Muhabbet Kuşlarımın Cinsiyetini Bilmiyorum?

Bambi16
Bambi16

166 Puan

Merhaba arkadaşlar Mayıs ayında yavru mavi bir muhabbet kuşı almıştım. Aldığım yerde erkek olduğu söylenmişti fakat araştırmalarım ve kuş besleyen bir kaç arkadaşlarıma sormam neticesinde dişi olduğunu tahmin ediyoruz. Şimdilerde 6-7 aylık civarında. Biz evde yokken canı sıkılmasın diye yeni yavru bir muhabbet kuşu daha aldık. O da yeşil renkte. Aldığım yerde de dişi dediler ama ben de bunun erkek olduğunu düşünüyorum. Birbirleriyle iletişimi fena değil gibi. Birbirlerini öpüyorlar fakat arada kavgaya dönüyor iş. Sürekli birbirlerinin peşindeler ama dediğim gibi bazen bağrış çağrış kavgaya tutuşuyorlar. Sonra bir bakıyoruz birbirlerini kaşıyorlar. Büyük olan kuş çok hareketli olduğu için yavru kuşu şimdilik ayrı kafeste tutuyoruz. Bazen aynı odada beraber uçuyorlar bazen de kısa süreliğine aynı kafese koyuyorum. Çünkü büyük mavi kuş yavru kuşa bize davrandığı gibi davranıyor. Parmağa alışkın olduğu için diğer kuşun da sırtına çıkmaya çalışıyor parmağa çıkar gibi. Bu kuşların cinsiyeti ne sizce? İkisi de dişiyse anlaşabilirler mi? Şimdiden teşekkürler.


19 CEVAP

FerdaNur
FerdaNur

2835

sarı olan erkek mavi olan dişi

kadis
kadis

40375

https://www.youtube.com/watch?v=SNuFucgF_w4
burada belirtiyor ancak izleme imkanın yoksa söyleyeyim. eğer gaganın üzerinde burun delikleri olduğu bölge mavi veya tonlarında renklenme varsa erkektir. Renk yok ise dişidir.

Gofretsla
Gofretsla

116585

sarı olan erkek mavi olan dişi yukarıda denildiği gibi...

2si de dişi ( kızlar yavruyken genellikle burunları beyaz mavi karışımı oluyor sonradan turuncuya donuyor ) bizimkilerin de 2si dişi maalesef bizimkiler anlaşamıyor

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Mavi olan dişi diyenler mavi olan yeşil olanın sırtına çıkıyormuş. Bence bu büyük ihtimalle çiftleşme hareketi. Öyleyse dişi olma ihtimali var mı?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Corcx
Yani dişi kuşlarda erkekler gibi üstte çıkıp çiftleştirme davranışlarında bulunabiliyorlar mı? Onlarda da hormonsal problemler olabileceğini bilmiyordum.
Farklı zamanlarda iki tane muhabbet kuşu besledim ama haklarında derinlemesine bilgi sahibi değilim de

kediaskim
kediaskim

3211

Sarı olan erkek mavi olan dişi. Gördüğüme göre kızgınlıktalar

Gofretsla
Gofretsla

116585

hayır 2side dişi değil

aycacetin2472
aycacetin2472

13340

Mavi kiz sari erkek gibi duruyor. : tahmin :/

aycacetin2472
aycacetin2472

13340

Mavi kiz sari erkek gibi duruyor. : tahmin :/

corcx
corcx

483

Mor veya yakınlarında bir renkse erkek olur. beyaz veya beyazımsı renklerse dişidir(yavrular için). Kızgınlık dönemi geldiği zamanlar erkeklerin burnu maviye dişilerin burnu kahverengiye döner. Yani mavi olan dişi sarı olan erkek. Birde çift konusunda seçicidirler. Doğru bir adaptasyon süreci denememişsiniz sanırım. Aynı odada farklı kafeslerde zamanla kafesleri birbirine yaklaştırıp en son dip dibe birbirlerine temas edebilcek şekillere getirip davranışlarını gözlemleyin. Öpücükler havada uçuşuyorsa birleştirebilirsiniz kuşlarınızı.

corcx
corcx

483

Üste çıkıyor diye kesin erkek diyemeyiz. Çiftleşme hareketi olabilir tabi ama çiftleşme gerçekleşmez. Kelime aklıma gelmiyor şimdi ama davranışsal bir problem belkide hormonsal bir problemde olabilir. Veya başka bir sebeple o hareketi yapıp çiftleşme olarak algılanmışta olabilir.

yanik_kedi
yanik_kedi

111672

Sarı olan erkek mavi olan dişi gibi gözüküyor :)

Biri erkek biri dişi

Yumurtami bekliyorsun ?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2145 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 7 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR