Kedimde Böbrek Yetmezliği Var Hangi Mamayı Önerirsiniz

Nayeli
Nayeli

2785 Puan

Merhaba arkadaşlar
yavru kedim de böbrek yetmezliği teşhisi kondu
özel kuru mama yemesi gerekiyor
şimdilik Hills markası kullanıyorum
sizin önerebileceğiniz bir mama ve aynı zamanda bakım var mı


22 CEVAP

Hills KD royal canin renal böbrek için uygundur

öncelike şöyle bir giriş yapayım bu sadece mama ile tedavi edilecek durumda değil bunun klinik ortamında serum alması gerekiyor işeticeler kullanması gerekiyor ve renal advanced tabletler var onunla desteklenmesi gerekiyor

Tamam çok doğru tedavi izlemişsiniz veterinerinizin önerdiği mama zaten profesyonel seri bir mama ona devam edin onun konservesini de yedirirseniz iyi olur.pahalı geliyorsa ayrıca başka konservelerle de takviye yapabilirsiniz çünkü konserve mamaların yuzde 80 ni sıvıdır ve bu dönemde bol sıvı tüketmesi kediniz için iyi olacaktır.

Feronia
Feronia

117611

@Felicia
Benim kullanıcı adıma çok benzer bir kullanıcı adıyla 2016'da sorulmuş soruyu 2018'de cevaplayarak ve en önemlisi Hill's gibi iğrenç bir mamaya iyi hatta en iyi mama diyerek (Bunu yazarken bile zorlandım.) beni üzdünüz ve biraz kendimden utandım. :s

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Yaktı beni yaktı beni yaktı beni kül eyledi
@felicia hayat sevince güzel

Çok geçmiş olsun böbrek sorunu çok kötü. Hill's 'e devam etmenizi öneririm KD mi verdi veteriner ?

Nayeli
Nayeli

2785

Evet aynen

Kısırlaştırmak istiyorsanız dişi de herhangi bir böbrek yetmezliği kan tablosu iyiyse dişi önce kısırlaştırabilirsiniz. erkeğe gelince zaten böbrek yetmezliği var şu aşamada kısırlaştırmanız doğru olmaz anestezide böbrekleri kaldırmaz masada kalma ihtimali çok yüksek doktorunuzun önerdiği tedaviyi en az 1 ay takip edin sonrasında böbrek değerlerini kontrol ettirerek kısırlaştırabilirsiniz.

bence dişi kediden başlayın dişi kedi kısır olursa erkek kedinizi çifleşmeye teşvik etmez. Erkek kediyi şimdi kısırlaştırırsanız idrar yolları daralacağı için sorun çıkabilir.

vhope
vhope

2508

Kediniz iyi oldu mu

Nayeli
Nayeli

2785

Hero, hills kd'ye devam ediyor ve çok şükür yemesinde sıkıntı yok. Haftada bi yaş mama veriyorum. Onun dışında evde otomatik su yani şelalemiz var, trixie aldım. Hem diğerlerine göre uygun, hem Çeşme gibi yukardan aşağı akıyor.

Felicia
Felicia

10789

Kedinin hekimi Hill's KD vermiş. Bu hastalık için özel hazırlanmış ideal bir mama. Hill's de en iyi mama markası. Nasıl rahat mama önerileri yapılmış Micho Bona Cibo... Özel sağlık sorunu için tasarlanmış mama olmadıkları gibi kaliteli mamalar arasında hiç değiller. Acana da tahılsız, protein ağırlıklı bir mama. Bu kedinin düşük protein fosfor vs olan özel bir mama yemesi lazım o da hekimin verdiği k/d.

Gofretsla
Gofretsla

116585

acana ve orıjenda alabilirsin çünkü hills ile acanayı karşılaştırdığımızda 2kgsı 60tl hillsin 1.5 kg 90-100 tl bol bol su içmeli sık sık su içirin hillsle ilgili sıkıntı yaşarsanız acanaya geçiş yapabilirsiniz yada bonacıbo(hills önerilmeyen markalar arasındadır)

Nayeli
Nayeli

2785

Mehmet bey çok teşekkürler
5 gün serum verildi. İlaç da verdim. Biri tabletti. Diğerimi toz ilaç.
Sonra kan değerlerine bakıldı, değerler iyi olduğundan ilaç bitene kadar ilaca devam ettik. Ama serumu bıraktık. Şimdi sürekli idrarını kontrol ediyorum. Renk değişimi var mı diye. Ve sadece özel mamayı veriyorum. Umarım tekrar değerler yükselemez :(

Patilicik
Patilicik

194

Umarim kediniz iyi olur.
Kedilerde bobrek yetmezliginin sebebi ne ve nasil onlem alinir bununla ilgili hic veterineriniz bilgi verdi mi? Arkadasimin siyam kedisi var ve siyamlarda irsiymis bobrek hastaligi ondan sordum. Bir de otomatik su kabi hangi marka aldiniz ve memnun musunuz?
Tekrar cok gecmis olsun. En kisa zamanda sihhatine kavusur ve iyi olur kediniz ins.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 19741 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR