Cennet Papağanı Kafesten Çıkarma Zamanı?

Alparslan88
Alparslan88

1020 Puan

Açıkçası hayatımda ilk defa kuş besliyorum o yüzden sormak istedim ... Bir petshoptan cennet papağanı aldım aldığım yer bir ay kafesten çıkarmayın etrafa alışsın dedi
Süre bana bira uzun geldi açıkçası
Bilenler varsa yardımcı olabilir mi
Kafesinden ne Zaman çıkarmak lazım ? :)


9 CEVAP

Alparslan88
Alparslan88

1020

benden bıkmıştır diye düşünüyorum açıkçası her gece şarkı söylüyorum kendisine sesime daha ne kadar dayanacak bilemiyorum:) ben açıkçası kafeste kış beslenmesine karşıyım ama doğa da zaten yaşayamacağını öğrendiğimden bu deneyimi yaşamak istedim amacım evin içerisinde takılmasını sağlamak umarım Hakkı'na girmemişimdir:)

tubanur
tubanur

120464

Pakistan Papağanları saldırgan olurlar sizin yanlış hereket etmenizin yanı sıra bu daha büyük bir etken. Pakistan yerine İskender papağanı alabilirdiniz. İki türde birbirinin kopyası gibi olduğu için İskender diyerek Pakistan satanların sayısı çok fazla. İskender papağanlarının kanatlarında kırmızı-kahve arası bir leke oluyor. Buradan ayırt edebilirsiniz. Not düşmek istedim :)

tubanur
tubanur

120464

2 hafta kafeste kalması yeterli. Ama bu süre boyunca kafes sabit kalsın yerini değiştirmeyin.

Tarcinn
Tarcinn

2701

Hayırlı olsun pek tatlıymış :) alışma zamanları farklı oluyor ama ortalama 2-4 hafta içinde alışacaktır büyük ihtimalle. Cennet papağanları kemirgenmiş, tavsiyem dikkat edin ortada kablo bırakmayın :)

tubanur
tubanur

120464

Gagaları sağlamdır ve ilk zamanlar biraz asi olabilirler. Sevda papağanı olarak da geçiyor bu kuşlar. Aşık olabiliyorlar. :) Eşleri olmadığında sahibine karşı hissediyorlar bunu. Bu yüzden size alışırsa harika bir arkadaşınız olur.
Elinize alışması için kafesindeki yemleri çıkarıp biraz acıkmasını bekleyin ve elinizden yem yedirin. Bu sayede sizden zarar gelmeyeceğini anlayacaktır.

Alparslan88
Alparslan88

1020

Çok sağol ... Açıkçası ilk odama almıştım 2 gün orda kaldı sonra hayvan sıkılır diye salona aldık bir haftaya yakın orda bir hafta sonra açalım bakalım ne oluyor :)

Alparslan88
Alparslan88

1020

Aynen aldığım yerde aynısını söyledi dikkat edeceğiz artık:)

Tarcinn
Tarcinn

2701

Bende Pakistan papağanı almıştım lakin cahilliğimize ve aceleye denk geldi, araştırıp bilgi sahibi olmadan hareket ettim. Asla ele alıştıramadım. Çok saldırgandı. Ve dayanamayıp sultan papağanı aldım onu verip. Çok sabır istiyor papağan bakmak. (tarçın gelince hayvan strese girdi, ikisine beraber bakamadım maalesef. Arkadaşıma sahiplendirdim papağanımı. Kanaryalarıma birşey yapmıyor ama nedense papağanımı rahat bırakmadı bir türlü)

Denizdirikan
Denizdirikan

104269

1-2 hafta kalsa yeter ama sakın 2-3 ay kafeste sakın bırakma yoksa uçmayı unutabilir buda çok kötü oluyor ben de oldu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6542 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR