Kedim Corona Poztif

tika_waylan
tika_waylan

13980 Puan

Merhaba, kedimde Corona Pozitif cikti. Gunlerdir harap oldum. 4 gundur bagisklik guclendirici igne vurduruyoruz. Dun 4tane igne brden vuruldu. Dahs yavru sayilir. Evdedogmus buyumus bir kedi. Bu virusu nerde kapmis anlayamadim.
Kedimi kisirlastirmamin bir sorunu olur mu ileride Coronali kedilerin stresle karsilasmasi durumunda fipye cevirdigi icin. Kisirlastirma da stres yapabilirmis.
Bugun koridora kakasini yapti, civikti sanirim ishal oldu ama 3 gundur Hills'in A/D hasta kediler icin olan yas mamasini yiyor yas mama onu ishal uapmis olabilir mi? Kosup oynayan yemek yiyen kedinin fip olacagini dusunmuyorum. Ama veteriner fip suphesi duyuyor. Gimpet multivitamin kullaniyorum o yapmis olabilir mi?
Arada hapsuruyor ama soguk aldigindan dolayi oldugunu dusunuyorum. Ya da bir seylerin alerji yaptigini.

5 CEVAP

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Merhaba kendi başlığımda cevap yazmıştım bunu yeni gördüm. Bu virüs bütün kedilerde bulunuyor yani corona virüsü. Eğer kediciklerimiz bir stres altına girerlerse yani örneğin bir şeylerden çok korkarlarsa ya da yanına kendi alanına yeni bir kedi bir saatliğine bile girip alanını işgal ettiyse bu durumda kediniz aşırı kıskançlıktan strese girdiyse ( ki benimki aynen böyle olmuştu ) bu gibi durumlarda mevcut olan corona mutasyona uğrayıp FIP denen illete dönüşüyor. Tabi FIB kesinlikle hiç bir testle kesin spnuç vermiyor. Sadece otopsi yapıldığında bunun gerçekten kedide varolup olmadığı ortaya çıkıyor. Yani corona eğer pozitifse ki siz bu testin sonucunu gözünüzle gördüyseniz buna inanın bu durumda aynen dediğiniz gibi destekleyici tedavi uygulanıyor ve inanın çok faydalı. Kedim bu sayede kendine geldi. Ayrıca ishal olmasının sebebi yaş mama kullanılan ilaçlarla alakası yok. Vurulan iğneler yalnızca vitamin mide koruyucu kusma engelleyici şeyler. Bu durumda minik kediye zararı dokunmaz. Bu sürede gimcat vitamin macununu siz vermeyi bırakın zaten çok fazla vitamin alıyor iğneler ve serumla. Bi de yemeği kendi yemiyorsa zaten biliyosunuzdur şırıngayla zorla yedirin. Su içmiyorsa sebebi o kadar fazla ilaç veriliyor olması. Kısırlaştırma konusunu bende çok düşünüyorım vakti geldiğinde veterinerime danışacağım sizin kediniz hala koşup oynuyor mu bu süreç devam ederken. Bi de cinsiyetini cinsini ve yaşını belirtir misiniz ? Hapşurması da mevsimsel bile olabilir. Çok geçmiş olsun :(

tika_waylan
tika_waylan

13980

Su an kuru mamasini yiyor, su iciyor. Kosup oynuyor. Igneden sonra oyle oluyor sairim istahsiz ve yorgun. Gimpet yapmis sanirim ishali gimpet ermedim bugun kakasi normal. Daha 4 aylik erkek evde dogmus buyumus ev kedisi. Hapsurmasini acaba coknsirke kullaniyorum ev temizkiginenondan mi diye dusunuyorum. Corona pozitif cikti evet testte keske testlerde yanilmaz olsanya da bir sekilde su illetten kedlerimz kurtulsa. Hani inanndikennustunde acaba mutasyonanugrar mi birnsey olur mu.

Aradan epey zaman geçmiş, benim yeni kedim de benzer durumda şimdi. Kedinizin durumu nasıl oldu acaba

Fatiko
Fatiko

11964

Aynı durumdayız. Kedimi çiftleştirme amaçlı bir kediyle karşılaştırmıştım yan yana bile gelmediler ama evde olması ona yetti uyumadı yemedi içmedi sonra hasta oldu. Ya da bir veterinerde kaptı bilemiyoruz. Size şunu söyleyeceğim ben onun için çok büyük paralar harcadım Dr Dr gezdik hep yanlış tedavi uygulayıp akciğer ödemi oluşmuş dediler. Hala daha yanlış tedavi uyguladılar. Allah bizi terapist veteriner kliniği ile karşılaştırdı biraz pahalı yer, ama isabetli tedavi ile kedim çok şükür kendine geldi. Allah daha iyi etsin hepsini. Kısırlaştırma ya gelince burada kedimi gaz ile bayılıp ameliyat ettiler çok basit bir işlemdi aynı gün akşamı kendine geldi sürekli oyun oynamak istedi. Sizin yapacağınız ona güzel mama ve takviyeler vermek stres altında kalmaması gerek.

Nala00
Nala00

763

Hijyenine ve beslenmesine çok dikkat edin aynı zamanda stres konusunda arkadaşlara katılıyorum kedinizin strese girmemesi önemli Corona virüsü neredeyse her kedide var evde doğanlarda genelde anneden bulaşıyor
halsizlik ve yemek yememe yani iştah kaybı olmadığı sürece endişe etmenize gerek yok ishal konusunda da mamadan dolayı olduğunu düşünüyorum umarım yavrucak hep sağlıklı olur ve fip denen illete hiç dönüşmez

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3583 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79584 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR