından birbirlerini koklasınlar. bir çok yazı okudum bu konu hakkında hepsi aynı anda bir araya getirilmemesini söylüyor

tugbagursoyy
tugbagursoyy

1277

biraz yanlış ifade etmişim sanırım demeye çalıştığım şey hemen bir araya gelmemeleri, aynı anda yazmışım yanlış anlaşılma olmasın :)

nildogcat
nildogcat

13724

Cevabınız için saolun.Erkek kedimi maalesef sahiplendirmek zorunda kaldık...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1071 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR