Yavru Kedilerimin İç Parazitleri Var?

Hbbilda
Hbbilda

810 Puan

Merhaba arkadaşlar, bir konuda daha sizlere danışmak istiyorum. Benim iki yavru kedim var, 1 aylıkken sahiplenmiştim sokak kedileri ve iç parazitleri çıktı ilk anladığım andan itibaren 3 kez veterinere gittik geçmedi parazitler. İlk gittiğimde verilen ilacı bilmiyorum ikincisinde kontil verildi 0.5 mg 3 gün boyunca her sabah ama bu geçirmedi parazitleri sonra mebendoral verildi 50'şer gram sabah akşam 5 gün boyunca geçti parazitler ama 1 ay sonra bugünlerde yeniden çıktı. Bu sıralar çok sinek yakalayıp yemeye başladılar ben ondan ötürü olduğunu düşünüyorum. Acaba bildiğiniz bir iç parazit ilacı var mı eczanelerden temin edebileceğim? Ben bu sabah kontil 250 mg tableti mamalarına karıştırıp verdim..

5 CEVAP

ozgesahinn
ozgesahinn

108368

Ben kedimi sokakta iç parazitten ölmek üzereyken buldum kanlı dışkılıyordu ufak tefek başka sorunları da vardı çocuklar yıkamışlardı. İlk önce sizin ne yedirdiğiniz çok önemli daha önce kedi baktınız mı bilmiyorum o yüzden ben yinede yazayım kesinlikle çiğ hiçbir şey vermemeniz gerekiyor ne et ne sebze. Salam sucuk gibi baharatlı şeyleri de kesinliklee vermeyin. Mama alın öğlen için evde bi çorba yapabilirsiniz tavuklu ya da etli bende tarifi var isterseniz gönderebilirim. Suyunu vermeyi de unutmayın kesinlikle hep temiz su olsun ulaşabileceği. Bunlara dikkat ediyorsanız ve hala sorun varsa pek bir şey diyemeyeceğim benim kedimde sorun çözülmüştü. Bir de veteriner iğne olarak değil de hap olarak iç paraziti tavsiye etmişti bana daha iyiymiş sanırım ben iğne olarak yaptırmıştım öncesinde o yüzden,umarım işinize yarar iyileşir pisiciklerin.

ozgesahinn
ozgesahinn

108368

Çorba tarifi
Yarım tavuk göğüsü ya da kıyma şeklinde et kullanıyorum ben 2-3tllik tavuk yazın pek tercih edilmiyor sorun olmasın diye, bir tane havuç, bir tane patates, bi tatlı kaşığı pirinç, 1 -2 su bardağı su
Eti başka bi tavada kavuruyorum diğer tencerede havuç pirinç ve patatesi kesmiş şekilde haşlıyorum. Ette piştikten sonra hepsini rondodan geçiriyorum. Baktın kıvamı koyu geldi su eklersin tekrar karıştırırsın çokta seviyor kediler bu çorbayı sokakta hasta olan kedilere de veriyorum hepsi yiyor :)

Hbbilda
Hbbilda

810

Çiğ hiç bir şey vermiyorum evet ama çok nadir salam yiyorlardı o da 1 dilimi aşmıyordu, bende yaş mama felix veriyorum her sabah onun dışında kendi mamaları veya yiyebilecekleri şeyler varsa haşlanmış tavuk vs onları veriyorum. Evet bana da iğne tavsiye etmediler bende hap kullanıyorum şuan, çorba tarifini alabilirim çok mutlu olurum teşekkür ederim :)

Hbbilda
Hbbilda

810

Ya çok teşekkür ederim bende deneyeceğim eminim benim kızlarım da severler, salamı da vermem bidaha zaten çok istedikleri için vermiştim zarar vereceğini bilsem hiç vermezdim.

ozgesahinn
ozgesahinn

108368

Siz salamı hiç vermeyin direkt kesin bence iç paraziti arttırıyor bir de küçükler daha çabuk etkiler yararı da yok zaten :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1476 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR