2.Kedi...

nildogcat
nildogcat

13724 Puan

Chinchilla 4 aylık bir kızım var.Birde 4.5 Aylık Scottish Fold oğlum var.Ne yaptıysam yapayım dişi kedim erkek kedime saldırıyor...Tıslıyor,pati atıyor,ısırıyor....Nasıl aralarındaki ilişkiyi iyi bir hale getirebilirim.(kesinlikle çiftleştirmeyeceğim,birde bu olayın olmaması için ne yapabilirim?) LÜTFEN BİLGİLİ KİŞİLER CEVAP VERSİN:)

8 CEVAP

Erkeği kısırlaştırmanız fayda görecektir. Dişiniz yavaş yavaş olgunlaşıyorsa bu olaylar görülür mutlaka. Benim tavsiyem kısırlaştırma.

Kısırlaştırmak için aslında çok erken ama genelde dişi kediler korumacı yapıya sahip olduğundan saldırgan olabilirler.yine de kısırlaştırmadan veterinerinize danışın çünkü kedileriniz daha bebek :)

Evet erken, yaşı için veterinerle konuşup ayarlamalısınız. Gaz anestezi verilirse ve iyi, güvenilir bir veteriner (içinde parça kalması gibi riskli durumlar var çünkü) yaparsa sorun olmaz, korkmayın:)

Bence ikisinide kısırlaştırmalısın sadece erkeği kısırlaştırırsan kız olan çiftleşme döneminde çifleşmek isteyip erkek istemeyeceği için sana sorun çıkabilir. Ve bence en iyisi çifleşsinler yavruları eşine dostuna arkadaşlarına verirsin veya internet sitelerine koyarsın.

Bence ikisinide kısırlaştırmalısın sadece erkeği kısırlaştırırsan kız olan çiftleşme döneminde çifleşmek isteyip erkek istemeyeceği için sana sorun çıkabilir. Ve bence en iyisi çifleşsinler yavruları eşine dostuna arkadaşlarına verirsin veya internet sitelerine koyarsın.

Badems
Badems

12123

Kısırlaştırmaktan korkmayın -işinin ehli,güvendiğiniz veterinerde olması koşuluyla.-
Kedimi 6 aylıkken kısırlaştırdım üstelik dişi, 2 gün sonra eski haline dönmüştü tamamen, veterinerle alakalı bir durum bu.

nildogcat
nildogcat

13724

Kısırlaştırmadan aslında korkuyorum.Ölen kedi çok varmış sanırım:/Ben bi veterinerle konuşıyım en iyisi çok teşekkür ediyorum cevaplar için :)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Runforyourlife kesinlikle çiftleştirilmemeliler. Çünkü her yer yavru kedi dolu. Açlıkla,soğukla,insanlarla,diğer hayvanlarla sürekli tehlikede yaşam mücadelesi veriyorlar. Eşe dosta verilecek kedi bunlar olmalı. Ayrıca bir evde dişi ve erkek kedi aşırı sorun demektir. Nedeni ise erkek kediler 6 aylık gibi ergenliğe girebilir. Koku bırakıp dişinin erken kızgınlığa girmesine sebep olur. Erkek sürekli dişiyi rahatsız eder. Dişiyi strese sokar.Erkek de çiftleşmeye izin verilmediği için agresif davranışlar sergileyebilir.
Son olarak bu iki ırk da hassas ve yavruların eklem sorunlu doğması yüksek. Sağlıklı doğsalar bile safkan iki ırkı çiftleştirip ırklarını kırmayı doğru bulmuyorum. Yavruları verdikleri kişiler de kedilerini çiftleştirse bu melez bir soyun devamı olur. Sokakta o kadar melez kedi açlıktan ölürken melez yavrular elde edip sahiplendirmek de doğru değildir.


Forum Sahibine
Kademeli geçiş uygulamalısınız.http://www.hillspet.com.tr/tr-tr/cat-adult/introducing-a-new-cat-to-current-pets.html bu ve bunun gibi bilgiler internette mevcut.
Kısırlaştırma konusuna gelince artık 1 yaşından önce kısırlaştırılmamalı durumu yok. Gelişimi etkilemediği kanıtlanmıştır. Erkek kediniz yakında ergenliğe girecektir.Ergenliğe girmeden önce kısırlaştırmak çok daha iyi olur. Çünkü ergenliğe girdiğinde dişi kedinizle çiftleştirmek isteyecektir. Dişi kediniz zaten erkeğe tavırlı. Bu ilişkilerini daha kötü etkileyecektir. Son okuduğum yazıda 8. Haftayı doldurmaları yeterli yazıyordu. Sizin tam 6 aylık olduğunda kısırlaştırmanız çok iyi olur. Erkek kedinin operasyonu çok basittir. Benimki 3 gun sonra normal hayatına devam etti.Dişi kedinin operasyonu daha zor olduğu için onu 8 aylık gibi kısırlaştırmanız daha iyi olur. İkisini de usta ve güvenilir bir veterinere yaptırmanız en iyisidir. Ölme durumu anestezi için verilen ilaca alerjisinden böbrek ve solunum rahatsızlıkları kaynaklanıyordur.Bunun olmaması için ameliyat öncesi kapsamlı kan testi yapılması gerekiyor. Çoğu kişi parası yüzünden bu testleri yaptırmıyor ve sonra hayvan ameliyatı kaldıramayınca kısırlaştırmayı kötülüyor. Kısırlaştırmak onlara vereceğimiz en iyi hediyelerden biridir. Çünkü ömürleri boyunca kızgınlığa girmeleri onlar için çok zararlıdır. Kanser riskini artırır.Kısırlaştırılan hayvan daha sakin olur ve rahim-testis ve meme tümörüne yakalanma riski büyük oranda azalır. Kısırlaştırılan hayvanların kısır olmayanlardan daha uzun yaşadığı da kanıtlanmıştır. Yani onların psikojik ve beden sağlığı için kısırlaştırmak en doğrusudur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1245 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR