Köpeğimi Dışarı Çıkarmalı Mıyım?

köpeğim Şanslıyı 28.09.2016'da sokaktan sahiplendim. kendisi tam bir sokak köpeği, düşük kulakları ve sevimli halleriyle :) bir sonraki gün veterinere götürdüm iç parazit haplarını verdi üç parça şeklinde. son hapı 11.10.2016'da vereceğim. ancak veteriner dışarı çıkartmayın bu sürede dedi. benim için sorun yok ama canı çok sıkılıyor evde enerjisini de atamıyor doğru düzgün. üzülüyorum o halde görünce onu. veteriner doğru mu yönlendirdi beni acaba? zaten başka bir veterinere gitmeyi de düşünüyorum kendisi bana pek güven vermedi.

6 CEVAP

Badems
Badems

12123

Valla dışarı çıkarmalı mısınız çıkarmamalı mısınız bilmem ama dünyanın en güzel şeyini yapmışsınız, okurken gülümsemekten alamadım kendimi. İnşallah sizin gibi insanlar hep çoğalır, cins merakları çürür ve sokaktakilerin de can olduğunun farkına varır. İnşallah hayatınız boyunca işleriniz hep istediğiniz gibi gider!

kadis
kadis

40375

Veterineriniz doğru söylüyor. Köpekler diğer hayvanlara göre daha çok hastalığa yakalanabiliyor ve hayvanlar bizler gibi de değil, solunum yoluyla kapıyorlar bir çok hastalığı bu sebeple aşıları ve tedavi süreci bitene kadar veterinerinizin sözünden çıkmamanız akıllıca olur.

ozgesahinn
ozgesahinn

108368

Güvenemediyseniz başka bi veterinere mutlaka götürün gösterin benim kedime bir şeyi yok dedi iyiki başka veterinere gitmişim diyorum tedavi ediyorz şimdi. Evde daha fazla oynasan aslında çıkmaması daha iyi olabilir diğer veteriner ne diyecek bi ona göre de hareket edersn

cevaplarınız için çok teşekkürler. başka bir veterinerle görüştüm çok memnun kaldım. aşıları yapıldı. artık gönül rahatlığıyla dışarı çıkarıyorum. veteriner çok sağlıklı olduğunu söyledi :)

petgillerden
petgillerden

18414

Aynı şeyi bende yaşadım fakat benim köpeğim barinaktan alındığı için epey hastalikliydi ve Veterinerim bana da aynı uyarıyı yapmıştı. Evde enerji atamamasi kötü evet ama sağlık onun açısından daha önemli bir süre daha beklemenizi tavsiye ederim. Ciddi derece de bir hastalığı yok ise ona zarar gelmeyecek bir ortam da cimenlik vb yerlerde yarım saat on beş dk kadar oynstmanizda sakinca yok ama. Akşam değil sabah gün ışığı nda sıcağında çıkması tabiki daha dogru olur

sanırım durum köpeğin mevcut sağlığıyla çok bağlantılı, bizimkine aşı yapıldı ateş olur dedi veteriner bizimki daha bir sağlıklı gün geçirdi. ancak aşıları olana kadar günde yarım saat korunaklı bir bahçede dışarıya çıkardım ben yine de. korka korka yaptım gerçi, şimdilik şükür sıkıntısı yok. çok güçlü bir kız olacak büyüdüğünde :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 921 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR