Kedim Tuhaf Davranıyor?

fatmatina
fatmatina

10460 Puan

Merhaba arkadaşlar 4buçuk aylık dişi kedim son zamanlarda çok tuhaf davranıyor sürekli miyavlayıp koluma bacağıma saldırıyor önceleri oyun oynamak istiyor sanıyordum ama son zamanlarda canımı acıtıyor kucağıma aldığımda inmek istiyor normalde bensiz uyumaz ben uzandığım an yanıma gelip benimle uyurdu şimdi yatağa alıyorum okşuyorum hemen gidiyor yaklaşmıyor benden uzaklaşıyor gibi hissediyorum ama bazen yine eski haline dönüyor bu durum için ne yapabilirim önerisi olan var mı?son zamanlarda çok fazla ilgilenemedim her gün oynadım ama ilk günküler gibi saatlerce değil acaba küstü mü?

7 CEVAP

Persaus
Persaus

70

bence değişim sizde olmalı kediler ve köpekler iç güdüleri ile hareket eder, iç güdülerini de çevresel şartlar yönlendirir. bence ortamdaki bir şey tetikliyor olabilir? mesela sizin stresli oluşunuz,yüksek sesle konuşuma tarzınız veya eve yeni bir eşya alınıp onda korku duygusunun hakim sürmesi (mesela biblo gibi) sonucu onda stres yaratıyor olabilir bence sorununuzu şu şekilde çözebilirsiniz. Değişimi gözlemlediğiniz zamanda kedinizin çevresinde ne gibi değişiklik oldu? bence yanıt bunun alıtnda yatıyor.

winilu
winilu

643

merhaba, aslında aksine sizin pisikoljik durumunuz psikopatlık boyutunda değilse :) onlar sizin negatif enerjinizi almak için size daha çok yaklaşırlar sakinleştirirler. eğerki yaşından eminseniz dışardan getirdiğiniz bir koku dan rahatsız olabilir başka bir kedi, köpek gibi kokulardan çok etkilenirler parfümünüz bile olabilir ve yaşından emin değilseniz kızgınlık dönemine giriyor da olabilir ...

winilu
winilu

643

7 yaşında erkek kedim var evde ve değişik yaş gruplarında 3 yetişkin ve bir çok da yavrumuz var ofisimizde inanın insan gibiler onlarında anı anını tutmadığı oluyor :) sert mıncırmak sayılmaz doğru :)) zamanla daha çok huyunu suyunu öğrenirsiniz o daha bir bebek sayılır dediğim gibi kokulara dikkat edin, gözünüzde üstünde olsun :)

fatmatina
fatmatina

10460

Benim yavru da benim gibi dengesiz anlaşılan:) iyi bari mıncırmaya bile çekinir olmuştum:)) gözlemlerime devam edeyim o zaman çok teşekkürler.

fatmatina
fatmatina

10460

Değişim olarak ortam değişikliği anlamında hiçbir değişiklik olmadı ama benim psikolojik durumum ve ilgim biraz değişti ilk günkü ilgi yok,son zamanlarda işimden dolayı yorgun oluyorum ve her gün oynadığım halde saatlerce oynayamıyorum 1 1 buçuk saat ancak oynayabiliyorum.benim psikolojik durumum stresli oluşum onu bu hale getirdiyse nasıl eski hale gelebiliriz ne tavsiye edersiniz?

fatmatina
fatmatina

10460

Yani tabii psikolojik durumumun eski haline gelmesi lazım ancak bu süreçte yani eski haline gelene kadar neler yapabilirim?

fatmatina
fatmatina

10460

teşekkürler çok şükür psikopatlık bir durum yok:)biraz sert mıncırıyorum sarılıyorum ama o sayılmaz herhalde aşkla "yaa ben seni yeriimm" diye sarıldığımdan?:)ve dediğiniz gibi moralimin bozuk olduğu günlerde bana çok iyi geliyor neşemi yerine getiriyor.ortamda bir değişiklik yok hatta parfümüm bile aynı:)dışarıdan bir koku kısmını düşünmemiştim neden olmasın buna dikkat etmeye çalışayım.Ben ilgi eksikliği ve arada stresli oluşuma bağlamaya başlıyordum ama emin değilim hala çözemedim:/

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3309 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79784 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR