Hangi Ürünleri Alacağımı Bilemiyorum.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611 Puan

Herkese merhabalar. Siteye yeni üye oldum. 1,5 yaşında bir kedim var. Büyük iken sahiplendiğim için birçok alışkanlığı edilmemişti.Tirmalama tahtası kullanmaması dışında bir sorunumuz kalmadı neredeyse. Suan klasik tırmalama tahtası var fakat hiç kullanmaya yeltenmiyor. Farkli bir ürün almak istiyorum. Biraz araştırdım, paspas şeklinde, duvara monte edilen şeklinde gibi değişik ürünler gördüm. Nasıl bir ürün tercih etmeliyim sizce?
Bunun haricinde kedi evi almak istiyorum. Oyun alanları fazla ,kapalı yuvası az ve bunun tam tersi olanlar var. Hangisi daha iy olur?
Son olarak tırnak makası önerisi yapabilir misiniz?
Cevaplarınızı bekliyorum..

18 CEVAP

minnisim
minnisim

763

kedi evi iyi fikir yüksek alırsınız hem oynar hemde yüksek yerde uyumayı severler ben kedime tırmalama tahtası almıyorum hiç komşumda var kedisinin ilgisini bile çekmiyor boşa masraf bence oyuncak vs benim kedim babannemin bazasında tırnaklarını törpülüyo bizim içinde problem olmuyo zaten :) oyuncak konusuna gelirsem bende kedi sahiplenmeden önce herşey almak istedim iyiki almadım benim kedim ilaç ambalajıyla bile mutlu oluyor oynuyor veya zehtinle poşetle, kutuyla vs o konuda sıkıntımız olmuyor oynucak şey buluyor evde :) tırnak makası komşum almıştı kullanımı zor geldi bende normal bizim kullandığımız tırnak makasıyla kesiyorum daha pratik :)

minnisim
minnisim

763

Oyun alanı çok olandan alın

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Karamrve teşekkür ederim yanıtın için Kedi otu spreyi işe yarıyor mu? Sprey değil direk otunu alınmasını duymuştum da. İşe yarıyor ve bağımlılık yapmıyorsa k kedi otu çok iyi olur

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

minisim Kedi evi almayı kesinlikle düşünüyorum. Sanırım gözünüzden kaçmış, oyun alanları çok olanlardan mı yoksa kapalı yuvası çok olanlardan mı almalıyım diye sormuştum. Yardımcı olursanız sevinirim. Tırmalama tahtası konusunda deri koltuklarımıza ciddi hasar veriyor. O yüzden kesinlikle almalıyım.*******.com.tr de hem duvara asılabilen hem paspas olarak kullanılabilen bir ürün gördüm. Onu almaya karar verdim. Umarım alışır. Okuduğuma göre bizim tırnak makaslarımız tırnakları kırabiliyormuş. Farklı yazılarda hep bunu okuduğum için kedime özel almaya karar verdim. Pense şeklinde olanların daha iyi olduğunu okudum ve almaya karar verdim. Cevap verdiğin için teşekkür ederim..

karamrve
karamrve

2412

tırnak makası dediğiniz gibi ben d veterinerimizden almıştım pense şeklinde onlar için üretilmiş o yüzden daha sağlıklı.kedi evi için biz bi kapalı bi de açık yatak aldık loş bir ortam istediğinde kapalıya girip yatıyor onun haricinde açık olanda.ama genel olarak çamaşır sepeti tercih ediyor :) tırmalama tahtası boyuna uygun direk şeklinde olanlardan alabilirsiniz,alışmadığında kedi otu spreyi alıp direğe sıkarsınız ilgisini çeker.ama eğer imkanınız varsa hem yuvaları olan büyük tırmalamalar var onlar süper olur oyun alanları da olan,imkanım olduğunda onlardan edinicem hemen.

milodelisi
milodelisi

11213

http://urun.************.com/evcil-hayvan/miss-pati-oyuncakli-kedi-tirmalama-231323528 bizde bundan var. Şu an jam gelmiş ama çok iyi bir ürün. 2. yılımız ve bayılıyor bizimki:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Anladım. Ben kedi otunu böyle kuru ıhlamur gibi görünen bir şey olarak hayal ediyordum. Ben en iyisi spreyini alayım. Teşekkür ederim

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Milodelisi biri daha bunun gibi yuvalı tırmalama tahtası önermişti. Yuvalı mı duvara asılan mı alsam bilemedim

Badems
Badems

12123

Benimki de asla tirmalama tahtasini kullanmadi. Bunun yerine sandalyeleri tercih etti ve komple degistirmek zorunda kaldik. Hali seklinde olandan aldim, birkac kere yapti ve birakti onu da kullanmadi. Su an normal halilari kullaniyo torpulemek icin tirnaklarini. Evde yerim olsa kesinlikle ve kesinlikle evlerden alirim su yuksek olanlardan. Onlarda tirmalama bolumu de oluyo genellikle. Kapali yuva genelde kedilerin daha cok tercih ettigi bir sey. Acik yuvalarda yattiklarini nadir gordum ama yuksekte olanlarda durum degisir mi bilmiyorum. Acik ve kapali yuvasi birlikte olanlar da var eger ayni seyden bahsediyorsak. Tirnak makasina gelince, klasik bilinen bi makas bar kirmizi kucuk. Veterinerden o zaman 7 liraya falan almistim galiba. Onu kullaniyoruz biz. Tam olarak şu

Nayeli
Nayeli

2785

iki kedim de tırmalama tahtasını kullanıyor. bir de oyun alanı yaptım evde. tırmanıp çıkabiliyorlar yukarıda oturup ordan aşağıya bakabiliyorlar.
tırmalama tahtası için neler deneyebilirsiniz. alın patisini usulca siz tırmalatın...ya da sizi izlesin anne gibi siz gösterin tırmalayın :)) komik belki ama denemekten zarar çıkmaz...onun dışında tırmalama tahtasına oyncak asın. ilgisini çeksin. ya da kedi otu, kedi otu sprayı birazcık uygulayın..dikkatini çeksin oyuncak die

Nayeli
Nayeli

2785

tırnak makasına gelince Trixininkini aldım. ama fark ettim ki daha önce kullandığım normal insanlar için olan minnak tırnak makası da yeterli olurmuş hatta yeni aldığım çok da kullanamadım...belki de alışmak gerek. ama pense gibi olanları kesinlikle tavsiye etmem

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Badems benimki sandalye halı tırmalasa gene iyi. Tüm salonun,mutfak koltuklarının kumaşı deri. Hep delik deşik etti. Bir koltuk o kadar kötü görünüyor ki kullanamıyoruz. Her gördüğümüzde hayır diye uyarıyoruz ama biz görmeden yapmaya devam ediyor.İhtiyacını da tam gideremiyor haliyle. Bende kesinlikle ev almak istiyorum. Bir suru katı olanlardan. Şuan sanırım alamayacağım. Çünkü bizde de yer olmadığını fark ettim.
Tırnak makası başka forumlarda sizin ki gibi olanların tırnakları kırdığı yazıyordu o yüzden pense şeklinde olanları almak istemiştim. Sizin ki kırıyor mu?
Nayeli tırmalama tahtası konusunda tek denemediğim kedi otu sürmek. Malt macunu bile sürdüm. Kesinlikle kullanmıyor.Tırmalama tahtasına ait sallanan ahşap toplar var. Oynamıyor.
Kedi otunu denemek istiyorum. Önce kedi otlu bir oyuncak alıp tepkisini görmek istiyorum.
Makas konusunda okuduğum diğer forumlarda bizim kullandığımız ve makas şeklinde olanların tırnakları kırdığını okuduğum için pense şeklinde almayı düşünmüştüm fakat tekrar düşüneceğim

Badems
Badems

12123

Aslında dikkat etmedim kırıp kırmadığına ama kırılsa görürdüm diye düşünüyorum. Kedi otu hakkında şunu söylicem, oyuncağını çok seviyor ama kedi otunun kendisine hiç yüz vermedi bizimki.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Badems iki şekilde de denesem daha iyi olacak. Kedi otunu nerede bulabilirim acaba?

Gofretsla
Gofretsla

116585

merhaba kedine tırmalama tahtası alıp hayvanın orayı tırmalamasını bekleyemezsın aldığında arasıra kedinin patilerini tırmalama tahtasına sür 1-2 haftaya alışıyorlar ben yavru kedilerime öyle yaptın 13 gün sonra baktımki tırmalama tasmasını tırmıklamaya başlamışlar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2403 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR