Köpekler İçin Güvenli Bölge

Mmsbxv
Mmsbxv

252 Puan

Ben orta boyutta bir kopek sahiplenmek istiyorum ama evim küçük bir apartman dairesi (2+1 ve odalarda pek geniş sayılmaz) internette köpek eğitimi hakkında araştırma yaparken çoğu yerde köpeğin oyuncak, yatak vs. Eşyalarının olması gereken (ayrıca evde biz yokken de vakit gecirebilecegi) bir alan olması gerektigini okudum. Bu arada bu güvenli bölge kafes gibi bir şey. Ben eger alırsam eşyalarını odama koymayı düşünüyordum. Evde bu yeri olusturabilmek icin yeterli alan da yok malesef. Bu güvenli bölge denilen yer şart mı? Yani mutlaka olması gereken bir şey mi?

6 CEVAP

Mmsbxv
Mmsbxv

252

Ev küçük ama onunla yeterince ilgelenebilirim. Yani sabah ve akşam yürüyüşe çıkartabilir, ve onunla oyun oynayabilirim. Eğitimini de ben veririm zaten eğer alırsam. Sadece ben okuldayken yalnız kalır. O sırada da çoğu zaman annem yanında götürür. Yani çok fazla evde kalmaz.


Evin küçük olması sorununu düşündüm. Zaten küçük veya orta ırk bir köpek alıcam muhtemelen. Yani golden gibi büyük ırk bir köpek almam. Hem ona yazık olur hem biz zorlanırız.


Kısırlaştırma konusunda aynı fikirde değilim. Çünkü doğum yaparken acı cekmiyorlar mı? Insanlardaki gibi sevdiği birinden çocuğu olsun, mutlu bir yuva kursun olayı da yok zaten. Sadece iç güdüleri yüzünden hamile kalması ve acı çekmesine gerek yok bence. Hem de her yıl 2 haftalığına ağrı çekmesine. Yanlış düşünüyor olabilirim ama bence böyle.

ilanekle
ilanekle

8389

Lütfen en az 4 yavru doğurur onları gerçekten harika yerlere sahiplendirmeniz gerekecek, insanlar arayıp resmen dalga geçecek hatta sapıklar dadanacak o yüzden yavrulatmayın. Tecrübe sahibiyim.

ilanekle
ilanekle

8389

Güvenli bölge köpeğin içine rahatlıkla sığacağı bir kafestir diye biliyorum. Şart değil ama tuvalet eğitimi konusunda faydalı. Bu arada eğer köpeğini kısırlaştırma yapmayacaksan erkek köpekler her yere işer söyleyeyim.

Mmsbxv
Mmsbxv

252

Cevabın için teşekkürler :) bu arada dişi köpek almayı ve kısırlaştırmayı düşünüyorum. Sağlığı için daha faydalıymış sanırım.

ilanekle
ilanekle

8389

Evet köpeğin ömrünü uzatıyor diye biliyorum.

Bir kez yavrulamasina izin verin. Hemen kisirlastirmayin. Dediginiz gibi eviniz küçükse ve ona ayiricak vaktiniz yoksa bu onu mutsuz eder . Hem sizin hem kopeginizin mutluluğu için evi onun rahat ediceği şekilde duzenlemeniz lazım . Çok büyük bir sorumluluk tekrar düşünün.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2097 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR